Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

W kilku słowach

Żniwa, Tusk, PiS, po, bób, nie opłaca się 

A Rysiek grzeczny?

Znając jego spryt to już się pewnie obrobił i orki zimowe wykonał

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ile w godzinę przerabia? We no podlinkuj 

Ja mam Goldmasza, w zależności od bobu od 100kg do 200kg na godzinę. Może by zrobiła więcej ale dalsze etapy linii produkcyjnej ją ograniczają. Tylko jak ja ją kupowałem kosztowała połowę tego co teraz ...

12 minut temu, marulekk napisał:

A Rysiek grzeczny?

Poplony posiał, jak nie popada to będzie drapał po wierzchu a nie oral pod oziminy. A tak poza tym to u niego standardowo, cały czas psioczy na Tuska i czeka na suszowe ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, Uziu92 napisał:

nie wiecie czy firma tolmet jeszcze funkcjonuje, bo dzwoniłem , nikt nie odbiera, rozsadziło mi siłownik w hydropaku nie wiem dlaczego, zaciął się na amen.

Nie słyszałem, żeby padła. Raczej ma się dobrze i rozbudowuje. Możliwe, że mają przerwę urlopową. Jeśli potrzebujesz, to się kopnę. Daleko nie mam

Opublikowano
HF86 napisał:

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Z córką ?

A później ona z ... a bez ciebie 

Niech ma co wspominać. 

Że stary miał czas nie tylko na robotę 

o to to. nic cenniejszego jej nie podarujesz

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, konteno napisał:

ty go założysz w przyszłym , bedzie atrakcyjniejszy

57 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A jak powinien wyglądać, by być atrakcyjnym?

Wszystko co dobre .. szybko się kończy....

Ja o zupie, wy o d...

@pedro2 Weź no im jakoś szybko i przystępnie wytłumacz, mnie się nie chce...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Agrest napisał:

14 minut temu, HF86 napisał:

Kurła, to ja się odżywiam jak jaki bogol. 

Z kg pomidorów, ogórki też do oporu, zielone jajka, czasem brojler, albo kaczusia z wolnego wybiegu, albo kawałek krowy i eko warzywa do tego. 😁

I do tego czystym powietrzem oddychasz. Ech ta Polska C

Żeby człowiek musiał ponad 500km przejechać by znaleźć Zwierzyńca.  

Pamięta kto jak w granatach 0,330ml sprzedawali? To było piwo

w takiej butelce z cienką długą szyjką 🤔👍

Opublikowano
Qwazi napisał:

41 minut temu, Uziu92 napisał:

nie wiecie czy firma tolmet jeszcze funkcjonuje, bo dzwoniłem , nikt nie odbiera, rozsadziło mi siłownik w hydropaku nie wiem dlaczego, zaciął się na amen.

Nie słyszałem, żeby padła. Raczej ma się dobrze i rozbudowuje. Możliwe, że mają przerwę urlopową. Jeśli potrzebujesz, to się kopnę. Daleko nie mam

jutro jeszcze się będę dobijał ale jak się nie uda to się odezwę do Ciebie.

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

No tak. Butelka przypominała granat z czasów IIWŚ

Opublikowano
marulekk napisał:

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

W kilku słowach

A Rysiek grzeczny?

a Ty w pierdlu siedział 🤔🙆‍♂️

Agrest napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

No tak. Butelka przypominała granat z czasów IIWŚ

teraz też taka sama 🤔

Opublikowano

Kurna...

Sprawdziłem ile mtg, godzin traktorami do dziś zrobiłem od wymiany oleju...

Doicz 162 godziny od 1 marca

Zetor od 27 luty 115 mtg...

Wyłącznie sam to zrobiłem, no z 10 Zetorem nie ja ..

@jacus przebijesz?

Z dzisiaj mam fotki, z wymiany zapiski...

...i kto jest debeściak?

Kurna....cza olej zmienić w trachtorach...

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Kolegi żony się nie rucha jak już coś . Nie znane można .

A jak się robi takie numery to trzeba być świadomym konsekwencji i jak trafi się na męża 2x2 metry to robi się problem jak w przykładzie. Może i niektórzy powiedzą że "co poruchał to jego", ale teraz  leży jako warzywo w szpitalu. Czy było warto? Wątpie 😀.

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

W kilku słowach

Raczej : Żniwa, Tusk, PiS, po, bób, bób, bób, bób, bób, bób, bób,bób, bób, bób, bób, nie opłaca się.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Gdzie masz pomidora po 2zł?

Ogródki przydomowe zaraza zeżarła, jedna plantacja przemysłowa też widzę nędza. Bazar 6-8zł

W tamtym tygodniu na giełdzie chrzestnej na przeciery po zł za kg kupiłem 

Ogródki przydomowe zaraza zeżarła, jedna plantacja przemysłowa też widzę nędza. Bazar 6-8zł

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Rok temu wymieniłem, gdzieś w lipcu przyszłego roku zmienię... Też wyjdzie koło 120-130 mtg. 

To nawet nie tak mało na Twojej gospodarce...

Mało więcej taki jeden... Robi...na sporo większej .

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

To nawet nie tak mało na Twojej gospodarce...

Mało więcej taki jeden... Robi...na sporo większej .

Rocznie koło 60mtg zrobi. Tu pisałem o dwóch latach, bo teraz co tyle olej zmieniam. Nie ma sensu co roku... W zimie i tak stoi... 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

ciekawe kiedy wymysla ziemniaki ozime ??

Z 5lat temu 30arów zostało do wiosny w polu 

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Oporowo 

20240807_210229.jpg

Jedź na r*chanie. Robota nie ch*j i 3 dni postoi 

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v