Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja filety z ryb morskich 

No rzeczywiście żółty piach 

Kukurydza po kukurydzy cały czas? 

Mam troche takiej ziemi to sieje żyto sypie 2 góra 3 tony jak opady dopiszą , lub grykę ale tego nawet nie zbieram 

Była przez trzy lata 

Teraz jest pszenżyto 

Tam jest kawałkiem i 4 klasa, ale co z tego jak mokro, drenacja zawalona korzeniami

Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

No i masz rację ja też zjem to co zawsze ziemniaki z jakimś kotletem lub kiełbasą . Do tego wypije 0,5 . I tak będą wyglądały moje święta.

Miałeś odstawić %🤔🙋‍♂️🙆‍♂️🤦

Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Gotuje sobie bo u niego to dziewczyna raz jest potem nie ma więc musiał nauczyć się sam gotować 😯🍲

Znaczy kiedy jest? Jak jej się chce czy jemu?

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

zimno,wieje ostro,,

ile gnoju nawiozles ?? wiecej niz kukurydzy zwiozles ?? jakie byly opady ??

u nas krow nie ma 30 lat .

i prezentow ode mnie nie odstaniecie.

ja mam kundla pasterskiego-kury pasie zamiast koguta

niech tusk bedzie z tobana izbie przyjec..

wystarczy sprawdzic wyniki wyborow zeby wiedziec z elewakow tam nie ma.

karp od 24 do 30 zl podobno zatorski...ale sie tych stawow tam namnozylo....

lachy sadeckie i wszystko jasne..

nikt sie nie urodzil z ta umiejetnoscia.

siekierka  w glowe ,potem ja uciupac . ze 2 szmaty do trzymania ,ostry noz . i idzie.

Obornika poszło nie więcej niż na inne pola 

Opady nie trafione, traw ładnych nie mieliśmy, owsy też nie udane

To musicie zacząć krowy hodować 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

To musicie zacząć krowy hodować 

U niego, tak jak u mnie, warunków na taką pół "przemysłową" hodowlę jak u Ciebie nie ma i nie będzie... Na dwie - trzy krowy to jeszcze ale nie 10 czy więcej... Za duże rozdrobnienie, zresztą teraz już prawie wszyscy w dzierżawę popuszczali. Ostatnia krowa w najbliższej okolicy sprzedana prawie 7 lat temu. Chałup ponad 80 i z bydła zostały u jednego tylko 4 byki.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A Twoja dziewczyna gdzie?

Nie ma ,nie było i nie będzie ale już przywykłem 😦😣

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Odkopać i wyczyścić drenacje 

W lesie?

Robili parę razy i nic nie daje 

Wyłączyć tego nie może 

Kiedy będę miał większy grosz to sam założę swoją 

Tam jest jeszcze na  okrągłych rurkach 

Najpierw meriolacja a później sadzenie lasu 

Teraz powinni ponosić koszta

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U niego, tak jak u mnie, warunków na taką pół "przemysłową" hodowlę jak u Ciebie nie ma i nie będzie... Na dwie - trzy krowy to jeszcze ale nie 10 czy więcej... Za duże rozdrobnienie, zresztą teraz już prawie wszyscy w dzierżawę popuszczali. Ostatnia krowa w najbliższej okolicy sprzedana prawie 7 lat temu. Chałup ponad 80 i z bydła zostały u jednego tylko 4 byki.

Ja mały pionek 

Radek to tak

Opublikowano
17 godzin temu, jacus napisał(a):

ale mnie wlasnie stara wybrala ,opieralem sie wiele miesiecy  a potem ona sie oparla ..o biurko i bylo pozamiatane 🤣

tez z ciekawosci poczytam.

one w tym miescie to bardzo zdeprawowane sa.. sam nigdy tego nie robilem na wsi co w miescie.

To musiałeś przykucnąć i brzuch wciągnąć? Bo Ona raczej niewielkiego wzrostu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wymiera to śmiercią naturalną, taka kolej rzeczy. 

Ech z tą hodowlą.

Pioter jak Ci się widzi jęczmień mój?

IMG_20241221_125337.jpg

3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

@12Pafnucy pogodziłem się z losem tak jak @Chłoporobotnik  wiem że żadna mnie nie zechce to po co się rozczarowywać 😦😣

Nigdy się nie poddawaj 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ech z tą hodowlą.

Pioter jak Ci się widzi jęczmień mój?

IMG_20241221_125337.jpg

Nigdy się nie poddawaj 

Dobrze się trzyma,w uj gęsto wygląda,zobaczymy w żniwa....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v