Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Pewnie sezon dokończę starą a później się okaże... Na razie, szybciej niż planowałem, trzeba auto zmienić... 

Się zepsuło czy się stuknęło?

24 minuty temu, Desperado napisał:

Mogę go sobie wyobrazić w akcji w autobusie.   xD

Galicja krakowska to stan umysłu. Cały tydzień w radiu o nich gadają. Że wykształciuchy krakowskie nie zdatne do roboty nigdzie... że do szkoły nie ma komu chodzić... Że krakowski KRUS chłopów ma edukować jak kleszcze usuwać, aż z tego powodu objazdowe białe niedziele muszą na wsiach organizować... k**wa jutro chyba muszę zetke na ermefa zmienić bo się słuchać nie da jak wysoko rozwinięta jest ta Polska A

58 minut temu, konteno napisał:

już dawno doszedłem do wniosku że niech lepsi ode mnie sobie poruchają 

E no panie tak to się nie robi. Meczu walkowerem  się nie oddaje

• Haha 2
Opublikowano
6 godzin temu, gregor1284 napisał:

Wiele za takie łażenie po piachu trzeba zapłacić?

Jak wszędzie od do.

Za 50zł od osoby znajdziesz pokój bez łazienki i żarcia. Możesz pole pod namiot lub kampera opłacić.

A możesz za 250  pokój ze śniadaniem i obiadokolacją.

Opublikowano
37 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Eeee!

Wstawajta!!!

🙋

Dawno na nogach. 

Wszystko nakarmione, już śniadanko ku końcowi, ale budzić nie chciałem. Sobota jest. Wkrótce to środek weekendu będzie dla budżetówki 😁

A dla pospólstwa dojdą pracujące niedzielę w marketach, bo przecież jak dzień bez zakupów 🙉

• Like 1
Opublikowano
Buszmen11 napisał:

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał: Pewnie sezon dokończę starą a później się okaże... Na razie, szybciej niż planowałem, trzeba auto zmienić...  Się zepsuło czy się stuknęło?

pewnie jak to młody zapier... ile fabryka sała i rypną w płot lub rowem poszedł i trzęsie się to jak galareta 🤭😁

Opublikowano
Agrest napisał:

Za 50zł od osoby znajdziesz pokój bez łazienki i żarcia.

i tu się mylisz. tyle od osoby kosztował nas pokój z łazienką i kuchnią. żarcie na własny koszt to fakt, ale za tyle to nie wymagajmy all inclusive. zawsze do tej samej baby jeździmy.

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

boisz sie ludzi  ?? 

naprawde oni nie gryza..nawet ja.. mozna pogadac. poopowiadac. nawet  zprzypadkowymi ludzmi mozna milo spedzic czas.

ja po wczasach ze 2 dni odpoczywam 😂

To po jaki huk jechać skoro po teoretycznym odpoczynku trzeba odpoczywać?

7 godzin temu, Buszmen11 napisał:

Się zepsuło czy się stuknęło?

Zgniło.

Opublikowano (edytowane)

W garażu warunki idealne - sucho i temperatura zimą stosunkowo niska bo ledwo na plusie. W zimie przed wjazdem do garażu zawsze obity ze śniegu i soli ale błotniki i tak zgniły od dołu. A jeszcze opony trzeba na zimę nowe i na kolejne lato też nowe. Więc czeka go szrot bo jakbym go miał po sobie doczyścić to lepiej od razu na żyletki.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

i tu się mylisz. tyle od osoby kosztował nas pokój z łazienką i kuchnią. żarcie na własny koszt to fakt, ale za tyle to nie wymagajmy all inclusive. zawsze do tej samej baby jeździmy.

Nie mylę się tylko nie znam cen z innych miejsc. Taką cenę podała nam facetka z wypiżyczalni rowerów. Wynajmpwała stary dom gdzie łazienka na dole.

Ale tu jak zawsze gra rolę odległość od morza

Opublikowano
Agrest napisał:

Ale tu jak zawsze gra rolę odległość od morza

to prawda, jednak cały jantar jest tak mały, że pewnie najdalej od wody to się mieszka z 2km czyli jakieś 20 minut pieszo z dziećmi

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To po jaki huk jechać skoro po teoretycznym odpoczynku trzeba odpoczywać

A czym się pochwalić na Fejsie?

