Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam przydomową oczyszczalnie ścieków zakładaną przez projekt gminny a i tak k**wa muszę mieć s z puk-iem umowę i raz do roku chociaż wywieźć tą wodę,  wiadomo chodzi o pieniądz tylko żeby ściągnąć a nie poprawę ekologii

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Tak, zainwestowałam ostatnio 140 pln przyjazd szanmbowozu, 8 m nieczystości za 32 zlote

U mnie 2m3 z oczyszczalni 300pln. UE zobowiązała Polske do kontroli do końca przyszłego roku we wszystkich gminach. U mnie tak samo.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wymyślili sobie jakieś głupie przepisy na Wiejskiej nie wiedząc, że infrastruktura nie jest w stanie ich wykonać ...

Bo było parcie na zakup szamb ekologicznych, potem był spis i teraz kontrole. Podobnie ze źródłem ogrzewania też spisywali. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ale szambo pewnie, z oczyszczalni jest inna stawka.

Tyle płacisz za odbiór+oczyszczalnia. Przyjeżdżają z ZK, zabierają, płacisz 75zł i nic więcej cię nie interesuje.

Trzeba zrobić 2 odbiory w ciągu roku i nie będą się czepiać.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Buszmen11 napisał:

To u mnie lepiej sobie liczy 200 zł za 10m3 beczkę, niezależnie czy pompuje  1/4 czy pełną.

Te kontrolę i sprawdzanie umów były już w zeszłym roku

Tak samo u mnie...

Opublikowano
8 minut temu, Buszmen11 napisał:

To u mnie lepiej sobie liczy 200 zł za 10m3 beczkę, niezależnie czy pompuje  1/4 czy pełną.

Te kontrolę i sprawdzanie umów były już w zeszłym roku

stawki mam tkie same, ale mnie nikt jeszcze nie kontrolował. Pare lat wstecz gmina robiła awanture bo ciągle bakterie w wodzie pitnej pochodzenia zwierzęcego znajdywali. Nikt po pupie nie dostał, od tamtej pory powstało kilka szamb i tak to sie żyje na tej wsi. Dlatego w te ich kontrole nie bardzo wierze

kilka lat wstecz szambiara kosztowała 60zł

Opublikowano
32 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Słuchajcie, u was w gminach też informacja o kontroli umow z firmami na wywóz nieczystości ( szamba bezodpływowe)?

Tak. Ale myślę jak te koszty ograniczyć... Tym bardziej, że to co z pralek, umywalek leci osobno i nie jest wybierane...

Opublikowano
12 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Nie pajacuj.

Jakiś poziom trzymaj, bo się od koleguje.

Chamskie to było i tyle.

nie da sie ukryc- z  takimi ktorym mozg mocznik z inhibitorem ureazy szare komorki rozpuscil inaczej sie nie da..

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Motor zawsze jakiś miałem ... Mniejszy, większy ale zawsze był, więc znowu pudło panie mędrco z cieciówki w Krakowie xD 

A babą to się lepiej swoją zacznij interesować, bo może ci już ładne poroże przyprawiła w czasie gdy ty siedzisz w swojej cieciówce ... Praczkę, sprzątaczkę i gotowaczkę już nie ma, ale chłopa musiała sobie poszukać, jakiegoś w pełni sprawnego xD  Jakoś duże doświadczenie i wiedzę masz w tym temacie to musiała cię nie raz kantem puścić ...

I przestań się mnie czepiać, już kiedyś o to prosiłem ...

czy ja cos pisalem ze motor sobie kupilem ?? 🤣

12 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Smacznego Jacus, to już do waszego zadupia normalnego jedzenia nie chcą wozić?🙆‍♂️

U nas na ,,zacofanym" wschodzie   to wszytko je, kaszanka, bimberek,kiszony swój chlebek...😎

juz niedlugo-za chwile bedziecie robaki jesc ..🤣

12 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Jakiś czas nie było już tego chyba, teraz ponoć wróciło to świadczenie 🙆‍♂️

38 minut temu, GRZES1545 napisał:

Słuchajcie, u was w gminach też informacja o kontroli umow z firmami na wywóz nieczystości ( szamba bezodpływowe)?

to jakas komisja bedzie ?? trzeba bedzie liter wypic na raz czy jak ?? 

usg watroby beda robic ??

36 minut temu, malaczarna napisał:

Tak, zainwestowałam ostatnio 140 pln przyjazd szanmbowozu, 8 m nieczystości za 32 zlote

to tanio macie.

33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tak, jednocześnie gminna oczyszczalnia nie jest w stanie przerobić towaru z gminy ;) 

jedna od poczatku nie byla w stanie-ta projektowal ten sam co oczyszczalnie w warszawie....  a druga taka postawili ze od 10 lat na pol gwizdka pracuje.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

aż ciary przechodzą... nie zamieszkałbym na parterze a jak już to kraty...

Nic to nie da, jak będą chcieli to i tak wejdą, jak nie oknem, to drzwiami.

A u siebie w domu, to gdzie mieszkasz, nie na parterze?🤔

• Like 1
Opublikowano

Ale niusa zapodali w RMF. 9 lutego solidarność rolników indywidualnych ogłasza strajk  przeciwko przywożeniu towarów z Ukrainy,na którego czele będzie stał Robert telus. Kuźwa hipokryta.

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v