Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

znajomy kupił od jakiegoś handlarza w mazowieckiem jakieś kilkadziesiąt km od ciebie , 130 netto ,2013r ; 2,8kh 

a to jest sterownik tylko od solarów ? piec ma pewnie swój sterownik do pompki na bufor 

szczerze mówiąc to sie nie spiesz i zobacz jak idzie pod obciążeniem bo na sklepie na pusto to wiesz ile te kręcenie warte

to dobra cena 😛

kurła mogłem jednak wziasc z montażem te wygrodzenia 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

w mojej gminie w weekend wyciagly wygnały z obory takiego byczka z 200kg i rozszarpaly

tam śmierdzi celuloza

Że co rozszarpało tego byczka?

Opublikowano

Dziś prawdziwa wiosenna pogoda, sucho I słonecznie.

W styczniu  spadło 69mm, a wszędzie jeździ się jak po grosze gruntowej. Jedynie po sadzie gdzie maszyny strukturę popsuły koleina na 20cm ale bez bez buksowania ciągnika.

Rozsiana sól na 28ha i fosfor na 4,5ha.

Jutro w planie kizeryt

20240129_125047.jpg

20240129_135417.jpg

20240129_115538.jpg

Opublikowano

Zboże wygniotl 

4 minuty temu, Agrest napisał:

W styczniu  spadło 69mm, a wszędzie jeździ się jak po grosze gruntowej. Jedynie po sadzie gdzie maszyny strukturę popsuły koleina na 20cm ale bez bez buksowania ciągnika.

Jutro w planie kizeryt

20240129_125047.jpg

20240129_135417.jpg

20240129_115538.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Jutro w planie kizeryt

20240129_125047.jpg

20240129_135417.jpg

20240129_115538.jpg

I ja mam plan jutro, miska zasypana, rano na to kawalątko jęczmienia rozsieję... 

Pany, warto inwestować w rozdzielacz stałociśnieniowy jak się pryska rocznie średnio mniej niż 5ha?

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

I ja mam plan jutro, miska zasypana, rano na to kawalątko jęczmienia rozsieję... 

Pany, warto inwestować w rozdzielacz stałociśnieniowy jak się pryska rocznie średnio mniej niż 5ha?

To jak jakieś nakładki itp masz to super sprawa 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Zboże wygniotl 

No gdzie, nie zasiane to nie wygniótł. Do tego ścieżka jak ubitą z jesieni to jak po autostradzie się gania.

Jednak jakaś menda psa mi struła. Ledwie żywy. Zawiozłem do weterynarza, nafaszerował go chemią. Jakby ciut lepiej wygląda. Najważniejsze że pije wodę.

Opublikowano

Pjoter czy takie warunki nie są zbyt luksusowe dla dziada?

20240129_154153.jpg

2 minuty temu, Agrest napisał:

No gdzie, nie zasiane to nie wygniótł. Do tego ścieżka jak ubitą z jesieni to jak po autostradzie się gania.

Jednak jakaś menda psa mi struła. Ledwie żywy. Zawiozłem do weterynarza, nafaszerował go chemią. Jakby ciut lepiej wygląda. Najważniejsze że pije wodę.

Kapsułki na myszy nie pożarł? Tych niebieskich co się w sadzie rozklada

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Jutro w planie kizeryt

20240129_125047.jpg

20240129_135417.jpg

20240129_115538.jpg

Na ostatnim zdjęciu  co za zboże.  U mnie  deszczomierz  z powrotem  wisi od czwartku.  Od początku  roku  z przerwa na mróz  gdy był  schowany do dzisiaj  72mm deszczu. Jestem  ciekawy ile  opadu w śniegu  było 

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Wygodne to jest jak zostają ścinki do pryskania.

Ja nie mam.

Wygodne ale cena już mniej... To nie. Byłem dziś w sklepie, kupiłem redliczki do kultywatora i znajomemu trochę części do opryskiwacza i do swojego też trochę... Wróciłem, siedliśmy jeszcze z sąsiadem i tak rozprawialiśmy o tym, jemu to nawet nie radzi takiego bo ma 40a do pryskania, mi tam bardziej ale jak zobaczyłem cenę to dziękuję...

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

20240129_154153.jpg

Oczywiście, że zbyt luksusowe.

• Sad 1
Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak jest duża różnica w cenie między stało, a zmiennociśnieniowym to nie warto. Ja pryskam duuużo więcej na zmienno i dopóki się nie ro***erdoli rozdzielacz to nie zmienię. A jak się rozmieni to prędzej opryskiwacz pójdzie do żyda. I często ręcznie na wężu zamykam nawet niektóre odcinki rozpylaczy i taki skok ciśnienia to ch*j nie skok.

Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

Na ostatnim zdjęciu  co za zboże.  U mnie  deszczomierz  z powrotem  wisi od czwartku.  Od początku  roku  z przerwa na mróz  gdy był  schowany do dzisiaj  72mm deszczu. Jestem  ciekawy ile  opadu w śniegu  było 

Pszenżyto siane w połowie października na nowej dzierżawie

7 minut temu, gregor1284 napisał:

20240129_154153.jpg

Kapsułki na myszy nie pożarł? Tych niebieskich co się w sadzie rozklada

U mnie na pewno nie, a co w polach to kto wie

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

Na kampera Cię stać?🤔🤣

Tam zara

17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wygodne ale cena już mniej... To nie. Byłem dziś w sklepie, kupiłem redliczki do kultywatora i znajomemu trochę części do opryskiwacza i do swojego też trochę... Wróciłem, siedliśmy jeszcze z sąsiadem i tak rozprawialiśmy o tym, jemu to nawet nie radzi takiego bo ma 40a do pryskania, mi tam bardziej ale jak zobaczyłem cenę to dziękuję...

Oczywiście, że zbyt luksusowe.

Toć to nawet minimum socjalnego nie osiąga 

15 minut temu, Agrest napisał:

Znajomy kiedyś miał taki przypadek i mu psa poskładało. Mówił mi wtedy co podawać na szybko ale jak już u weta byłeś to zaopiekowany 

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Jeśli trutka na szczury to tylko Wit K i elektrolity mogą pomóc 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v