Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

W zeszłym roku susza u nas była okropna. Kukurydzę u mnie miały 1,5m i plon ciężko było dobić do 10t mokrej. W tym zapowiada się dużo dużo lepiej.

zależy gdzie 😛

Opublikowano

pogoda barowa-jak nie bedzie wialo to wapno trzeba rozsiac . troche popadalo ale bez przesady.

3p licznik przekrecilem -ile remontow silnika zrobilem  ? od razu po zakupie-z firmy mial ponad 2 tys mtg  w garazu remont,potem 2 nastepne w zakladzie   .uszczelka czesciej nawet miedziana nie pomagala.w koncu poszla skrzynia biegow i sprzedalem z silnikiem do remontu.

chyba silnik sie do remontu nie nadawal bo pozniej handlarz mial tarpana do sprzedazy bez silnika 🤣😂

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Teraz to może sobie w końcu kupię 10 kur i 2 wieprzki 🤔

Aby tylko będzie w ten czas mleko z biedronki.

W czwartek brojlery... Chlewek trza sprzątać... 

Chyba zima wczas będzie... Jaskółki już wczoraj zlot robiły... Może we wrześniu jeszcze posiałby wszystko.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Ale pięknie pada, już jest 20l i nie zanosi się żeby miało przestawać 

jadę właśnie koło Sochaczewa i jestem w szoku jak leję i ile wody na polach stoi u mnie tylko mrzylo lekko

Opublikowano

zaczyna wiac -chyba nici z wapna.. nie bede ciagnika myl..

21 minut temu, 6465 napisał:

Wolę smród 🐷 niż kury 

swoje nigdy nie smierdzi.

w tamtym roku za miedza gnoj spod brojlerow rozrzucali -jak to cuchnelo,na wymioty mnie bralo.20 lat wozilem i nigdy tak nie cuchnelo 😂😂

17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...ech te bajki.

O smoku coś napisz...jaki on jest...

on takim samym leniem jest jak ty-nawet ogniem mu sie nie chce zionac.

768px_Wawel_2010_6.JPG

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Hvjowa P0goda na akcję prędkość

P0licjanty zmokną nie zarobią na suszowe. 

Uważaj żeby Tusk czymś tych pieniędzy na suszowe nie namoczyl bo jeszcze łapki Ci poparzy xD

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

W zeszłym roku susza u nas była okropna. Kukurydzę u mnie miały 1,5m i plon ciężko było dobić do 10t mokrej. W tym zapowiada się dużo dużo lepiej.

10 mokrej to nie jest jakiś zły plon .... jak przysuszy to 5 niema

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

tamtym roku za miedza gnoj spod brojlerow rozrzucali -jak to cuchnelo,na wymioty mnie bralo.20 lat wozilem i nigdy tak nie cuchnelo 

Tylko dajesz 10t na ha i masz 15t kukurydzy, kukurydza pięknie na tym rośnie, chyba lepszego guana pod kukurydze nie ma.

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Tylko w zeszłym roku zebrałem tyle suchej kukurydzy co pszenżyta, a ile w pszenżycie mniejsze koszty ... Żadnego suszenia itp.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko dajesz 10t na ha i masz 15t kukurydzy, kukurydza pięknie na tym rośnie, chyba lepszego guana pod kukurydze nie ma.

A jak pięknie ziemię odkaża. 😁

• Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

Tylko w zeszłym roku zebrałem tyle suchej kukurydzy co pszenżyta, a ile w pszenżycie mniejsze koszty ... Żadnego suszenia itp.

i 🤔

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Kurła długo nad tym moturem debatowali

Prawie do 23

Jak byłem to jeszcze bialskiej nie było ani P0licji

A tu 3 samochody P0licji cześć dojechało🙆‍♂️

Screenshot_20240805_085027_com.opera.browser.jpg

niedziela, godziny lecą....

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Uważaj żeby Tusk czymś tych pieniędzy na suszowe nie namoczyl bo jeszcze łapki Ci poparzy xD

Już się tak nie martw

I tak kartą płacę

Nawet ich dotykać nie będę

A nawet i widzieć

Wszystko mobilnie pójdzie

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A nawet i widzieć

No widzieć to na pewno nie będziesz, bo Tfusk suszowego nie da xD

5 minut temu, slawek74 napisał:

i 🤔

10 mokrej z ha to porażka, lepiej zebrać 7 pszenżyta ... Finalnie na skupie dostaniesz to samo, ale w pszenżycie ile mniejsze koszty.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

10 mokrej z ha to porażka, lepiej zebrać 7 pszenżyta ... Finalnie na skupie dostaniesz to samo, ale w pszenżycie ile mniejsze koszty.

Da chce być prezydentem to P0liże dvpy

• Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A nawet i widzieć

5 minut temu, slawek74 napisał:

i 🤔

dobre hleby masz...7 ton pszenżyta też kosztuje...

i opadów widać więcej...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Da chce być prezydentem to P0liże dvpy

Ale po co tobie dawać jak ty PiSda xD susza tylko na wschodzie, tam wyborców Tfuska nie ma xD a na takich jak ty szkoda pieniędzy bo i tak się głosu nie kupi ;)

4 minuty temu, slawek74 napisał:

dobre hleby masz...7 ton pszenżyta też kosztuje...

Mniej niż 10 mokrej kukurydzy, nawozy tyle samo wyjda, ale nasiona pszenżyta + zaprawa to 200zl a nasiona kukurydzy 1000zl. Do pszenżyta doliczyć jeszcze trzeba z 200 na jakąś grzybowe, odżywki i tu i tu ten sam koszt.

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v