Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To dlaczego ją pytałeś o co jej chodzi, czy jej coś obiecywałeś?. O ona nic, tylko za jakiś czas znowu kierowała uszczypliwości w twoją stronę. Do ogarka pisała "Boże jaka ja byłam głupia"

Edytowane przez Kowalsky30
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, piotrp88 napisał:

Rok rolniczy, fiu fiu... Jak masz roczny okres wypowiedzenia w każdej umowie to po wuj ten czas określony? Tak na chłopski rozum...

Bo u nas prawo jest poj... Nawet jak testament napiszesz to po twojej śmierci i tak zrobią co chcą. Nie ma co sie kłócić z ludźmi co nie mają zielonego pojęcia albo wyciągają artykuły sprzed iluś tam lat. Szkoda czasu.

Opublikowano
3 godziny temu, Strongman napisał:

Za pieniadze słupa, nie raz się parę osób z wawy pytało co mają kasę i niewiedzą co z nią zrobić ze by ziemię kupiło ale po to żeby przejść z zus na krus a obrabianie jej ich nie obchodzi,ale 150 tys za ha to za duzo no chyba ze pole gdzieś koło miasta by było to może ,dla nich to by się liczył tylko areał nawet 6 klasy aby jak najtaniej.

Mylisz pojęcia,Ty byłbyś słupem, jakby warszawiak dał Ci pieniądze i Ty na siebie byś ziemię kupił

42 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Kobiety są trudne we wspóżyciu. Nie mówię, że faceci nie, bo jeden tyran drugi alkoholik... ale te sztukę manipulacji opanowały do perfekcji. Może natura ich tak wyewuleowała, żeby przetrwały jako pcia słabsza

Toć to specjalista się odezwał, z iloma to kobietami żyłeś?🤔

Opublikowano

Nie ma czasu na kobiety, zbyt wiele czasu zajmuje mu analiza forum i zapisywanie postów w archiwum🤣

Opublikowano

Byli wymieniacze, wyszło, że czujnik ciśnienia doładowania. 

Na kompie ciśnienie prawidłowe.

Co najlepsze po podpięciu kompa błąd zginął bez usuwania 🤦

Mówili, że nie ma sensu wymieniać, jak wyskoczy znowu to na sklepie mają 180 netto i sam go wymienię. 

Zachciało się kalkulatora 🤣 

Posprawdzał parametry, ciśnienia, wszystko ok.

Opublikowano

Faktycznie coś w tym jest, ostatnio coraz więcej słyszę i widzę jak ktoś kogoś wychujał po kilku-kilkunastu latach małżeństwa. Chyba intercyza to najlepsza metoda, bo ludziom po paru latach zaczyna bić.

Ukrop na zewnątrz, pod wieczór trochę pyry wykopać i laba. Elektra zamówiona, zobaczymy czy te jutubery nie kłamią. Typ pojedynczego kłosa, tak jak lubię. Miałem ochotę Patrasa posiać bo to odmiana która na południu nie zawodzi, ale mocne działki w tym roku i trzeba by walczyć o pion.

Opublikowano

To współczuję tej kobiecie. Pewno chodzi za nią z dyktafonem i ukrytą kamerą

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Bo u nas prawo jest poj... Nawet jak testament napiszesz to po twojej śmierci i tak zrobią co chcą. Nie ma co sie kłócić z ludźmi co nie mają zielonego pojęcia albo wyciągają artykuły sprzed iluś tam lat. Szkoda czasu.

Mam 2 prawników w bliskiej rodzinie i zasięgnąłem trochę od nich.

I to co piszesz jest Prawdą. Jednoroczny czas wypowiedzenia.

Z tym że ta babka już teraz zabroniła mi obsiewać i tu się trochę myli. A wyprowadzać z błędu jej nie zamierzam.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Zasiej jakie zioło wieloletnie,  nawet mniszka lekarskiego . 3 lata okres produkcji jak nic🤭

Opublikowano

A tak szczerze, chce się wam tak walczyć o te dzierżawy? Toć wiadomo, że to nigdy nie pewne. Na swoim można w opór inwestować. Ale ja to dzierżawy tlenkiem ratuję co jakiś czas, co sypnę NPK to mam nadzieję, że z plonem wywożę.

W tamtym roku sprzedali dzialkę pod domy jakiemuś deweloperowi, to sam zszedłem. Byłem popaczać na nią to całkiem ładna pszenica po zeszłym roku wraz z innych chwastem urosła. Ale jak mam se krew psuć bo ktoś wjedzie tam koparką to po co to komu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, 6465 napisał:

Też masz 4? Kurde żeby moja miała tablicę 😥

Tak wreszcie udało się przywrócić ją do życia 😊

Nie masz możliwości zarejestrować ją od nowa ? Jaka historia pojazdu, może pisać na pv, może pomogę. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
10 minut temu, damian303 napisał:

Mam 2 prawników w bliskiej rodzinie i zasięgnąłem trochę od nich.

I to co piszesz jest Prawdą. Jednoroczny czas wypowiedzenia.

Z tym że ta babka już teraz zabroniła mi obsiewać i tu się trochę myli. A wyprowadzać z błędu jej nie zamierzam.

Ogólnie nie ma co w niepewne dzierżawy  inwestować i tyle 🤷‍♂️. Dbać o swoje a reszte tak jak to u obcego. Sam mam 19 ha dzierżawy na gębe. Pozbierałem kamienie, posiałem wapno co zbiore to moje. Jak będzie tak będzie.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No a na zabytek?

Miałem robić i ja na zabytek, ale to wcale nie takie dobre rozwiązanie. I będzie na białe tablice z wpisem unikat.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Miałem robić i ja na zabytek, ale to wcale nie takie dobre rozwiązanie. I będzie na białe tablice z wpisem unikat.

Wiem że jakoś rejestrują.

Ważne by można się było legalnie kajtnąć...🏍️

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v