Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

A sąsiady co widzą? - że bańki ciąga po oborze czy że Johndeerem pole obrabia? Jeszcze jak nawigacje zamontuje i zabaczą, to palpitacji serca i stanu przedzawałowego nie jeden dostanie.

To inwestycja. Jak któryś zejdzie to spadkobiercy mu ziemię sprzedadzą 😶😶

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

A może Knur?

Kurła nur. Będzie dobrze. Jak mnie kiedyś ta ujoza na rybach wystraszyła 

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ta, do wiadra bez łba wpadła... 

Choć i zdechłemu ale jeszcze ciepłemu bym nie przepuścił... Kiedyś indyczkę tak obrabiałem, indor ją zamęczył ale jeszcze ciepła była. Przecież 13 kilo mięsa nie wyrzucę.

Co robić? Pić non stop? Rozmyślać cały czas? Coś trzeba robić.

Wiele teraz za dorosłe kaczki można wziąć?

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co robić? Pić non stop? Rozmyślać cały czas? Coś trzeba robić.

Powiem ci że bardzo dobrze robisz. Czas masz wypełniony obowiązkami i nie masz kiedy się rozpić. Kiedy wypić to wypić ale obowiązki są i nie ma to tamto. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Powiem ci że bardzo dobrze robisz. Czas masz wypełniony obowiązkami i nie masz kiedy się rozpić. Kiedy wypić to wypić ale obowiązki są i nie ma to tamto. 

Ja tam zamiast robić wolał bym wypić 🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Ja tam zamiast robić wolał bym wypić 🤭

Ty to masz hamulcowego w postaci kobiety to i tak się nie rozpijesz 😁 a Piotr hamulca nie ma. 

Mi dziadek tak zawsze mówił. Że kobieta to taki hamulec żeby chłop się za bardzo nie zagalopował 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Pokazywał kiedyś i pisał, że tak...

Ja zresztą też, tylko trzema...

😑

Mata wy zdrowie w poważaniu.

Ja co prawda też dwa lata jak do nowej wszedłem na konwiach pod 1400L na odbiór sam ciągałem, ale tylko dlatego, że na mgr przeszedł wniosek to nie warto było używki kłaść.

Ale kręgosłup już czułem. Chyba najgorsza robota jaka może być.

Teraz się nieraz człowiek przy drzewie czy siewie naciąga ciężarów i nic nie odczuwam

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

2500-3000l. W kukurydzy wychodzi mało litrów na ha bo tam tylko orka, nawozy, opryski i 2 razy agregat talerzowy, i rozwalenie tego kurzaka. Osobówki benzyna, tylko dostawczak w dieslu, ale coraz mniej się jeździ z towarem, coraz więcej odbiorów z domu. Dojazdów na pola jakiś dużych nie mam, wszystko w promieniu 3km od gospodarstwa. To i gdzie wypalić te litry paliwa.

Ja z belarką czy po innych usługach nie latam.

No to mi sporo więcej wychodzi...sporo więcej...

Myślałem że w... no ogrodnictwie właściwie ...więcej...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Myślałem że w... no ogrodnictwie właściwie ...więcej...

To co w kukurydzy mniej spalę to akurat starcza na truskawki, bób itp To co na hektary przyznane z gminy to akurat wypalam. Kiedyś jak osobówka jedna w dieslu była to brakowało. Trochę mi odchodzi w kukurydzy bo tam siew i koszenie to usługa.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Założyli u siostry pompę prądu 😁 

Wczoraj uruchomili, dzisiaj sprzedał piec na pellet. 🤦

Niecałe 50 tys bez dotacji.

Paneli nie mają. 

Z PGE była delegacja z podziękowaniem za przyszłą współpracę 🙋 

Co te ludzie we łbach mają 

Ano będzie płacz I płać🙆‍♂️

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

😑

Mata wy zdrowie w poważaniu.

Ja co prawda też dwa lata jak do nowej wszedłem na konwiach pod 1400L na odbiór sam ciągałem, ale tylko dlatego, że na mgr przeszedł wniosek to nie warto było używki kłaść.

Ale kręgosłup już czułem. Chyba najgorsza robota jaka może być.

Teraz się nieraz człowiek przy drzewie czy siewie naciąga ciężarów i nic nie odczuwam

Ja mam sporo mniej. Ważne jaki dystans do noszenia i jaki zbiornik wysoki. Jak to dobrze dograne to nie ma tragedii. Ponad 20 lat się targa🤷. Ale też nie, że 350 na udój 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Liczyłem po 80 i 20 za ubicie ale chyba po 100 za żywa będzie rozsądnie 

Łii to wy burżuje 

Pozłacane to ototo czy jak 🤔

W Lidlu z 20kg za stówę kupi 🙋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v