Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, Qwazi napisał:

Od 100 KM w górę to już powinna być szóstka...

Ja mam renault 106.54. 105 km - piękna sprawa.

44 minuty temu, Qwazi napisał:

Jak stać na konia to i stać na bat...a nie żydzić na spalaniu w ciagniku za pół bańki...

Jak masz pare hektarów to tak. Nie martw się biznesmeni umieją liczyć. U mnie znajomy obszarnik miał Fendty 824, jak sprzedał to kupił  Johndeera, Deutza i Lamborghini. Sprzedał ogóra po 2 latach bo powiedział, że tyle to on za paliwo płacić nie będzie. Bogacz na 3,5 tys hektarów a liczyć potrafi. Chyba że mu pracownicy z Johndeera najwięcej spuszczali 🤣.

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Jedno jako wół roboczy, drugie do kościoła?

Pioter do kościoła nie chodzi. Jego zaniosą.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał:

Ło matko, 155 kuni w 4 garach😏, to jak w osobówkach z 1 litra 120, trwałość takiego silnika musi być na wysokim poziomie

Valtra n174 ma 165 koni 

4.9 pojemność 

Lata z samolotem kuhn 

Teraz ciąga plugi 5 

Jakoś sobie to radzi nawet

Większe ciągniki teraz pracują na usługach 

Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał:

jak każdy. w garażu. u nas ma leaf'a i bardzo sobie chwali. pv na dachu i za free jeździ, bo w dzień się ładuje w pełnym słońcu.

Ja fotowoltaiki nie mam i bym się na to nie zdecydował...

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Przed wczoraj szkło 4 , wczoraj 3 a dziś musiałem odkręci kolejną i zostały tylko dwie dokładnie bo nie idzie wbić więcej w ziemię tak schnie z dnia na dzień 🤷

inbound2568951639364748154.jpg

Jutro siejesz? 7 listopada dziś, że trzeba koniecznie siać bo późno?

• Like 3
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Przed wczoraj szkło 4 , wczoraj 3 a dziś musiałem odkręci kolejną i zostały tylko dwie dokładnie bo nie idzie wbić więcej w ziemię tak schnie z dnia na dzień 🤷

Tym dużym łursusem dwie ciągasz? 😳

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Nie lepiej poczekać?

A widziałeś prognozy? 5 mm opad to 3cm zmoczy.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

16 minut temu, Bananek napisał:

a nie interesowałeś się elektrykiem? jest jakaś dopłata chyba. daleko nie jeździsz, może takie coś?

Nie chcę takiego czegoś.

11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Choć koła ma? 

Wersja podstawowa czyli "L", do tego pakiet winter czyli podgrzewane siedzenia i kierownica, koła 14 calowe domówione i do tego dobrany silnik 1.2. Plus felgi stalowe z oponami zimowymi i dywaniki gumowe.

a climatronic chociaż ma?

Opublikowano
33 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Upartyś. A suszy coraz lepiej

33 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Upartyś. A suszy coraz lepiej

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Ja mam renault 106.54. 105 km - piękna sprawa.

Dobry ciągnik. Tylko ja w tej kabinie to bym se kręgosłup połamał 🤷

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Jak masz pare hektarów to tak. Nie martw się biznesmeni umieją liczyć. U mnie znajomy obszarnik miał Fendty 824, jak sprzedał to kupił  Johndeera, Deutza i Lamborghini. Sprzedał ogóra po 2 latach bo powiedział, że tyle to on za paliwo płacić nie będzie. Bogacz na 3,5 tys hektarów a liczyć potrafi. Chyba że mu pracownicy z Johndeera najwięcej spuszczali 🤣.

A czemu nie zmienił Fendtów na Fendty🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Dobry ciągnik. Tylko ja w tej kabinie to bym se kręgosłup połamał 🤷

A czemu nie zmienił Fendtów na Fendty🤔

Czemu? Kabina jak kabina. Fakt w tej nie ms amortyzacji ale w porównaniu do ursusów zetorów jest super.

Czemu? Bo to biznesmen. Myślał że kupi inne zachodnie tańsze o 50% a one zrobią taką samą robotę jak Fendziory. Zawiódł się sromotnie:) Zwłaszcza na Lambo - szrot nie z tej ziemi.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Czemu? Kabina jak kabina.

Nie chodzi mi o samą kabinę. Tam pedały i kierownica są w jednej linii w pionie. Dla mnie to strasznie niewygodne. Muszę się garbić. I to mi nie pasuje 

21 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Czemu? Bo to biznesmen. Myślał że kupi inne zachodnie tańsze o 50% a one zrobią taką samą robotę jak Fendziory. Zawiódł się sromotnie:) Zwłaszcza na Lambo - szrot nie z tej ziemi

Czyli nie do końca umie liczyć...tylko tak się wydaje. Sknera zwykły. Chociaż tych fendziorów bym tak nie gloryfikował 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
wojtal24 napisał:

Krowiarze też nie bogaci. Dodatki do pasz, sznurki, siatki, folie, prąd, woda, słoma...Ehh wypłaty szybko topnieją 🙄

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v