Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I juz nie pracujesz ? w urzędach siedzą głownie zdesperowani ludzie, ci z konekcjami, których ktoś wepchnął i dzięki plecom liczą na szybki awans oraz co, którym brakuje parę lat do emerytury.

Reszta stamtąd ucieka, bo dla kogoś z ambicjami ale bez politycznego protektora, perspektywy marne

Dlatego jest taka siermięga z załatwieniem czegokolwiek, bo albo trafisz na takiego z plecami, co będzie ci robił łaskę, albo na takiego, co pracuje tak, jak zarabia

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jahooo napisał:

I juz nie pracujesz ? w urzędach siedzą głownie zdesperowani ludzie, ci z konekcjami, których ktoś wepchnął i dzięki plecom liczą na szybki awans oraz co, którym brakuje parę lat do emerytury.

Reszta stamtąd ucieka, bo dla kogoś z ambicjami ale bez politycznego protektora, perspektywy marne

Dlatego jest taka siermięga z załatwieniem czegokolwiek, bo albo trafisz na takiego z plecami, co będzie ci robił łaskę, albo na takiego, co pracuje tak, jak zarabia

W US pieniądz niezły nie to co w gminach, a tam byłem bo mi się umowy w firmie nie przedłużyli bo kończyła się robota zdalna, a ja chciałem w domu być, był nabór to spróbowałem  i się udało półtora roku posiedziałem i byłem zadowolony z chęcią bym tam wrócił, najbardziej mi się podobało to, że miałem urlop kiedy chciałem na zawołanie

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
7 minut temu, MonteChristo napisał:

W US pieniądz niezły nie to co w gminach, a tam byłem bo mi się umowy w firmie nie przedłużyli bo kończyła się robota zdalna, a ja chciałem w domu być, był nabór to spróbowałem  i się udało półtora roku posiedziałem i byłem zadowolony z chęcią bym tam wrócił, najbardziej mi się podobało to, że miałem urlop kiedy chciałem na zawołanie

Przede wszystkim w US jest teraz mniej "po uważaniu" bo wprowadzili system kwalifikacyjny pracowników. Masz wyniki - możesz dostać większą podwyżkę czy awans. W gminie bez pleców możesz 40 lat siedzieć na tym samym stołku

Opublikowano
3 godziny temu, jacor73 napisał:

56 na rok dla takiego skarbnika albo kierownika CUW, to nie wiem czy to są takie kokosy. Wójt/burmistrz tak, reszta urzędasów nie ma wcale takich rarytasów i do tego praca pod dyktando widzimisię poprzedniego wójta rzadko kiedy odpowiada obecnemu

U mnie w gminie skarbnik ma 8 tys na ręke.

Opublikowano

na wolinie jeczmien skoszony-reszta zielona..

pada co chwile na zmiane ze sloncem wiec sie wybralem w swiat -tunelem pod swina sie przejechac. z krociotenka przerwa na krokodylki.. uciekly z kolobrzegu z oceanarium i staly przy drodze na miedzyzdroje.... nawet jagodzianki nie stoja a one sie zaczaily.

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Wiedziałem że potrafisz....ciekawie  podsumować...😕 

W tym lokalu kuchenne rewolucje Geslerowa robiła i poleca ten lokal.

To raczej nie z psów i kotów....

skad ta pewnosc ?? znasz smak takiego miesa ??🤣

ja dzisiaj kebab od turka z baranina- raz na rok mozna diete porzucic.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Bananek napisał:

Mata, paczki pakujemy do wysyłki. Jest tu i Twoja już. @slawek74 też już zwinięty. Pewnie jutro wyruszą. 

Oki 

5 minut temu, jacus napisał:

nie mamy -pada ostro..

Ty to sobie zawsze wymówki znajdziesz 

Mocznik siany 25 kwietnia ,kolega ma 174

SAVE_20240704_201405.jpg

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Pada deszczyk.

Psie żyto.

Tym razem moje.

W tym roku słomy ni ma. 

Pod lasem 5kl kawałek i proszę co zostało z niego. A tu mówią, że na 6kl 6t daje 🤔

IMG_20240704_181925_8.jpg

A w lesie takie cudo. 

Aż szeleści wkoło tyle ich jest 

Się napracowały 

IMG_20240704_134001_6.jpg

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Dawałem 500 i nie chciał 🤣🤔

no nic będę sąsiada namawiać żeby mi sypnął. Ma lekkiego wkur.. na ceny skupu zboża

250 zapłaciłam za scaling zębów z przeglądem, powinni brać mniej przy takich cenach płodów rolnych

• Like 1
Opublikowano
marulekk napisał:

@12Pafnucy @Rolnik1973 kajtacie się do przegalin motórami na zlot?

kiedy będzie? bedziesz?

kolege z wojska tam miałem...

12Pafnucy napisał:

10 minut temu, marulekk napisał:

@12Pafnucy @Rolnik1973 kajtacie się do przegalin motórami na zlot?

A dzie to?

kole komarowki..

Łolek napisał:

10 minut temu, Bananek napisał:

Mata, paczki pakujemy do wysyłki. Jest tu i Twoja już. @slawek74 też już zwinięty. Pewnie jutro wyruszą. 

Oki 

5 minut temu, jacus napisał:

nie mamy -pada ostro..

Ty to sobie zawsze wymówki znajdziesz 

Mocznik siany 25 kwietnia ,kolega ma 174

SAVE_20240704_201405.jpg

już się nie chwal zdjęcie pewnie z poprzednich lat 🤭😁

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v