Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, HF86 napisał:

Kurła, to ja się odżywiam jak jaki bogol. 

Z kg pomidorów, ogórki też do oporu, zielone jajka, czasem brojler, albo kaczusia z wolnego wybiegu, albo kawałek krowy i eko warzywa do tego. 😁

Przecież w tym roku w zimę na ogórkową to tylko bogole będą mogli sobie pozwolić xD zawsze było 30-40 słoikow kiszonych ogórków na zimę, w tym roku ogórków starczylo na 20 słoikow z czego 8 poszlo od razu na małosolne ....

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Jeden głupi a drugi jeszcze głupszy. 

17 minut temu, pedro2 napisał:

Ale ten upadliniec też nieźle poyebany tak stłuc...

Tyle złamań twarzoczaszki to musiał mu po głowie skakać 

@chloporobotnik

@Chłoporobotnik widziałeś? To Pato tato z uniwersum 

Od jakiegoś roku nie śledzę tematu - stał się całkowicie nie atrakcyjny.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Żona to jest świętość. Czyichś żon się nie rucha.

e tam , przesadzasz  , jak się nie układa od początku to skok w bok którejś ze stron niewiele w tej kwestii zmieni zanim oficjalnie się rozwiodą 

54 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Pytanie czy ta "pani" chociaż powie że ma męża czy w zaparte będzie twierdzić że jest wolna

u nas też wiele ukrainek i białorusinek w różnym wieku , młode wiadomo że wolne ale starych nawet nie pytam i nie zwracam uwagi 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Do lasu by P0jechał

Ale wszystko co ma koła i pakę że zbożem stoi

bagażnik w wolvo też zasypany ? pare pienków by wrzucił 

ja POdskoczył PO pare POdpróchniałych POwalonych wiatrem brzózek 

IMG_20240807_164319.jpg

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież w tym roku w zimę na ogórkową to tylko bogole będą mogli sobie pozwolić xD zawsze było 30-40 słoikow kiszonych ogórków na zimę, w tym roku ogórków starczylo na 20 słoikow z czego 8 poszlo od razu na małosolne ....

Aby bobek był.

Reszta to hvj 

🤭 

A u mnie ojciec rozdaje ogórki gospodyniom z wioski 🤪 4 wiadra już wzięły 

100 słoików sobie zrobione 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pedro2 napisał:

Aby bobek był.

Reszta to hvj 

🤭

Będzie można w razie czego sobie ogórków kupić, nie to co za ziarko ...

5 minut temu, pedro2 napisał:

100 słoików sobie zrobione 

I już widać kto w tym roku bogol xD u mnie zasiane było tyle, że w normalnym roku by spokojnie zrobił s 40 słoików kiszeniakow i z 20-30 jakiś sałatek itp, a w tym roku starczylo na tylko 20 słoików kiszeniakow ...

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Kurła, to ja się odżywiam jak jaki bogol. 

Z kg pomidorów, ogórki też do oporu, zielone jajka, czasem brojler, albo kaczusia z wolnego wybiegu, albo kawałek krowy i eko warzywa do tego. 😁

Się powodzi 🤔

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Ale ten upadliniec też nieźle poyebany tak stłuc...

Tyle złamań twarzoczaszki to musiał mu po głowie skakać 

@chloporobotnik

@Chłoporobotnik widziałeś? To Pato tato z uniwersum 

Czasami ludzie mają takie stany że myślenie schodzi na boczny tor. Jak już kogoś ujmą to i by zabili 

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I już widać kto w tym roku bogol xD u mnie zasiane było tyle, że w normalnym roku by spokojnie zrobił s 40 słoików kiszeniakow i z 20-30 jakiś sałatek itp, a w tym roku starczylo na tylko 20 słoików kiszeniakow ...

Ty byś lepiej łuskarki do bobu pożyczył 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeden głupi a drugi jeszcze głupszy. 

Od jakiegoś roku nie śledzę tematu - stał się całkowicie nie atrakcyjny.

A jak powinien wyglądać, by być atrakcyjnym?

15 minut temu, Qwazi napisał:

Koniec rumakowania🥴...szefowa powróciła 🤷...

Wszystko co dobre .. szybko się kończy....

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ty byś lepiej łuskarki do bobu pożyczył 

Dawaj, przywoź, za 5zl/kg wyłuskam i zapakuje ci w jakie chcesz opakowanie, wszystkie koszty typu opakowanie, woda, prąd po mojej stronie ;) nawet ci mogę go schłodzic po wyłuskaniu ;)

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

11 minut temu, Buszmen11 napisał:

Pierdolnij wszystko i leż, będziesz miał tak jak Rysiek, bez narzekania

Niektórzy mają większe aspiracje ...

I co się @Krzysztof81 śmiejesz , nie wszyscy są patusami żyjącymi na garnuszku państwa ...

a jaki socjal ma rolnik? suszone każdemu się należy jak jest susza u niego w regionie nawozowe kto kupił i złożył fakturę dostał zbożowe kto sprzedał złożył fakturę dostał akcyza też się każdemu należy kto spełnia warunki doplaty też jak spełnia warunki dostanie każdy 800+ kto spełnia kryterium otrzymuje 300+ też dostaje każdy co ma dziecko nie wiem czy rodzinne jest coś takiego w KRUS czy w gminie dla rolnika i ile tego jest ale nie sądzę że się łapie jak ma tyle ha czyste powietrze też jest dla każdego więc z tego co wymieniłem to równie dobrze korzystasz i Ty i ja i wielu innych tu na forum. nie wiem jaki socjal można jeszcze mieć mają c gospodarstwo po za tym z tego co tu czytałem chodzi do pracy do lasu. naprawia i handluje piłami zbożem więc nie wiem co się tak na niego uwzioles

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Dawaj, przywoź, za 5zl/kg wyłuskam i zapakuje ci w jakie chcesz opakowanie, wszystkie koszty typu opakowanie, woda, prąd po mojej stronie ;) nawet ci mogę go schłodzic po wyłuskaniu ;)

Ile w godzinę przerabia? We no podlinkuj 

Opublikowano
6465 napisał:

33 minuty temu, Qwazi napisał:

Na jedny łące szakejeta🤔

On prawdopodobnie rozumie, tylko mu z tym dobrze...zresztą Rysiek też robi, to nie jest tak, że cały czas leży na tapczanie...

Ale po czemu życzy komuś nieszczęścia a żeby sam więcej zarobił🤔

no to mi się też nie podoba takie zachowanie Ryska

Opublikowano
56 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U każdego w tym roku bieda, szybko zdechły.

Ojciec jak zawsze jakąś berbeluchą z pokrzyw pryskał i wytrwały 

Opublikowano (edytowane)

Powitać po długiej przerwie 

Kurka wodna 244stron od 20 lipca do przeczytania mam,nie próżnowaliscie widze, pier**lę tyle czytać może ktoś z treści w dwóch zdaniach 😁

Wszyscy zdrowi, nikomu rąk nie upierdoliło? 

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Z córką ?

A później ona z ... a bez ciebie 

Niech ma co wspominać. 

Że stary miał czas nie tylko na robotę 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

Powitać po długiej przerwie 

Kurka wodna 244stron od 20 lipca do przeczytania mam,nie próżnowaliscie widze, pier**lę tyle czytać może ktoś z treści w dwóch zdaniach 😁

Wszyscy zdrowi, nikomu rąk nie upierdoliło? 

W kilku słowach

Żniwa, Tusk, PiS, po, bób, nie opłaca się 

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v