Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Szymi40 napisał:

To jest  rzeka w twojej  okolicy?    Ło  matko  toć to koza przeskoczy.......... Mieszkam nad Wisłą. 

Chciałbym mieć choć taki strumyk gdzieś na granicy działki. 

Moje marzenie. 

Gdybym takim domatorem nie był to bym se kupił gdzieś przy strumyku działkę.

Pali niemiłosiernie 27⁰ bez wiatru. Po lubelskiej stronie Wisły ponownie jakaś chmura się buduje.

U mnie zero opadów. Po sobotnich 5mm śladu nie ma

Opublikowano
1 godzinę temu, Szymi40 napisał:

To jest  rzeka w twojej  okolicy?    Ło  matko  toć to koza przeskoczy.......... Mieszkam nad Wisłą. 

Za to jak nie rzeki, to kilka jezior w okolicy do 20 km. 

Nie zamienię tego na główny ściek pl a🤭

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, DANDYS napisał:

pół godziny grad poszedł, po żniwach

Właśnie nad Zamościem przeszło takie gradobicie.

https://www.facebook.com/watch?v=468484332361187

Wieczorem przez powiat opolski i wschodnią Lubelszczyznę przeszła potężna burza gradowa. Jak duże są straty?

https://lublin.tvp.pl/77625477/dramat-sadownikow-wystarczylo-kilkanascie-minut-by-to-co-ocalalo-po-przymrozkach-zniszczyl-grad?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2T6-yGdbih7e22Z2HXlR0SJdGb8whu2wsqwJeNTXDeYU71tP_TSVCjMcw_aem_AWwZJyg

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Chłopaki czy 800 l opryskiwacz będzie dobry do 3p 🤔

Mały 

Bierz tysiąc.

Jak ma pierdolnąć to już widowiskowo 🤭 

Zawsze można lać po 100L 😎

Opublikowano
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Chłopaki czy 800 l opryskiwacz będzie dobry do 3p 🤔

Do zetora zapnij

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ciągany, tak.

Właśnie nie jest ciągany 

9 minut temu, 6465 napisał:

Nie świętujesz dziś?🤔

Praktycznie tak 

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Do zetora zapnij

Nie wygodny i szerokie koła 

4 minuty temu, pedro2 napisał:

Mały 

Bierz tysiąc.

Jak ma pierdolnąć to już widowiskowo 🤭 

Zawsze można lać po 100L 😎

Tego się obawiam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v