Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No przecież to postulat twojego ukochanego prezesa i jego przydupasa, jak mu tam było Budy, Dudy, Pudy, czy jeszcze inaczej xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jest jeszcze leszczyna. U nas jałowiec to wyznacznik dobrej ziemi, jak on rośnie to i kukurydza urośnie 

Na akacje się przerzućcie. Kolce ma, odrasta po ścięciu. Można by wychlastać z połowę Kurpiów i by nie zabrakło.  

• Haha 2
Opublikowano

To już lepsza dzika róża, ale ja bym katem nie chciał być.

O, ale mam agrest do zaoferowania

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

U mnie w lasach praktycznie jałowca nie uświadczy

Czeremchy teraz od zarypania. Zdominowała lasy, a w tym roku wszystkie owoce w sadach  zmarzły , a to  goowno się gnie od owocu. Podobnie kruszyna, jeszcze tyłu owoców nie miała.

Są firmy , pewno w lubelskim ale to ten z plantacji kupują.

Kiedyś  początkiem lat 2000 to masę tego U mnie kupowali. Ludzie bez dochodów, i tu dziadami ich nie nazwę, bo Ty masz dochody🤭, corocznie odmładzali każdy krzew w lesie łamiąc gałęzie by dostać się do owoców.

A to bez bardzo lubi i owocował obficie corocznie.

Jarzębinę też kupowali. 

To były czasy że na wszystkim szło zarobić

Liche ziemię mata jak tak. To piwka z jałowca nie robią u was? No jarzebiny to zbytnio nie ma, teraz atak na niedojrzałą żurawinę robią 

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Na akacje się przerzućcie. Kolce ma, odrasta po ścięciu. Można by wychlastać z połowę Kurpiów i by nie zabrakło.  

Od akacji odciski są... ehhh co za ludzie 

1 minutę temu, Agrest napisał:

Agrest jest niebezpieczny, można sobie krzywdę zrobić 

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Musicie zacząć robić jak pewna stacja z bytowa🤭

Mieliśmy to w planie,założyć TT stacyjnego,ale chyba polityka stacji zabrania. Tylko że by to nie była moja moya tylko vitay żegnaj😀

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Okropieństwo. Wycinałem krzaczory ostatnio. Paskudna sprawa. Nawet tym Kurpiom tego nie ma co fundować. 

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Od akacji odciski są... ehhh co za ludzie 

Agrest jest niebezpieczny, można sobie krzywdę zrobić 

Trzonki z leszczyny mają tę wadę, że wiechchnia warstwa się z czasem odspaja i potrafi nieźle szczypać palce

A co do usuwania krzaków - u mnie króluje tarnina, jakie to cholerstwo ciężkie do trwałego usunięcia.

Opublikowano
32 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Znajomy co ma ferme norek nie może się doczekać tego zakazu. Już ostatnio miał nadzieje że wprowadzą, zamknie interes dostanie odszkodowanie i wybuduje kurniki. 

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A na co mnie to? Ja mam plastika a pełnego zasypu i tak u mnie nigdy nie doświadczy.

Grzeje, gorąco ale jutro by wypadało zacząć... 

Jeszcze dwa lata temu plułeś na każdego kto Ci lejka polecał.

Somsiada zapijesz

Dzierżaw nałapiesz

Jeszcze będziesz szukał. 

😉

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Jeszcze dwa lata temu plułeś na każdego kto Ci lejka polecał.

Somsiada zapijesz

Dzierżaw nałapiesz

Jeszcze będziesz szukał. 

😉

Moi sąsiedzi popuszczali już w dzierżawę. Został jeden, który nie puści i drugi co ma 30a. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v