Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Polski siewnik

Mam polskiego Famarola, tego zielonego na przekładni olejowej i złego słowa o nim nie powiem, jak ustawię tak wysiewa. Może w rzepaku byłby problem, ale ja rzepaku nie sieje.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
45 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Fajne tam w tym kocku budowy 19

Kurła ale będzie jazda kiedyś

Kiedyś...

Cholera bierze na jazdę przez Niemcy...

Nie wiem czy dożyje się tej karpatii...

Już powinna być cała droga oddana do użytku, a po za Kockiem nic nie robione.

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Mam polskiego Famarola, tego zielonego na przekładni olejowej i złego słowa o nim nie powiem, jak ustawię tak wysiewa. Może w rzepaku byłby problem, ale ja rzepaku nie sieje.

No mój czerwony jęczmień zasiał dobrze, a w pszenicy taka sytuacja

Opublikowano
Łolek napisał:

50 minut temu, slawek74 napisał:

likwidacjia 🤔🤦

Kolejka jest 

znaczy do zakupu czy likwidacji 🤔😛

Nieustraszony1044 napisał:

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Chyba ich popierdoliło konkretnie z ceną za to gówno 

Ile to ma mocy?

dla ciebie za duźo 🤭 dla innych za mało 🤷‍♂️😛

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Dziś spadło ponad 16l

To by jeszcze gorsze było 

Trzeba będzie rozwinąć i jeszcze raz zwinąć 

Wiadomo że sipma jest gorsza niż inne

Ale ja nie mam pieniędzy na taki sprzęt jak ma @radekz200

Z dwóch wyjdzie jedna. 

• Like 2
Opublikowano
Karol6130 napisał:

21 minut temu, Leszy napisał:

To u nas nie będą likwidować. 😉

Jak się przesuszyć uda to nic nie będzie. Karola trochę pognało z tym prasowaniem . 

Dziś spadło ponad 16l

To by jeszcze gorsze było 

Trzeba będzie rozwinąć i jeszcze raz zwinąć 

Wiadomo że sipma jest gorsza niż inne

Ale ja nie mam pieniędzy na taki sprzęt jak ma @radekz200

do mnie tylko 10mm doleciało... i tak za każdym razem okradasz mój deszcz 🤦

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, Łolek napisał:

Kolejka jest 

Za czym...?

Bo może bym zajął..

Łolek napisał:

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Za czym...?

Bo może bym zajął..

No do likwidacji 

to wuj 🙋‍♂️ dobrz ze nie kastracji 🙆‍♂️🤦😁🤣🤣🤣 nie opłaca się 🤭

12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

🤣🤣🤣 orkiestra wzdęta będzie 🤭 oby sąsiady się nie po obrażały 😁

No teraz to wszystko możliwe.

Taki @Desperado sygnalista zgłosi i mandat jak nic...🙆

powiedzo że zwierza męczysz 😁

który chętny cycki po macać 🤔😁

Opublikowano
41 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jeszcze po sipmie...

Po każdej jak się zagrzeje drobny mokry towar to się zdeformują.

Mój somsiad kronką starą robi "lżejsze" na handel coby nie nadwyrężać ładowaczy klientów 🤪 to jak samozaładowczą bierze nieraz zaraz po prasowaniu to potrafią wypaść z ramienia i musi turem wrzucać 😁

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

No i życie jest ujowe 

Ale sipma dba o rozrywkę 

20241011_170203.jpg

Sam sobie te plastusie robiłeś ,czy ktoś Ci ,takiego blina nawet przy nieprzewiędniętej trawie zrobić ,to trzeba się postarać 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Kawalerskie życie 

AC wykypuj od razu... Młody kawaler z nową furą to panny będą się rzucać pod koła 

A i pod remizą kapora spalić wypadało by 

Głupiś? Co mi z tego? Niech się rzucają, parę wrogów mniej ale auta szkoda. A gumy palić? Na koszty się narażać? To lepiej te stracone pieniądze przepić i jeszcze lepiej na tym wyjdzie.

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Nie ma do czego 

Jak nie ma.

To po co caculka.

Jest wiele innych bardziej pożytecznych sposobów na lokowanie pieniążków 

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Dużo będą dopłacać?

Daj Panie jak najprędzej żeby wprowadzili, bydlaki do żyda i gratis pieniążek by się wzięło. 

Pewnie z 5tys by dały 🤔 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, 6465 napisał:

Te te dziadku nie nakręcaj się bo znów będziesz moda do pomocy wzywał 😁

Nie za dużo tego chlania? wiesz że alkohol to zguba ludzkości?

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v