Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Karol6130 napisał:

Alem pobalował 

Ledwie chodzę 

To już chyba wiek robi swoje 

🤔

Pamiętaj nadmiar sexu może zabić 

33 minuty temu, jacor73 napisał:

A to są jeszcze tacy, co nie wpisują daty i godziny na umowie? Godzinę, to się wpisuje odkąd zainstalowali pierwsze fotoradary,czyli od dobrych 15 lat, a datę od zawsze🤫

Nigdy nie wpisywałem godziny a parę umów pisałem, ale może to i słuszne jest 

28 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mariusz 500l.12m to byłby idealny do 3p 🤔

600ka i mf 255 chodził tylko z turem był 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Nigdy takim nie robiłem. Mój do 3p raczej też za ciężki 

600l 15m 550 kg pusty waży i mf255 jeżdżę. Leje 500l plus nieraz 100 czystej do umycia opryskiwacza. Na równym polu idzie jechać bez problemu 

Opublikowano

No jak pragnę podskoczyć, że nie gniecie...przecież, jak sama nazwa mówi, jest zawieszany, to jak może gnieść skoro wisi nad opryskiwanym obszarem...toć nawet roślin nie tyka😉🤭...

Opublikowano
19 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Taa bo zawieszany to nie gniecie. Haselhoff kupuj ciągany, zobaczysz że warto.

Marcin kiedyś twierdził, że szkoda większy traktor do siewki podczepić, bo za dużo zgniecie. 🤷🤷

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

nasz ma zawsze ze sobą. kto swoje nosi, cudzego nie prosi.

A ja wczoraj w szoku. 

Wszystko przygotowane, msza opłacona, a ten gada że wody święconej trzeba, to ja do domu, podaję, a ten gdzie kropidlo 🙉

Ech, żebym ja tak na fuchy chodził, to na kromkę bym nie zarobił 🤭

Opublikowano
34 minuty temu, HF86 napisał:

A ja wczoraj w szoku. 

Wszystko przygotowane, msza opłacona, a ten gada że wody święconej trzeba, to ja do domu, podaję, a ten gdzie kropidlo 🙉

Było mu dać butelkę z wodą niech najpierw wodę poświęci, a później niech by se trawy z między urwał. Wszak nie ma przymusu by kropidło było złotą rękojeścią zdobione.

A na koniec było powiedzieć że zapomniał Ci reszty wydać no i na paliwo niech wyrzuci.

U nas to pamiętam że jedynie dziadek poświęcił wszystkie pola memu ojcu przed śmiercią. Księdza w życiu na polu nie widziałem.

Babka była lepsza bo padła krzyżem i się modliła by wszystko na zmarnowanie poszło. Chwilę przed śmiercią się opamiętała i nawet synową czyli moją mamę za wszelkie podłości przeprosiła...

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Tego siania  trzeba uczyć się kilka hektary  . Lo panie kupuj ,sąsiadom skoczy gul jak namierzą taki skok technologiczny między wysiewem jedną ręką a kawałem blachy z petakiem😉. Przy 2 hektarach wolałbym siewkę przed sobą ,bo ty lubisz dokładnie ,a w rogach i tak byś musial poprawiać , a do tego podpinania ,odpinania i mycia ,i zawalisko ,no ale wartość parku maszynowego wzrasta ,no i ten gul .😉

Uj z gulem, wapna do rozsiania będzie z tona, to za dużo na ręce i kolano. Nawóz to kij, będzie ekologia albo wiosną ze 100kg/ha saletry.

Opublikowano
Łolek napisał:

31 minut temu, Bananek napisał:

nasz ma zawsze ze sobą. kto swoje nosi, cudzego nie prosi.

Ksiądz po sutanną na wszelki wypadek ma 

o to to

Karol6130 napisał:

Brak też

ten to nawet szybciej

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Tacy ludzie jak Rysiek 

Zwykły kubek za 5zeta do tego nadruk drugie 5 i debilne płacą po 50 🤷‍♂️

Ja nie kupuje

Nie mam niczyjej koszulki ani kubka

Dlamnie wstyd w czymś takim chodzić

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

A ja wczoraj w szoku. 

A ja to jestem w szoku, że Ty w miarę młody człowiek, a w takie rzeczy dajesz się wkręcać.

• Thanks 1
Opublikowano
39 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Uj z gulem, wapna do rozsiania będzie z tona, to za dużo na ręce i kolano. Nawóz to kij, będzie ekologia albo wiosną ze 100kg/ha saletry.

No ale nikt tak nie zrobi jak ty sam ręką 🤣🤣🤣 chodzi o wapno 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

A ja wczoraj w szoku. 

A za paliwo to Bóg zapłać 🤣🤣 czarna zaraza 

Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Tego siania  trzeba uczyć się kilka hektary  . Lo panie kupuj ,sąsiadom skoczy gul jak namierzą taki skok technologiczny między wysiewem jedną ręką a kawałem blachy z petakiem😉. Przy 2 hektarach wolałbym siewkę przed sobą ,bo ty lubisz dokładnie ,a w rogach i tak byś musial poprawiać , a do tego podpinania ,odpinania i mycia ,i zawalisko ,no ale wartość parku maszynowego wzrasta ,no i ten gul .😉

Ogarnia mnie zażenowanie jak somsiady kosami sieją. Ciągnik 70-80km i ciągnie kosa

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Rolnik1973 napisał:

4 godziny temu, Łolek napisał:

Tacy ludzie jak Rysiek 

Zwykły kubek za 5zeta do tego nadruk drugie 5 i debilne płacą po 50 🤷‍♂️

Ja nie kupuje

Nie mam niczyjej koszulki ani kubka

Dlamnie wstyd w czymś takim chodzić

to z czego pijesz 🤔 mi to co rósz jakiś gadżet za friko się trafi to kubek to czapka albo koszulka a i kurtkę dostałem... 😀

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Nigdy takim nie robiłem. Mój do 3p raczej też za ciężki 

15m ma Twój lance ? Znajomy MF 255 lata z 600l 15m Lisicki 

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

600l 15m 550 kg pusty waży i mf255 jeżdżę. Leje 500l plus nieraz 100 czystej do umycia opryskiwacza. Na równym polu idzie jechać bez problemu 

Bardzki 600/15 tylko 290 kg

2 godziny temu, jacor73 napisał:

A to co, w siuntce koła już nie są za szerokie, nie będą gniotły?

Błąd w tamtym roku popełniłem, że nie wziąłem 800, na 4 ha by spokojnie starczyło.

To ile hektarów masz że taki duży potrzebny ?

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

15m ma Twój lance ? Znajomy MF 255 lata z 600l 15m Lisicki 

Mój niby nie MF a U 3512 i też "lata" z tolmetem 600 belka 15🤫

Ale z biardzkim 600 i belką 15 już nie dałby rady

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v