Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, superfarmer02 napisał(a):

Pany, samochód sprowadzony z belgii. W cepiku pokazuje że miał tam odnotowane jakieś uszkodzenie. Czego się można po tym spodziewać? Składany z 4 czy może drobna stłuczka? Jak oni tam do tego podchodzą? 

Raczej niewielka stłuczka, drogie naprawy i mechanicy nieogarnięci tam więc wątpię aby naprawiali coś mocnego. 

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja nie mam nic przeciwko jak wychodzi coś na elementach wymiennych, ale ingerencja w konstrukcje różnie mogła wyjść ... Drzwi przerysowane na parkingu to dla mnie nie problem, ale z wspawaną ćwiartką bym nie kupił ...

Po koszcie naprawy widać. Jak masz 1-3 tys euro to jakieś drapnięcie. Powyżej już bym sobie odpuścił.

Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

2009 opel combo 

Miałem Opla meriwe z Belgi, też była notowana na szybę, 3 razy była laserowo naprawiana od kamienia. Ale były też i faktury z naprawy wraz z datą i przebiegiem .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po koszcie naprawy widać. Jak masz 1-3 tys euro to jakieś drapnięcie. Powyżej już bym sobie odpuścił.

Zobacz ile kosztują lampy LED do nowych samochodów ... Naprawa w ASO, jedna lampa do wymiany i masz wymienioną kwotę, a tak na prawdę nic się poważnego nie wydarzyło ... Tak samo lakierowanie np drzwi, ASO na zachodzie srogo sobie za takie rzeczy liczy ...

Brat szwagra kiedyś się bawił w auto-handel, brał takie proste do naprawy auta z zachodu, w historii pojazdu szkoda na 5tys Euro a był tylko zderzak i 1 lampa do wymiany ... A w Polsce na "używkach" naprawa też tyle kosztowała, ale nie w Euro tylko w złotówkach ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

Bo to najmocniejszy środek jaki istnieje w legalnej sprzedaży.

Głomby nie wiedzą jakie to mocne,może i lepiej aby na zaświadczenie sprzedawali.

To tak mocne ze kilka tabletek przez okno komu do chałupy w nocy i kaput,ma ten zapach żeby było cuć straszak ostrzegacz  bo sam gaz jest bezwonny,i niema nato maski gazowej tylko butla z tlenem odzielne powietrze i kombinezon

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ile to jest 789dt  jest to dzierżawa za grunty. 

78.9 tony 

25 minut temu, 6465 napisał(a):

Wywoławczy czynsz za 140ha na dolnym Śląsku z kowr 

Dojdą do 6400 🤭 

Pod warunkiem że spokojni ludzie będą się licytować 🤣🤣

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zobacz ile kosztują lampy LED do nowych samochodów ... Naprawa w ASO, jedna lampa do wymiany i masz wymienioną kwotę, a tak na prawdę nic się poważnego nie wydarzyło ... Tak samo lakierowanie np drzwi, ASO na zachodzie srogo sobie za takie rzeczy liczy ...

Brat szwagra kiedyś się bawił w auto-handel, brał takie proste do naprawy auta z zachodu, w historii pojazdu szkoda na 5tys Euro a był tylko zderzak i 1 lampa do wymiany ... A w Polsce na "używkach" naprawa też tyle kosztowała, ale nie w Euro tylko w złotówkach ...

Ale jak widzisz jakie to auto to możesz sobie przekalkulować mniej więcej. Ja miałem Mercedesa i szkode w wysokości 2,5 tys euro. Rozbita była jedna lampa i wymieniony zderzak.

2 minuty temu, Strongman napisał(a):

To tak mocne ze kilka tabletek przez okno komu do chałupy w nocy i kaput,ma ten zapach żeby było cuć straszak ostrzegacz  bo sam gaz jest bezwonny,i niema nato maski gazowej tylko butla z tlenem odzielne powietrze i kombinezon

Praktycznie to samo co cyklon b tyle że z zapachem i mniejszym stężeniu.

