Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam przydomową oczyszczalnie ścieków zakładaną przez projekt gminny a i tak k**wa muszę mieć s z puk-iem umowę i raz do roku chociaż wywieźć tą wodę,  wiadomo chodzi o pieniądz tylko żeby ściągnąć a nie poprawę ekologii

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Tak, zainwestowałam ostatnio 140 pln przyjazd szanmbowozu, 8 m nieczystości za 32 zlote

U mnie 2m3 z oczyszczalni 300pln. UE zobowiązała Polske do kontroli do końca przyszłego roku we wszystkich gminach. U mnie tak samo.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wymyślili sobie jakieś głupie przepisy na Wiejskiej nie wiedząc, że infrastruktura nie jest w stanie ich wykonać ...

Bo było parcie na zakup szamb ekologicznych, potem był spis i teraz kontrole. Podobnie ze źródłem ogrzewania też spisywali. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ale szambo pewnie, z oczyszczalni jest inna stawka.

Tyle płacisz za odbiór+oczyszczalnia. Przyjeżdżają z ZK, zabierają, płacisz 75zł i nic więcej cię nie interesuje.

Trzeba zrobić 2 odbiory w ciągu roku i nie będą się czepiać.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Buszmen11 napisał:

To u mnie lepiej sobie liczy 200 zł za 10m3 beczkę, niezależnie czy pompuje  1/4 czy pełną.

Te kontrolę i sprawdzanie umów były już w zeszłym roku

Tak samo u mnie...

Opublikowano
8 minut temu, Buszmen11 napisał:

To u mnie lepiej sobie liczy 200 zł za 10m3 beczkę, niezależnie czy pompuje  1/4 czy pełną.

Te kontrolę i sprawdzanie umów były już w zeszłym roku

stawki mam tkie same, ale mnie nikt jeszcze nie kontrolował. Pare lat wstecz gmina robiła awanture bo ciągle bakterie w wodzie pitnej pochodzenia zwierzęcego znajdywali. Nikt po pupie nie dostał, od tamtej pory powstało kilka szamb i tak to sie żyje na tej wsi. Dlatego w te ich kontrole nie bardzo wierze

kilka lat wstecz szambiara kosztowała 60zł

Opublikowano
32 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Słuchajcie, u was w gminach też informacja o kontroli umow z firmami na wywóz nieczystości ( szamba bezodpływowe)?

Tak. Ale myślę jak te koszty ograniczyć... Tym bardziej, że to co z pralek, umywalek leci osobno i nie jest wybierane...

Opublikowano
12 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Nie pajacuj.

Jakiś poziom trzymaj, bo się od koleguje.

Chamskie to było i tyle.

nie da sie ukryc- z  takimi ktorym mozg mocznik z inhibitorem ureazy szare komorki rozpuscil inaczej sie nie da..

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Motor zawsze jakiś miałem ... Mniejszy, większy ale zawsze był, więc znowu pudło panie mędrco z cieciówki w Krakowie xD 

A babą to się lepiej swoją zacznij interesować, bo może ci już ładne poroże przyprawiła w czasie gdy ty siedzisz w swojej cieciówce ... Praczkę, sprzątaczkę i gotowaczkę już nie ma, ale chłopa musiała sobie poszukać, jakiegoś w pełni sprawnego xD  Jakoś duże doświadczenie i wiedzę masz w tym temacie to musiała cię nie raz kantem puścić ...

I przestań się mnie czepiać, już kiedyś o to prosiłem ...

czy ja cos pisalem ze motor sobie kupilem ?? 🤣

12 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Smacznego Jacus, to już do waszego zadupia normalnego jedzenia nie chcą wozić?🙆‍♂️

U nas na ,,zacofanym" wschodzie   to wszytko je, kaszanka, bimberek,kiszony swój chlebek...😎

juz niedlugo-za chwile bedziecie robaki jesc ..🤣

12 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Jakiś czas nie było już tego chyba, teraz ponoć wróciło to świadczenie 🙆‍♂️

38 minut temu, GRZES1545 napisał:

Słuchajcie, u was w gminach też informacja o kontroli umow z firmami na wywóz nieczystości ( szamba bezodpływowe)?

to jakas komisja bedzie ?? trzeba bedzie liter wypic na raz czy jak ?? 

usg watroby beda robic ??

36 minut temu, malaczarna napisał:

Tak, zainwestowałam ostatnio 140 pln przyjazd szanmbowozu, 8 m nieczystości za 32 zlote

to tanio macie.

33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tak, jednocześnie gminna oczyszczalnia nie jest w stanie przerobić towaru z gminy ;) 

jedna od poczatku nie byla w stanie-ta projektowal ten sam co oczyszczalnie w warszawie....  a druga taka postawili ze od 10 lat na pol gwizdka pracuje.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

aż ciary przechodzą... nie zamieszkałbym na parterze a jak już to kraty...

Nic to nie da, jak będą chcieli to i tak wejdą, jak nie oknem, to drzwiami.

A u siebie w domu, to gdzie mieszkasz, nie na parterze?🤔

• Like 1
Opublikowano

Ale niusa zapodali w RMF. 9 lutego solidarność rolników indywidualnych ogłasza strajk  przeciwko przywożeniu towarów z Ukrainy,na którego czele będzie stał Robert telus. Kuźwa hipokryta.

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v