Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Masz farta

Po prostu nie było u nas w gminie dotacji dla bidy ... To i panele mają tylko Ci co na prawdę ich potrzebowali. U mnie zużycie jest około 9.000 kWh rocznie i akurat tyle po odliczeniu tej "opłaty" za wpompowanie do sieci mi zostaje około tych 9.000 kWh.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
HF86 napisał:

Rząd z gówna, patyków i  kartonu. Wszystkim urwa daj i daj. 

moim zdaniem Polska to bardzo bogaty kraj. Ciągle komuś coś dajemy i dalej jest co rozkradać. już nawet inne kraje utrzymujemy ze swojej kasy i dalej nie upadliśmy.

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Bo to trzepa budżet wspierać wydatkami a nie liczyć na datki

U mnie przyszła faktura do zapłaty od 15 do 31 grudnia 87 zł do zapłaty . 100 kw kupione a sprzedane 62 kw ( 18 zł w depozycie ) 

Drogo kupować tanio za psi grosz sprzedawać ( 0.30 zł ) 

Od początku 15 grudnia mam wyprodukowane 1600 kw 

Oddane 1300 kw 

Kupione 635 kw 

Średni biznes te panele a gdzie jeszcze pompa ciepła...

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Średni biznes te panele a gdzie jeszcze pompa ciepła...

Bo na nowych zasadach to nie biznes, biznes był po staremu gdzie za oddaną 1kWh mogłeś w późniejszym czasie odebrać sobie 0.8kWh.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jajonasz napisał:

Jak Ci się rozpuszcza siarczan z agravity? Miałem pierwszy raz w tym roku, to masakra, takie kryształy grube, ciężko na sicie rozpuścić. Z alventy się super rozpuszcza bo jest prawie jak mąka. 

Drugi rok z rzędu, jakoś nie narzekam. Przedtem był ten złotecki 

2 godziny temu, Agrest napisał:

Ale k.rwe do opryskiwacza?🤦‍♂️🤣

Sprzedawca powiedział że tanio dobrze zrobi 😄😉

Opublikowano (edytowane)

25c trzeba czepiać kultywator z szerokim zębem i jechać suszyć.

Tylko jest mały problem do dzona nie pasuje bo to samoróbka i jest za wąski, po prostu ramiona na mniej niż 80cm się  nie ścisną ze by go uczepić.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Rolnik1973 o tak wygląda dzisiaj wykres, aby lekkie wachnięcia związane z aktywnością słońca 

IMG_20240408_122248.jpg

Tu lepiej widać jak posiekane a chmur brak

Do 1.5 kv pracuje bez wyłączę P0 wyżej 1.5 już za wysokie napięcie

A ja najdalej od transformatora jeszcze

Screenshot_20240408_124106_com.fox.foxapp_edit_832568885033368.jpg

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

Rząd z gówna, patyków i  kartonu.

Nie stać na ogacenie, to kontener darmozjadom i miasteczko socjalne jak w krajach skandynawskich. 

Wszystkim urwa daj i daj. 

Wczoraj praktycznie cała patola na wyborach była.normalnego społeczeństwa może z 20 % wyborców, bo się nie chciało.

Jeszcze teraz wojna bo się obudzili że faktury na ziarko potrzebne i to zazwyczaj ci co co najwyżej jęczmień pod okiem są w stanie wyhodować. 😡 

A ja mam fakturki. Podjąłem świadomą decyzję o sprzedaży bo z analizy wynikało że będzie gorzej. To tusek teraz mówi że muszę być ukarany i muszę mieć mniejszy dochód bo tym co na dopłaty liczyli trzeba dać by mieli więcej to tych przejawiających samodzielne myślenie. 

Fakturką mogę sobie ściankę okleić albo w wychodku za awaryjny substytut papieru toaletowego wywiesić

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Tu lepiej widać jak posiekane a chmur brak

Do 1.5 kv pracuje bez wyłączę P0 wyżej 1.5 już za wysokie napięcie

A ja najdalej od transformatora jeszcze

Screenshot_20240408_124106_com.fox.foxapp_edit_832568885033368.jpg

Aż poszedłem do falownika i sprawdziłem, 240-243V na fazie przy praktycznie maksymalnej mocy.

Opublikowano
Popier96 napisał:

58 minut temu, Bananek napisał:

nadstawki podrzucone dziś

Kurde,czyli jutro do najsilniejszych też pasuje podrzucić. 

czas najwyższy. brzoza ładnie pyli.

noszą jak wściekłe

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

A ja mam fakturki. Podjąłem świadomą decyzję o sprzedaży bo z analizy wynikało że będzie gorzej. To tusek teraz mówi że muszę być ukarany i muszę mieć mniejszy dochód bo tym co na dopłaty liczyli trzeba dać by mieli więcej to tych przejawiających samodzielne myślenie. 

Fakturką mogę sobie ściankę okleić albo w wychodku za awaryjny substytut papieru toaletowego wywiesić

W tym kraju nawet 800 plus nie uznano że jest to na potrzeby dziecka. 

Jest to tylko bonus dla mamusi, bo ojciec zazwyczaj i tak musi wpłacić około 70% kosztów utrzymania dziecka. 

A wg orzecznictwa naszych sądów, lepsza najgorsza matka, jak dobry ojciec. 

Brawo pisiorostwo, a teraz zlepku koalicyjny, za nie prostowanie prawa. 

Lepiej się skrobaniem zajmować, jak dobrem już narodzonych dzieci. 

Wszędzie urwa socjal, a dla mnie jedynie zasiłek pogrzebowy się należy 😡

• Like 2
Opublikowano

Już lata temu jak siostra robiła remont kupionego mieszkania w warszawie gadałem z robotnikami. Nie opłaca się brać ślubu bo wówczas państwo nic nie da. Każda Jessica doiła fundusz alimentacyjny ile wlezło, a brayany się śmiały że kasa darmowa wpada

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Już lata temu jak siostra robiła remont kupionego mieszkania w warszawie gadałem z robotnikami. Nie opłaca się brać ślubu bo wówczas państwo nic nie da. Każda Jessica doiła fundusz alimentacyjny ile wlezło, a brayany się śmiały że kasa darmowa wpada

Pod warunkiem, że pracowały na czarno, tyle, że to droga donikąd

Opublikowano
6465 napisał:

20 minut temu, Bananek napisał:

czas najwyższy. brzoza ładnie pyli.

noszą jak wściekłe

Michał sprzedaż mi 2 słoiki spadziowego jak będzie?

za 7 lat. mówiłem przecież, że spadziowy miód pojawia się co 8 lat. chociaż jakbym był pazerny na kasę to jakikolwiek sprzedałbym Ci za spadziowy bo byś nie poznał

• Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Rząd z gówna, patyków i  kartonu.

Jeszcze teraz wojna bo się obudzili że faktury na ziarko potrzebne i to zazwyczaj ci co co najwyżej jęczmień pod okiem są w stanie wyhodować. 😡 

Pierwsza część wypowiedzi na taka po co bierzesz dzierżawy na gębę?

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Może kiedyś tak. Ziobro zrobił troche z tym porządku. U mnie w pracy kilka lat temu komornik wszystkim alimenciarzom powchodził na pensje i nie ma litości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v