Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

W błędzie jestes. Znam wielu idiotow dla których auto w kredo to szczyt osiagniec 

Albo działka kupiona "za swoje" a tak naprawdę za sprzedane mieszkanie które dopiero co się spłaciło a dom i wyposażenie na krechę. Znam takich ci nawet szafkę przy łóżku wzięli na raty "bo wygodniej" 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Obudź się i przestań marzyć, nigdy nie pojadę na południe, w okolice Krakowa na dłużej niż kilka dni, za bardzo cenię swoje płuca xD

tam takie dobre powietrze, możesz sobie ukroić kawałek, zapakowac w szmatkę, nawet brudną, i zabrać do domu, podelektowac się

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Chory?

Ładowarkę z silnikiem na wiatr palę codziennie a stoi tylko pod daszkiem bez ścian 

Kolejny z informacjami?

Kogo wspiera?

Silnik chłodzony powietrzem rządzi się innymi prawami 

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Byle nie po śniegu bo jak powstanie efekt śnieżnej kuli...

Przy tym odpalaniu mu pękł?

Po pewnym czasie coś zaczęło stukać. Ale kręcił długo przy tej próbie uruchomienia. 

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Zmiana ustroju w kraju,  wprowadzenie zachodnego systemu wartości, edukacja i wpajanie wartości początkowo poprzez amerykańskie seriale,teraz przez nasze własne. No i rozwój powszechnego dostępu do mediów typu portale społecznościowe.

Taki widzę początek. 

Z tym zachodznim systemem wartości to tak średnio to widzę, raczej to wszystko do utraty wartości prowadzi. Seriale znaczace piętno odbiły a widzisz że te netflixowe to jaknajbardziej w złą stronę prowadzą.

20 minut temu, superfarmer02 napisał:

Kiedyś robiło się za miskę ryżu a teraz robisz np. w korpo, zarabiasz niby duże pieniądze a tak naprawde pracujesz np. na kredyt żeby spłacić np. Samochód wyprodukowany przez to korpo

Dokładnie. Ale oprócz tego że zdajecie sobie z tego sprawę robicie coś z tym?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

NAS xD Letnie paliwo mam, dolany preparat z Liqui Molly i nie miałem problemów z zapchanymi filtrami ...

Ale Ty jesteś z pokolenia żeby Ci stanął to musisz  coś wziąść.Czy tak powinno być. 🤔

Edytowane przez Dariowola
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Z tym zachodznim systemem wartości to tak średnio to widzę, raczej to wszystko do utraty wartości prowadzi. Seriale znaczace piętno odbiły a widzisz że te netflixowe to jaknajbardziej w złą stronę prowadzą.

Nie mam netflixa.

Z seriali płynął jasny przekaz - upadek wartości rodziny, zdrada łajdactwo, knucie, szyderstwo morderstwo kradzież.

I dążenie do pieniądza, bo tylko to daje poczucie bycia lepszym. Nawet po trupie ojca czy matki. Rodzeństwo wygryść najlepiej

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Obudź się i przestań marzyć, nigdy nie pojadę na południe, w okolice Krakowa na dłużej niż kilka dni, za bardzo cenię swoje płuca xD jeżeli już to do Niemiec pojadę a nie do Golicji i Głodomerii...

A jakoś żyją ludzie i to długo... Po 80 lat nieraz mają i jeszcze gospodarzą... I ja też bym w życiu nie pojechał do Wielkopolski czy na Mazowsze. W Warszawie raz byłem i dziękuję. Nie ma to jak swoje pagórki, woda w piwnicy i opady deszczu rzędu 1000mm na rok.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale oprócz tego że zdajecie sobie z tego sprawę robicie coś z tym?

A co to kogo obchodzi?

Opublikowano
Łolek napisał:

10 minut temu, gregor1284 napisał:

To znów znikniemy z map, trudno

Wystarczy pooglądać kilka odcinków matura to bzdura i wyłania się nasza przyszłość 

🤦🤦🤦🤦🤦🙆‍♂️👍

Opublikowano
18 minut temu, superfarmer02 napisał:

Znajomy raz kończył usługi w kwietniu... 2017/2018 sezon piękny był nie zapomnę go nigdy... Jako jedyny wpadł na pomysł założenia bliźniaków. Wszystkie kombajny stały w garażach albo utopione w polu a on dominatorkiem popylal pomiędzy classami na gąsienicach. 

Kiedyś w PRL była bida ale lidzie się szanowali ktoś dla kogoś coś załatwił, wszyscy na wsi sobie pomagali. A idź teraz po wsi z prośbą żeby np. ludzi do owocu wynająć czy nawet za odrobek 99.99% cię wyśmieje. 

Wpojone poczucie że jeden drugiego nie potrzebuje ale jak w ten sposób odnaleźć się w społeczeństwie? Ja o każdej porze w wiosce znajdę pomoc, na 30 kilka domów tylko w jednym co ojciec by mi nie pomógł ale Syn za to by pomógł. Tak trzeba z ludźmi żyć. Ale i Ci na których pomoc mogę liczyć wiedzą że i oni mogą na moją 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

Ale Ty jesteś z pokolenia żeby Ci stanoł to musisz  coś wziąść.Czy tak powinno być. 🤔

O kurła, chyba w rzutki grasz bo w dychę trafiłeś😁

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

No bo netfliksowe tworzą poprawnie politycznie, tzn. Białego człowieka zastępują murzynem

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Dariowola napisał:

Ale Ty jesteś z pokolenia żeby Ci stanął to musisz  coś wziąść.Czy tak powinno być. 🤔

Nie wiem co bierzesz, ale idź do lekarza żeby zmienił dawkę ... Bo masz jakieś urojenia ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Brawo. Ale zarówno kiedyś jak i dziś ten niewolnik miał czuć to o czym kolega hf tu nieraz wspominał. Kiedyś miał coś zjeść i przespał gdzieś pod dachem a teraz różne inne fanaberie nieraz niskiej jakości tylko po to aby czuł się ten niewolnik nieszczęśliwy i nie przeciwstawiał się. 

Wiesz że jak w USA zniesiono niewolnictwo to właściciele plantacji byli zaskoczeni, że taniej jest wynająć pracownika niż utrzymywać niewolników. Nie trzeba zarządcy, strażników, domów,jedzenia itp itd. Da się kilka dolarów i robota zrobiona.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

A co z tym zrobić? Co może jednostka 

Tyle co Breivik

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Wiesz że jak w USA zniesiono niewolnictwo to właściciele plantacji byli zaskoczeni, że taniej jest wynająć pracownika niż utrzymywać niewolników. Nie trzeba zarządcy, strażników, domów,jedzenia itp itd. Da się kilka dolarów i robota zrobiona.

ogladałeś Asterixa i Obelixa jak uwolnili niewolników po czym kazali im płacić za żarcie i spanie ?

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

u mnie na wsi jak drogę zawiało, wszyscy wyszli z łopatami, w sąsiedniej to tylko przez okna wyglądali, czy pług z gminy jedzie

To krowiarze nie odwalili?

Może już pobankrutowane

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v