Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna... Ty mądry człek...sory że wcześniej nie widziałem.

Wiek tu nie ma nic do rzeczy... To zewnętrznie...

Będziesz starszy to zrozumiesz..

Znaczy aby nie tak jak napisałeś...

Dzięki...

Kasaj dalej...tyle Twego...

Czy ja się z kimś porównuje, czy mam się za lepszego od kogoś...

Mam swe poglądy, przekonania,swój sposób bycia tutaj....

Zdaje sobie sprawę że nie każdemu się to podoba....

Ale ja robię zawsze co ja lubię, a nie co inni pochwala...

Dlatego se na przykład yamacha jeżdżę ...mimo że inni Twierdzą ze to głupie i czekaj kiedy się ...rozdupce...

Liczy się dziś ...liczy się tu i teraz...

Ty czekasz na kiedyś tammmm....se czekaj...☺️

Podobno jak ktoś sobie na szyję pętle zakłada to zaczyna się w głowie mieszać i nawet na sznurówce się powiesi

Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

ale przecież to ludzie ludziom robili i dalej robią. Od zarania dziejów robią ciągle to samo. 

Już szybciej by się można było winy Boga dopatrzeć w katastrofach naturalnych, ale nie w wojnach, morderstwach i zwykłym skórwysyństwie. 

Ale coś tymi ludźmi kieruje, wierzą chyba w jakiegoś Boga?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

...Tusk mie tak kazał...😆😁

Nawet nie wątpiłem że jest inaczej. Jakaś przyczyna musiała być.

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Podobno jak ktoś sobie na szyję pętle zakłada to zaczyna się w głowie mieszać i nawet na sznurówce się powiesi

Nie wiem...cza by... organoleptycznie...

Jak ktoś chce, ma taki mus...to i łyżka wody wystarczy mu by się utopić . 

Czleki pomyslowe som...

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czemu tak myślisz?

To jakiś obowiązek wierzyć wew coś?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

ale przecież wolna wola....... nigdy nie było mowy, że Bóg kieruje ludźmi bezpośrednio..... No może jedynie tymi rozbójnikami, co napadli majątek Hioba 😜  

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie wiem...cza by... organoleptycznie...

Jak ktoś chce, ma taki mus...to i łyżka wody wystarczy mu by się utopić . 

Czleki pomyslowe som...

Czemu tak myślisz?

To jakiś obowiązek wierzyć wew coś?

Czy da się przeżyć życie w nic nie wierząc?

14 minut temu, Leszy napisał:

ale przecież wolna wola....... nigdy nie było mowy, że Bóg kieruje ludźmi bezpośrednio..... No może jedynie tymi rozbójnikami, co napadli majątek Hioba 😜  

Hm gdzie jest bóg który powinien swą mocą ochraniać tych atakowanych w takim razie?

Opublikowano
4 godziny temu, MonteChristo napisał:

A ty na łożu śmierci będziesz prosił o księdza i ostatnie namaszczenie

To ciekawe. Znam księdza co pracuje w hospicjum niedaleko Warszawy około 10 lat to opowiadał ciekawe historie np jak to przywożą faceta, któremu już niewiele zostało, rodzina zastrzega że pacjent jest niewierzący i nie chce żadnego batmana aby się żaden do tatusia nie zbliżał. Mija kilka dni, tygodni żadnego księdza, zbliża się godzina opuszczenia ziemskiego padołu krzyk na całą instytucje o Boże Boże, gdzie ksiądz, wołać księdza, już nie jest  batmanem. Takich przypadków rocznie dziesiątki i takich ateistów. Stare komuchy, aktorzy z pierwszych stron gazet co latami pluli na kościół, Boga a w godzinie próby każdy woła "o Boże". Dziwne nie.

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Koleżanki mąż, elektryk z cienkich kabelków elektrycznych, z takich od instalacji co jest w ciągnikach, maszynach uplutł warkoczyk i powiesił sie na siedzącą na wieszaku od ubrań  przykręconego z boku szafy.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie o 14 mają niby być już pierwsze burze ... Więc dzisiaj chyba nic z żniw bo może o 16-17 można by coś próbować ... Na dwóch polach mam lekkie zadolenia, to tam jak wczoraj chodziłem to but się topił, to jak kombajnem przejechać ... Dzisiaj znowu znając życie doleje i kolejne dwa dni pierdzenia w tapczan po Ryskowemu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Chyba dziś będzie ciężki dzień, po nocce w pracy wsiąść na kombajn w taki skwar :/

Ryśka wołaj na usługę 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

U mnie o 14 mają niby być już pierwsze burze ...

U mnie o 13

Opublikowano

@jahooo u mnie to samo ;) truskawki zaczynam zazwyczaj około 25maja, w tym roku 5 maja, bób sieje tak żeby zacząć około 5 lipca, w tym roku 22 czerwca zacząłem ... Wszystko jest wcześniej w tym roku, połowa lipca to była zazwyczaj pełnia zbiorów porzeczki, w tym roku już jest po zbiorach ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v