Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

A ja pracuję jutro, pojutrze i w czwartek 🤷

Ja jutro i pojutrze. A konkurencyjna szkoła z gminy wzięli sobie dwa dni wolne i mają kurła 9 bez pisania wniosków o urlop. 

Opublikowano

znowu lato idzie a tu robota w polu stoi..

7 godzin temu, HF86 napisał:

Tak. 

I bardzo wzmożone kontrolę na wioskach milicyjne. 

Tak nas polubili na strajkach, że teraz na bieżąco pilnują bezpieczeństwa na wsiach. 

zawsze rolnikow omijali u nas .. i mam nadzieje ze dalej tak bedzie ??

z rana -dawce organow zatrzymali. 8 a on juz pedzil na swoim scigaczu.

6 godzin temu, Leszy napisał:

Dziadek do grobu zabrał... 

niedawno byl artykul na ten temat -najlatwiej na zabytek zarejestrowac.. a gdy beda robic problemy to przepisami postraszyc..

w jednym powiecie bez dokumentow rejestruja w innyn nie chca..

strona jakas chyba autokult pisal

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Ja jutro i pojutrze. A konkurencyjna szkoła z gminy wzięli sobie dwa dni wolne i mają kurła 9 bez pisania wniosków o urlop. 

Ja 6 i 7maj wolne, odbiór nadgodzin. Bo 5 idę na komunię.

Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tak robi , orze i sieje uprawowo siewnym 

Jak jak na zachodzie każdy ciągnik do swojej maszyny 

Toś bamber...rusz głową...robota, która zajmuje najwięcej czasu, a Ty ciągnik na którym masz ładowacz szykujesz do rozrzutnika. Wiem ...cyklopem będziesz ładował. Tylko, jak się zdarzy, że zimą wywieziesz na pole, na pryzmę, to cyklopem będzie lipa z ładowaniem. Zresztą turem się ładuje lepiej, a jak jesteś sam, to i tak nie będziesz jednocześnie rozrzucał gnoju i orał...ale Ty masz swój świat i swoje kredki 🤷...

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Toś bamber...rusz głową...robota, która zajmuje najwięcej czasu, a Ty ciągnik na którym masz ładowacz szykujesz do rozrzutnika. Wiem ...cyklopem będziesz ładował. Tylko, jak się zdarzy, że zimą wywieziesz na pole, na pryzmę, to cyklopem będzie lipa z ładowaniem. Zresztą turem się ładuje lepiej, a jak jesteś sam, to i tak nie będziesz jednocześnie rozrzucał gnoju i orał...ale Ty masz swój świat i swoje kredki 🤷...

duży rozrzutnik jest droższy , do tego już mówiłem w Ursusie wom hydrauliczny więc trzeba oszczędzać 

Mam krokodyla i leży w garażu od wielkiego święta zapinam żeby wywieść od byków ze stodoły 🤷

• Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, Bananek napisał:

przecież komunia jest 26 maja

😉

U nas ustawowo w pierwszą niedzielę Maja. Już trzeba zamawiać sale na gościnę dla córki bo terminy pozajmowane 4lata wcześniej.

• Confused 1
Opublikowano
35 minut temu, Bananek napisał:

a ja 2 tygodnie nocek pod rząd i weekend majowy też w pracy 

Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał:

Ja 6 i 7maj wolne, odbiór nadgodzin. Bo 5 idę na komunię.

To jeszcze żeś nie był 🤔

Ja w tamtym roku naginalem cały weekend majowy więc i tak bym miał wolne

Opublikowano
25 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

duży rozrzutnik jest droższy , do tego już mówiłem w Ursusie wom hydrauliczny więc trzeba oszczędzać 

Mam krokodyla i leży w garażu od wielkiego święta zapinam żeby wywieść od byków ze stodoły 🤷

Jeszcze lepiej...szacun...to nie oszczędzanie, to głupota...

• Like 4
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jahooo napisał:

A to mój rzepak - dzisiaj przejażdżka rowerkiem dla zdrowotności. Nie widać, aby przymrozki go ruszyły, i tak trzymać

_DSC7528.JPG

A jak łuszczyny wszystkie na miejscu pełne? Wreszcie rzepaki zaczęły normalnie kwitnąć. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
12 minut temu, konteno napisał:

a ja 2 tygodnie nocek pod rząd i weekend majowy też w pracy 

A idzie pospać trochę na nocce?

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

wy***ał kupę kasy na traktor żeby mu wom oszczędzać 🤣🤣🤣. Sprzedać dziada kupić jumiza 

I trzymać krokodyla w garażu, a gnój widłami i taczką naginać...wg mnie dramat w głowie...

• Like 3
Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Się zajmie ową...spadkobierczynią🤔🤭...

A skąd wiesz ile ma lat? 

31 minut temu, 6465 napisał:

wy***ał kupę kasy na traktor żeby mu wom oszczędzać 🤣🤣🤣. Sprzedać dziada kupić jumiza 

W ruskim na taśmy to też trzeba oszczędzać 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v