Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, witejus napisał:

No stary, tu nieraz młodzi gniewni kozaczyli że kto mądry inwestuje swoje pieniądze, lub że kupuje i rozwija się na kredyt 😆

Raz miałem kredyt na zakup ziemi, bo trochę szkoda było nie kupić przez miedzę, ale za rok truskawka zapłaciła, zaniosłem wszystko do banku i byłem znowu wolnym człowiekiem bez kredytu ...

Jak nie czuje się bezpiecznie finansowo to zaraz sobie kupuje papierosy, później znowu musze rzucać palenie, na co mi to ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

To sprzedajne nasze parlamentsrne świnie takie prawo tworzą 

Na pewno jakby wszystkie opcje polityczne mówiły tam jednym głosem bez podziałów i w interesie Polski, pewnie wyglądałoby to inaczej.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Jeżeli mój odbiorca chce badań laboratoryjnych towaru, to musze zadzwonić do certyfikowanego laboratorium aby przyjechał laborant, pobrał te próbki, opieczętował, wsadził do lodówki i dowiózł do laboratorium. Dopiero tam jest to otwierane i badane. Protokół idzie do odbiorcy i do nas, Za badanie płacimy my. Nic nie podmienisz z partii do wysłania w magazynie bo jest monitoring. Chciało się wpuszczać, no trza było pomysleć. 

Zboże to przecież z każdej jednej przyczepy biorą na skupie próbę. Tu jak ktoś ma 100 aut czy ile to jak tu próby wziąć? Te lizanie po fiutkach ukropow przez Kaczora to bokiem wyjdzie mocno

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

No źle bo on nie z tej partii jak by z pisu był to ok. Dlatego tak wielu tutaj Kołodziejczak przeszkadza. Niby chcą nacisku na rząd ale jak jest z nimi ktoś z rządu to już źle. Dlatego to protest nie zadowolonych z wyniku wyborów zwolenników pisu. Którym Morawicki Wojciechowski i cały pis uszył te buty z zielonego ładu.

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Co Ty wygadujesz 

ech  nie dziw się @gregor1284 , ja juz postawiłem znak równości między fanatykami PISu i KO, może różne poglądy, ale obydwie nacje ulepione z tej samej gównianej gliny, aprobujący ten sam gnój byle by moi go robili, na szersze spojrzenie widocznie nie starcza rozumu

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Jak będą chcieli na Ukrainie i będą do tego zmuszeni, to wyprodukują zgodnie z zasadami i cię zaleją jak będą mogli bez żadnych przeszkód pchać tu, ty i inni się o to nie bójcie, to są duże zagraniczne holdingi, do tego ziemia o której nawet nie śniłeś, na mazowieckich piachach czy innych niedużo lepszych nie masz nawet startu, i po co pieprzenie na tych blokadach że niech nie wjeżdżają produkty bez wymaganych zasad, kto normalny pozwala zalać tańszymi obcymi produktami żeby doprowadzić do ruiny swoich i pozbawić się swojej żywności i być później uzależnionym na łaskę i niełaskę obcych państw.

od lat powtarzam, że w interesie Polski i Polaków jest zarówno słaba i podzielona Rosja, jak i słaba i podzielona Ukraina

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Dlatego liczy się w okresie np 3 lat, żeby wszystko uśrednić, bo liczenie jednego roku dużo wypacza ...

Dwa lata temu, niby drogie nawozy, ale jak się sprzedało kukurydzę suchą po 1450 to były stosunkowo tanie ...

czy aby Niemcy nie liczyli zawsze średnią z 5 lat bo bardziej miarodajna?

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

To widocznie ja tak funkcjonuję, bo jak mam dobry rok to odkładam poduszkę finansową na wypadek słabszego sezonu ... Nie lecę od razu po nowy samochód czy maszyny, zastanawiam się ile muszę mieć żeby w miarę spokojnie żyć, a nadmiar dopiero wydaję ...

Ale ja tu tylko jestem głupim Tuskowcem ...

spokojnie niewiele się różnisz od głupiego kaczysty, zwłaszcza, że obie partie różnią się już naprawdę niewiele, raptem miesiąc, a widać to jak na dłoni. Miejmy nadzieję, że zabłyśnie światełko w tunelu i po falstarcie będzie lepiej, ale oby nie był to pociąg z tym światełkiem nadziei.

58 minut temu, Desperado napisał:

Na pewno jakby wszystkie opcje polityczne mówiły tam jednym głosem bez podziałów i w interesie Polski, pewnie wyglądałoby to inaczej.

u nas niemożliwe to nie Chiny czy Korea PN

55 minut temu, gregor1284 napisał:

Zboże to przecież z każdej jednej przyczepy biorą na skupie próbę. Tu jak ktoś ma 100 aut czy ile to jak tu próby wziąć? Te lizanie po fiutkach ukropow przez Kaczora to bokiem wyjdzie mocno

Bez problemu, na wszystko są przepisy, a  próbobiorcy chętnie przytulą łatwy pieniądz, podobnie  akredytowane laboratoria i PIORIN od zainteresowanych importem, sam z miejsca odnowiłbym  swoje papiery w końcu pieczątki zostają stare.

5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie tną lasu ,firmy zrywkowe stoją i tartaki kwiczą bo nie będzie drewna za łapówki itp...😲

jasne jak uj, to całe drzewo szło do Chin, a nasze firmy ciągneły z zagranicy

Edytowane przez Takeda
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Takeda napisał:

czy aby Niemcy nie liczyli zawsze średnią z 5 lat bo bardziej miarodajna?

Ale oni chyba wtedy wykreślają najlepszy i najgorszy rok ... I wtedy wyliczają z tych 3 sezonów co zostały po tym wykreśleniu.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Wina Tuska z tą zielona polityka 

Patrz sam

https://vm.tiktok.com/ZGer22hMN/

Tak tak, na wiosnę gadali "Ekoschematy to większe dopłaty" a teraz obrońcy polskiej wsi ... Podpisywali wszystko co im Unia podsunęła pod rękę, a teraz to oni o niczym nie wiedzieli ...

Moraw podpisał Fit For 55, ale oni nie zgadzają się z tymi ograniczeniami klimatycznymi xD 

Pomachał trochę gaśnicą i wielki ekspert od gaszenia pożarów w rolnictwie xD Szkoda, ze sam był najpierw podpalaczem ... By się schował, nic nie mówił, już dosyć namieszał i napsuł ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Dziwna sprawa z Kamińskim i Wasikiem, mówią ze byli u szeptuch i temu taj szybko wyzdrowieli. 

Jak to wąsik mówił wczoraj że Trwam oglądał i sie modlił 

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Osoby transplciowe które chcą dokonać zmiany płci muszą pozwać do sądu swoich rodziców. Jaja jak beretu 

A to jest ciekawostka geje i trans płciowi z natury się nie rozmnażają a jest tego Biedroństwa coraz więcej -to się klonuje czy jak?

Opublikowano

od lat jest taki przepis..

podobnie jest gdy kamienica czy plac maja wlascicieli ktorzy juz dawno 100 lat skonczyli a nie ma aktow ich zgonowi wtedy kuratorzy po swiecie ich lub spadkobiercow szukaja dopieor gdy sie nie znajda wtedy panstwo dopiero przejmuje.to tez ogromne pole do przekretow bylo..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v