Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna się bawię przy ,grabiarce, to trochę młotkiem poszukałem i pot zalał...

Kurna ośka wylesc z koła pasowego nie chce....ot upaaarta...

Było P0stukać

Samym szukaniem młotka nie wiele zrobisz

Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Kilka lat temu sąsiadowi zmarła matka. Poszedł do batmana i poprosił, aby ten nie chodził po tacy na mszy, a on za to zapłaci. Zapłacił, a ta menda z tacą i tak wyskoczyła i później tłumaczy, że nikt mu nie będzie mówił, co ma robić.

Toć to dobrowolna zbiórka chyba była, czy się szarpał za portfel?

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał:

Przyjechał qtas zatankować i cały samochód umył tą szczotką do szyb

Kvrwa lizing ciśnie nie stać na myjnie 🤪

IMG_20240819_111434_2.jpg

U nas jak cysterna zrzuca paliwo to dystrybutory zamknięte. Więc co miał robić? Se umył szyby🤣

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Dla ekosystemu źle. Ciekawe jak jednak dla gleby. Gdyby to opryskał i uprawił? Może by dobrze rosło po tym.

Tego to nie wiem, trzeba by spróbować, może perzu by nie było na takim ugorze

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Musi cza na prasę do znajomego podjechać...

Tylko później, bo po byka Zara ma byc

To tym bardziej będę jechał. Jak sprzedaż to weź ta cole i jaką ćwiartkę żeby było co popić 😀

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, WitekRolnik napisał:

Widzę, że nie ja jeden ten błąd z saletrą zrobiłem...

Z III pokosu z prawie 20 ha traw na gruntach ornych zebrałem całe 10 bel po sipmie, takiej lipy to jak żyję prawie 30 lat to ja nie widziałem...

page.jpg

preplaciles sam u siebie.

57 minut temu, GRZES1545 napisał:

2t z ha I kosztów nie mieli jak teraz że trzeba 5t oddać 😎

Końmi obrabiali i na wszystko mieli czas. Teraz ciągle mało...

tylko wtedy ile bylo ornego a ile lak ?? ile wiece bylo lasow .nieuzytkow,krzakow ??

46 minut temu, WitekRolnik napisał:

Masz rację, wysiany nawóz w ziemi nie zginie i tak jak mówisz jakby spadł teraz fajny deszcz to chociaż IV pokos będzie ładny, ale jak na razie tego deszczu jak na lekarstwo, w nocy spadło całe 2L, to jest to jak kropla w morzu...

Myślę, że warto było, jak będzie popadywać to jeszcze jeden może dość fajny pokos sprzątnę, a jakbym tego nie skosił to i później byłaby lipa bo ta zaschnięta trawa by już nie odbiła, jednego roku tak zostawiłem to jesienią było raz że ciężko kosić, a dwa pasza tej jakości już nie miała.

jelsi to saletra to nie zginie tylko wyparowala, chyba ze po siewie byla ulewa to w ziemie poszlo.

ty aby na pewno jestes rolnikiem ?? 

41 minut temu, 6465 napisał:

Do mnie jak ksiądz przyszedł po kolędzie 3 lata temu to nie chciał banknotu przyjąć. 

moze s-wirusa sie bal ?? no chyba ze 10 zl🤣

23 minuty temu, Bartek933 napisał:

9mln za bogrzeb, ulalala

110l od 6rana, ale podlało..POS

on sie idealnie na moderatora nadaje..

9 minut temu, Leszy napisał:

Dla ekosystemu źle. Ciekawe jak jednak dla gleby. Gdyby to opryskał i uprawił? Może by dobrze rosło po tym.

w strone chrzanowa,jaworzna,  setki hektarow nawloci n nieuzytkach rosnie.. 

ta ziemia hyba nigdy nie wroci do produkcji-chyba ze cza sie skoncza.

7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna się bawię przy ,grabiarce, to trochę młotkiem poszukałem i pot zalał...

Kurna ośka wylesc z koła pasowego nie chce....ot upaaarta...

ja naprawisz to dawaj do mnie-kosiarka czeka.

w talex-ie to zebatki i lozyska reka schodzily po paru latach 🤣

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

Przyjechał qtas zatankować i cały samochód umył tą szczotką do szyb

Kvrwa lizing ciśnie nie stać na myjnie 🤪

IMG_20240819_111434_2.jpg

U nas bywały takie akcje że jak paliwo przywiezie,umyje lampy z błota a później ktoś sobie szyby myje. Nie zdążymy wymienić wody w wiadrze. Też są aparaty co myją cały samochód bo myjnia obok zajęta. Ryzyko mycia samochodu bo można lakier podrapać,w tej szczotce wystarczy mały kamyk aby w gąbkę się wbił

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, jacek1296 napisał:

Kilka lat temu sąsiadowi zmarła matka. Poszedł do batmana i poprosił, aby ten nie chodził po tacy na mszy, a on za to zapłaci. Zapłacił, a ta menda z tacą i tak wyskoczyła i później tłumaczy, że nikt mu nie będzie mówił, co ma robić.

I ma rację. Też byś nie dał ksiedzowi w obejściu rządzić 🤪 

21 minut temu, Agrest napisał:

U nas jak cysterna zrzuca paliwo to dystrybutory zamknięte. Więc co miał robić? Se umył szyby🤣

A tu nie. Można lać.

To żeby szyby to uj. Ale mówię cały dookoła opierdolił po blachach piach tą szczotą mieszał jełop 😁

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

preplaciles sam u siebie.

jelsi to saletra to nie zginie tylko wyparowala, chyba ze po siewie byla ulewa to w ziemie poszlo.

ty aby na pewno jestes rolnikiem ??

Tylko, że ja do nikogo pretensji nie mam, a czy przepłaciłem, no cóż czasem tak bywa, nauczony jestem, żeby chałtury nie robić i jak już coś robię to robię to konkretnie i najlepiej jak tylko potrafię, a nie byle jak. Mało tego żebym wiedział, że upadnę to bym usiadł, a później po prostu poszedł w totka zagrać bo wiedział bym jakie akurat cyfry muszą być na pełną wygraną.

Saletrę siałem podczas deszczu więc od razu się rozpuściła i nic nie wyparowało.

Jestem rolnikiem, może nie takim wielkim bambrem jak tu co poniektórzy, ale gospodarstwo prowadzę więc wypraszam sobie takie insynuacje, a poza tym w galerii jest pełno zdjęć z mego gospodarstwa więc nikogo nigdzie nie oszukuję.

A tak już kończąc to powiem Ci, że słabo o Tobie świadczy, że takie zwroty jak "Ty" piszesz z małej litery, no ale jak ktoś jest hop do przodu, to zawsze mu tyłu będzie brakowało.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Nie chce który deszczu? Może lepiej żeby to bokiem przeszło. @Łolek Marek to od ciebie nadciąga.

17240620171677037867847120563135.jpg

Dawaj. Biorę wszystko, aby spokojny.na kolejny tydzień zero deszczu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v