Skąd ja bym wiedział że autokarem najlepsza podróż gdyby @jacus ciągle o tym nie gadał?

@jacus zapisałeś się już na kurs wyciągania robactwa z ciała?

Ciekawe czemu to u was te kursy....😆

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

jak jabłko 🤔🤭 fiata kupisz to nic lepszego...

Zgnije to znów się kupi... Właśnie na Fiata poluję. Wyboru wielkiego nie ma... Jest Opel Corsa E, ale mi się nie widzi, jest Karl, jeszcze brzydszy. Celuję w dobre Fiorino albo Pandę z 2018-2019 z LPG. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W garażu warunki idealne - sucho i temperatura zimą stosunkowo niska bo ledwo na plusie. W zimie przed wjazdem do garażu zawsze obity ze śniegu i soli ale błotniki i tak zgniły od dołu. A jeszcze opony trzeba na zimę nowe i na kolejne lato też nowe. Więc czeka go szrot bo jakbym go miał po sobie doczyścić to lepiej od razu na żyletki.

Pioter to tego chciałes kupić ? https://www.olx.pl/d/oferta/plug-piatka-do-podrywki-200cm-CID757-ID11lBhK.html

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

to prawda, jednak cały jantar jest tak mały, że pewnie najdalej od wody to się mieszka z 2km czyli jakieś 20 minut pieszo z dziećmi

Pojechaliśmy rowerami do Mikoszewa. Tam to dopiero trzeba przejść. Ale plaża też piękna.  Tylko tam tworzy się wyspa z piachu , , mewia łacha. Już tylko z 70-100m brakuje jej by połączyć się z lądem. Czyli rok lub dwa.

Mocno zmieni to krajobraz i ekosystem

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jak wszędzie od do.

Za 50zł od osoby znajdziesz pokój bez łazienki i żarcia. Możesz pole pod namiot lub kampera opłacić.

A możesz za 250  pokój ze śniadaniem i obiadokolacją.

Ale za chodzenie po piachu ile, bym może w turystykę poszedł 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Dawno na nogach. 

Wszystko nakarmione, już śniadanko ku końcowi, ale budzić nie chciałem. Sobota jest. Wkrótce to środek weekendu będzie dla budżetówki 😁

A dla pospólstwa dojdą pracujące niedzielę w marketach, bo przecież jak dzień bez zakupów 🙉

To akurat dobrze, w niedzielę nieraz kawy zabraknie to się dokupi

• Haha 1
Opublikowano
Agrest napisał:

15 minut temu, Bananek napisał:

Pojechaliśmy rowerami do Mikoszewa. Tam to dopiero trzeba przejść. Ale plaża też piękna.  Tylko tam tworzy się wyspa z piachu , , mewia łacha. Już tylko z 70-100m brakuje jej by połączyć się z lądem. Czyli rok lub dwa.

Mocno zmieni to krajobraz i ekosystem

no, tam płycizna fajna. jak dobrze pamiętam, to tam jakiś okręt jest osadzony na tej mieliźnie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, HF86 napisał:

A dla pospólstwa dojdą pracujące niedzielę w marketach, bo przecież jak dzień bez zakupów 

Wystarczyło wtedy napisać ustawę nie o zakazie handlu w niedzielę, a dopisać do kodeksu pracy że każdy pracownik ma mieć dwie wolne niedziele i dwie wolne soboty w miesiącu i by było po problemie ... Nie ważne jaki zawód,czy handel, czy produkcja, każdy by miał takie prawo ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wystarczyło wtedy napisać ustawę nie o zakazie handlu w niedzielę, a dopisać do kodeksu pracy że każdy pracownik ma mieć dwie wolne niedziele i dwie wolne soboty w miesiącu i by było po problemie ... Nie ważne jaki zawód,czy handel, czy produkcja, każdy by miał takie prawo ...

Taka sama zasada ma obowiązywać  rolników ?.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v