Opublikowano

@Krzysztof81 dlatego te CarVerticale itp to dla mnie średnie źródło informacji ... Może sugerować jedynie że warto się lepiej przyjrzeć, ale z drugiej strony jeżeli tam jest historia czysta to nie znaczy że auto jest w porządku ... A i wartość szkody może mylnie sugerować ...

Opublikowano
5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Kaziu przytoczyłeś definicję propagowaną przez polityków. Inflacja to wskaźnik. I jak każdy wskaźnik powinien być przyczyną pewnych działań, które mają go utrzymać na odpowiednim poziomie. Tymczasem wpojono nam, że to przyczyna tego, że ubożejemy. Wymyślono putniflację i tym podobne historie. Dla rządzących to wygodne. Z czegoś czego powinni się obawiać i stawać na uszach, żeby było na właściwym poziomie, zrobili sobie wygodne tłumaczenie. A naród łyka 🤷...

Innymi słowy wskaźnik inflacji jest jednym z narzędzi do monitorowania stanu państwa

Może to i propaganda ,ale tak czuje to obywatela kieszeń ,a obywatel ocenia wszystko przez co  ? ,no przez to co ma najbliżej ,i co najbardziej odczuwalne ,odpływ [gubienie] gotówki .  Obywatel wcześniej widzi to co ma na talerzu bo to widać już  ,niż dla niego jakiś wymysł ,jakieś pieniądze na oświatę  ,i że tam braknie . Ale to wszystko polityka ,i jak politycy to ,,wytłumaczą'' ,i jak ludziom zryją łby.  Bo według mnie ,i to moja teoria ,zaznaczam moja .  W polityce chodzi o to ,by wiedząc że nie mam racji ,tak zakręcić ,by wyszło na moim ,w tym czasie zamulić elektoratowi łby w ten sposób by mnie poparli ,i lux by było by się nie kapnęli ,i kurna byli jeszcze za to wdzięczni . A majstersztyk polega ,by nigdy to  [.... ] się nie wydało ,ot co

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Brat szwagra kiedyś się bawił w auto-handel, brał takie proste do naprawy auta z zachodu, w historii pojazdu szkoda na 5tys Euro a był tylko zderzak i 1 lampa do wymiany ... A w Polsce na "używkach" naprawa też tyle kosztowała, ale nie w Euro tylko w złotówkach

No nadal tak to działa.

Opublikowano
13 minut temu, kizak napisał(a):

Może to i propaganda ,ale tak czuje to obywatela kieszeń ,a obywatel ocenia wszystko przez co  ? ,no przez to co ma najbliżej ,i co najbardziej odczuwalne ,odpływ [gubienie] gotówki .  Obywatel wcześniej widzi to co ma na talerzu bo to widać już  ,niż dla niego jakiś wymysł ,jakieś pieniądze na oświatę  ,i że tam braknie . Ale to wszystko polityka ,i jak politycy to ,,wytłumaczą'' ,i jak ludziom zryją łby.  Bo według mnie ,i to moja teoria ,zaznaczam moja .  W polityce chodzi o to ,by wiedząc że nie mam racji ,tak zakręcić ,by wyszło na moim ,w tym czasie zamulić elektoratowi łby w ten sposób by mnie poparli ,i lux by było by się nie kapnęli ,i kurna byli jeszcze za to wdzięczni . A majstersztyk polega ,by nigdy to  [.... ] się nie wydało ,ot co

Ta sztuka się nazywa erystyka. Jeden filozof napisał o tym książkę. Wszyscy politycy się z niej uczą chyba...

Opublikowano
Godzinę temu, Strongman napisał(a):

Dzisiaj wycofali z allegro środek do gazowania zboża, kołodziejczyka sprawka.

Może to agent jest?

28 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nadal tak to działa.

W miejscowości gminnej był warsztat co ściągał z zachodu naprawiał i zawoził na zachód 

Jechać na 3 rocznicę 

Czas szybko za***prza a wydaje się jakby to było wczoraj 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v