Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mateusz1q napisał:

no dobra ale goście raczej poczują się i wiedza jakie są koszty więc z kopert wszystko się wróci 

Jedni tak, drudzy nie ... I mało które wesele się zwraca w obecnych czasach.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Jakie grząsko? Za rossoszem przed Ranczem jeden orze,drugi rzepak pryska. W Bielanach obornik wożą. Kumpel orze to kurzy się za nim. Ja chyba pojadę spróbować w dołku jak będzie szło,jak lipa będzie to jadę na inne pole.

Ja właśnie też orze i tych ponad 20 l co spadło ostatnio nic nie widać suchy piach się wyoruje kurzy niesamowicie za płokiem

U nas to i 100 litry może spaść i wraz nie odbuduje wilgoci w ziemi

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wcale lepiej P0 deszczu nie idzie

Tylko kółko od pługa grzęźnie i trzeba na P0dnośnik pług trzymać

Wolałem za sucha orać

IMG_20240916_122056.jpg

A jakie masz kółko metalowe czy pompowane gumowe?

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Gdzie tak tanio ?? xD Jak doliczyć te wiejskie stoły, ciasta itp to wyjdzie z 100tys na samo żarcie na 200 osób ...

A alko+orkiestra na taką ekipę w 30.000 się zamknie.

no dobra ale goście raczej poczują się i wiedza jakie są koszty więc z kopert wszystko się wróci 

robiłeś kiedyś wesele? wnioskuje po tym co piszesz ze chyba nie. wesele to nie impreza dochodową

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Metalowe Germańskie orginalne

Trza jakiegoś gumaka szerszego dorobić

A widzisz u mnie w germańcu też było metalowe  też się zapadało kółeczko to żem przerobił na samochodowe 14 calowe i teraz idzie jak ta lala

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Nie, już od roku było coś nie tak, aż przyszedł czas na niego ;) Akumulator już 8 lat miał, to i miał prawo zastrajkować.

A, no to inna sprawa, myślałem, że to po piątki 13

Opublikowano
48 minut temu, wojtal24 napisał:

robiłeś kiedyś wesele? wnioskuje po tym co piszesz ze chyba nie. wesele to nie impreza dochodową

Lokale trzepią kasę, chociaż na mniejszych imprezach typu np chrzciny zysk jest równie dobry

Opublikowano
59 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wolałem za sucha orać

IMG_20240916_122056.jpg

Co tam orać ? Bezorkowo w ten piach spokojnie bym robił 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Wolałem za sucha orać

IMG_20240916_122056.jpg

Jak masz kółko co idzie za śladem ciągnika to tak jest. Troche mokrzej, ciągnik grzebnie, kółko się zapada i pług idzie po rame.

U mnir 28 stopni słońce jak na Saharze, ledwo idzie orać. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
47 minut temu, GRZES1545 napisał:

Co tam orać ? Bezorkowo w ten piach spokojnie bym robił 

Tu słoma i P0plon z łubinu P0talerzowany

Pójdzie na dno a na wierzch gnojowicą i jak będzie deszcz to się ziemia załamie P0d plonem pszenżyta rok P0 centrali 😁😁😁😁😁

4 h 11 min bez wysiadania i Jedziem do oporu

Screenshot_20240916_144230_com.android.gallery3d_edit_135375262246530.jpg

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v