Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Raz na 20 się uda tak żeby to zaskoczyło, zaczep przeważnie łożyskowany jest przy tym rozmiarze i na ciasno sworzeń wchodzi, trzeba idealnie podjechać i po uderzeniu lekko ruszyć do przodu żeby wskoczył, w przegubie jesczcze poruszasz lewo prawo i wskoczy. Jak widać zaczep z kabiny albo jest kamera to większe prawdopodobieństwo że się uda 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jakby co to szukam takiej co umie piec i gotować. Liście sam pozamiatam

M.... nie potrzebujesz kobiety tylko kucharki 😂😛

1 godzinę temu, Desperado napisał(a):

Patrycja jak tam mąż?   xD

Pan M... niestety chory. W domu siedzi pomożesz mi się go pozbyć ? 😂🤣

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
Godzinę temu, Desperado napisał(a):

Przede wszystkim ludzie którzy byli premierami, ministrami i się kiedyś nie sprawdzili, nigdy nie powinni już nimi być, a to za trochę znowu siedzi na stanowisku, ewentualnie w innym ministerstwie, pasożyty społeczne zawód sobie z tego zrobili.

Widzisz jak chcesz to coś mądrego napiszesz 😝😁😸🥳

Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

a tu u mojego serdecznego przyjaciela z Polski A 🤣

Screenshot_20240823-171438 (1).png

gość co mocnik przedawkował 🤣🤣🤣

A to ten baron podkrakowski 😝

Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

a tu u mojego serdecznego przyjaciela z Polski A 🤣

Screenshot_20240823-171438 (1).png

gość co mocnik przedawkował 🤣🤣🤣

A to ten baron podkrakowski 😝

49 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Jeszcze rano bidny myślał o jutrze... 

Messenger_creation_FB2E5867-3F11-4734-85C9-A57429FC3060.png

Kurpiowski Pterodaktyl 🤣

• Confused 1
Opublikowano
22 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

M.... nie potrzebujesz kobiety tylko kucharki 😂😛

Pan M... niestety chory. W domu siedzi pomożesz mi się go pozbyć ? 😂🤣

Fiu fiu🫣

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał(a):

Czy odpad z biogazowni to to samo co z oczyszczalni?

Jakoś przetworzone, a w jaki sposób to nigdy się w to nie zagłębiałem. Widziałem tylko papier jaki to ma skład. To samo co w gównie. 

Opublikowano

O właśnie , muszę oddzielić wiśnie od swojskiej wiśniówki bo za tydzień się znajomy zapowiedział. 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A to nie na denaturacie aby pędzone?🙆

A wiadomo na czym pędzone. Germany to nigdy prawdy nie powiedzą.

• Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał(a):

Ilu ministrów zostało zdymisjonowanych, odwołanych, a później dalej jest ministrem jak ludzie zapomną, od lat ci sami ludzie przewalają się ze stołka na stołek, co jak co, ale za komuny jak się kto skompromitował to znikał, zjedli go sami towarzysze, a teraz rączka rączkę myje, obojętnie z jakiej opcji.

Co Ty pierd..... ,za komuny komunista był święty , koledzy nie dali zginąć 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Dopłaty bezpośrednie 2025: punkty za ekoschematy obcięte. Rolnicy dostaną mniej pieniędzy .

Nie ma i nie będzie pieniędzy . 2025 jeszcze mniej będzie .

Jednak minister rolnictwa Czesław Siekierski już wcześniej wyjaśniał, że nie zamierza zwiększać budżetu ekoschematów, bo odbyłoby to się kosztem puli płatności podstawowych.

Cytat .

Mniej punktów za wymieszanie słomy z glebą i uproszczone systemy uprawy

W związku z tak dużym zainteresowaniem i w obliczu ograniczonych środków finansowych, w praktyce Uproszczone systemy uprawy liczby punktów zostanie zmniejszona z 4 do 3. Natomiast w praktyce Wymieszanie słomy z glebą liczba punktów z spadnie z 2 do 1. Tym samym stawki na 2025 rok będą niższe.

Ile dokładnie wyniosą stawki za te dwie praktyki? Ciężko jednoznacznie wskazać, bo to oczywiście będzie zależało od liczby chętnych rolników. Ale warto przypomnieć, że za uproszczone systemy uprawy w tym roku rolnik otrzymuje 251,94 zł/ha (419,56 zł/ha za 2023). Natomiast za wymieszanie słomy z glebą - 134,60 zł/ha (209,78 zł/ha za 2023). Obniżenie punktacji spowoduje zapewne, że za rok rolnicy dostaną jeszcze mniej pieniędzy niż w 2024 roku.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, kizak napisał(a):

Tak tak, coś z pamięcią już słabo ?  :P tak jak Gierkowi i innym którzy byli już niepotrzebni? a wcześniej? nieźle to ująłeś, chyba z ironią "nie dali zginąć? sami się powiesili, albo zastrzelił, albo miał który wypadek.   xD

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, kizak napisał(a):

Nasz sygnalista tęskni za swoimi starymi, dobrymi, ORMOwskimi czasami ... PiS mu je trochę przypominał, ale teraz płacze bo PiS już nie rządzi...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A zwłaszcza w pierwszych latach po wojnie. Jeden taki wyjechał w futerku a wrócił w kuferku od swoich braci komuchów.

Nie no, teraz mamy normalne czasy, Andrzej L sam popełnił samobójstwo ...

Tak było, jest i pewnie będzie, za PRL było tylko to lepiej widać bo się z tym nie kryli ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v