Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Najpierw przemowy do stalowego elektoratu miast i wsi, a potem się zobaczy, ajkie będa statystyki.

Wielu ludzi już narzeka na obecną władzę i zapewne da się przekonac z powrotem do PiS, w tym dużo młodzieży.

Bo ludzie to debile 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 6465 napisał(a):

Te wiercone to mała średnica. U nas tłuczone jak robią to średnica z 400mm i to tłuk hydrauliczny. 

No taka by mi się jeszcze przydała na polu ale to odległe marzenie. 

Moja chyba setka albo 120 nie pamiętam teraz. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

to samo mi mój kolega z pracy powiedział który 10 lat starszą nauczycielkę muzyki bezdzietną rozwódkę posuwa , nawet pianino se na 10 piętro zamówił na schadzki 😜

A pianino ino ino 

Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

No taka by mi się jeszcze przydała, na polu ale to odległe marzenie. 

Moja chyba setka albo 120 nie pamiętam teraz. 

Kolega z wiercone też coś koło 150 zasila duże gospodarstwo i myjka tam chodzi prawie na okrągło. Jaka tam hydrofornia jakieś zbiorniki do odrzelaźniania wody🙆 nie takie to tanie i proste. 

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Pośród tego majątku to ma jeszcze coś z życia ten człowiek ?

A po co? Mój dalszy wujek jak miał 78 lat to jeszcze 22 krowy ręcznie doił. Później nie płacił za prąd bo mu szkoda pieniędzy było to mu odcieli i przez 2 miesiące siedział bez. Żałował kasy na samochód czy tam nawet jedzenie. Jak zmarł to miał prawie 400 tys na koncie.

• Confused 1
Opublikowano

Inny sąsiad zakładał teraz filtry które robili mu pod jego wodę to chyba coś koło 10k wyszło. 

Ostatnio brałem 11tys na raz i dawała radę. 

Wcześniej problem było zatankować 500l do opryskiwacza, bo jak się drugim razem podjechało to już brakowało.

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Kolega z wiercone też coś koło 150 zasila duże gospodarstwo i myjka tam chodzi prawie na okrągło. Jaka tam hydrofornia jakieś zbiorniki do odrzelaźniania wody🙆 nie takie to tanie i proste. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Inny sąsiad zakładał teraz filtry które robili mu pod jego wodę to chyba coś koło 10k wyszło. 

Ostatnio brałem 11tys na raz i dawała radę. 

Wcześniej problem było zatankować 500l do opryskiwacza, bo jak się drugim razem podjechało to już brakowało.

Tu też. Pytałem go czy to konieczne jak dom ma zasilony z wodociągu aż tylko gospodarstwo ze studni. To powiedział że weterynaria bierze próbki wody dla zwierząt i za dużo żelaza. 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Tu też. Pytałem go czy to konieczne jak dom ma zasilony z wodociągu aż tylko gospodarstwo ze studni. To powiedział że weterynaria bierze próbki wody dla zwierząt i za dużo żelaza. 

A co to weterynarii nie można napisać ze bierze się z wodociongu a idzie tak naprawdę ze studni i próby nie potrzebne 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Lipa jest ogólnie z własną studnią i hodowlą krów. U mnie ci co mieli studnie poprzyłączali się do wodociągów bo musieli cały czas wode badać i wozić baby z Sanepidu.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

A co to weterynarii nie można napisać ze bierze się z wodociongu a idzie tak naprawdę ze studni i próby nie potrzebne 

Kto mądrzejszy to tak robi. Do tego i tak trzeba bodajże raz na rok wode badać - przynajmniej tak kolega robi co oddaje mleko do Suwałk.

Opublikowano
22 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Przy dzisiejszym taryfikatorze to i tak skromnie. 

Do mnie ostatnio przyszedł z fotobudki tyle że samochód już sprzedałem i nowy właściciel testował osiągi.

Długo to idzie?

Bo też czekam na selfi, dwa tygodnie minęło i nic. VIA Baltica poszła, ruchu nie ma i się zamyśliłem niecałe 70 w zabudowanym. 

Albo wydmuszka stoi. 

20 minut temu, 6465 napisał(a):

Przyzwyczaił byś się jak świnia do koryta. 

Chyba nie.

Jeszcze grzybki były to zawsze niedziela jakoś przeleciała, a dzisiaj 3godz poleżałem na kanapie przed YT to albo doopa albo ręka zdrewniała.

W tygodniu kończę w chałupie remoncik i prujem traktory.

Potem laweta. Trzeba migomata jakiegoś poszukać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v