Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Gesiowe jadasz?

Też się ostatnio o tym dowiedziałem bo tak to bym pewnie nie jadł. Gęsie, kacze, kurzęce, perlicze

6 minut temu, Popier96 napisał:

Prawdziwy to na melasie 😉. A trzcinówka na wiosne była w cenie białego cukru.

165zl worek trzcinowego. Z melasy to pies to pies, raz próbowałem i nigdy więcej 

Opublikowano
7 minut temu, Desperado napisał:

Neptunów największy zapas w domu miałem coś 110 paczek, wagon bodajże był 75 szt. jak dobrze pamiętam.

Znajomy mi opowiadał ze były jakieś odpadowe papierosy na wagę bez filtra. Długość od 3cm do bodajże 30cm, dobrze już nie pamiętam 

8 minut temu, jahooo napisał:

Wszyscy bylismy podobnie biedni, nie było tak kolosalnych różnic jak teraz, podziałów politycznych. No i za mojej młodości kościół przede wszystkim krzewił wiarę, a nie zajmował się publicznie polityką. Ludzie częściej się spotykali i rozmawiali, masowo uczestniczyło się w imprezach.

I to chcemy reaktywować 

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

@Desperado , dasz wiarę?

Śnieg pada....taka sytuacja...

16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To dobrze bo Zara by zboże rosło

A tak poważnie, tym bym się nie martwił że pada śnieg, prognozy się zmieniają co chwila, ale możecie mieć u siebie z piątku na sobotę nawet -20st.

Opublikowano
18 minut temu, WitekRolnik napisał:

Witam w tym Nowym 2024 roku :) Panie i Panowie, życzę Wam w tym nowym roku, dużo zdrowia, szczęścia, miłości, zawsze dobrych i trafnych wyborów w życiu osobistym jak i zawodowym :) Jeszcze raz wszystkiego dobrego :)

Jako i my tobie życzymy wszelakiej pomyślności i dobrobytu😊

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, kizak napisał:

Kiedyś obliczyłem po zarobkach ,to były początki lat dziewięćdziesiątych ,że ruski by kupić Porsche musiałby pracować 3000 lat ,odkładając 100 procent swojej pensji . 

No co, Porsche to jednak duża firma jest

9 minut temu, kizak napisał:

Może nie było tak świetnie ,może idealizujemy ,ja to pamiętam zbyt dokładnie lata osiemdziesiąte by być chura optymistą tamtych czasów  . Ale to była młodosc ,masz prawko ,a paliwo na kartki ,a niech to szlak ,wyjedziesz na zabawę to pilnuj motora ,bo zastaniesz gołą etz ,lub jej wcale . O kaskach zostawionych nawet na chwilę zapomnij ,sztuczny tłumek i połowy motoru nie ma .

Ogłoszenie na wiejskiej potańcówce: 

Zginęli dwa kaski z wski, jak się nie znajdą, to impreza będzie 

ale rozjebana 

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, malaczarna napisał:

Rozmnożyć. Masakra dziecko odchowane mam czas dla siebie a ten mi tu wyskakuje znowu z dzieckiem. Szybciej ja rozwód wezmę 

A może kochankę chce do rodziny przysposobić, abyś lżej w życiu miała 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

No co, Porsche to jednak duża firma jest

Ogłoszenie na wiejskiej potańcówce: 

Zginęli dwa kaski z wski, jak się nie znajdą, to impreza będzie 

ale rozjebana 

Nie nie nie nie. Stop muzyka! Stop muzyka! Gineła capka typu beret. Jak się nie najdzie łokolicne wsie bedo niały zanieski!

• Haha 2
Opublikowano
25 minut temu, WitekRolnik napisał:

Witam w tym Nowym 2024 roku :) Panie i Panowie, życzę Wam w tym nowym roku, dużo zdrowia, szczęścia, miłości, zawsze dobrych i trafnych wyborów w życiu osobistym jak i zawodowym :) Jeszcze raz wszystkiego dobrego :)

@Qwazi Mariusz wielkie dzięki za pamięć i za meldunek do nowego tematu :)

Kurła skąd ja to znam :D Także nie jesteś sam z tym tematem :D :D :D

I z wzajemnością. Niech zdrowie trzyma, w gospodarstwie się wiedzie i gospodyni przyszła się na horyzoncie pojawia😉☺️

• Thanks 1
Opublikowano

W tych idealnych czasach złodziejstwo było powszechne .   Za tym to nie tęsknie ,z choinek lampki kradli ,stał znak drogowy to go nie ma ,tam maszyna na noc nigdy nie została jak teraz ,ciągniki pozapierane ,psy przy drzwiach ,walek wom zapomniałeś zabrać ,już nawet nie idż patrzeć ,paliwo w baku ,o niema ,razem z akumulatorem lampami i prądnicą ,o kól nie ma ,niefarcik  . A teraz toto wszystko stoi przy drodze i każdy na to uj kładzie . 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

I z wzajemnością. Niech zdrowie trzyma, w gospodarstwie się wiedzie i gospodyni przyszła się na horyzoncie pojawia😉☺️

Z tymi gospodyniami przyszłymi to wszędzie problem. 

Wszystkiego dobrego, niech się wiedzie 

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

A tak poważnie, tym bym się nie martwił że pada śnieg, prognozy się zmieniają co chwila, ale możecie mieć u siebie z piątku na sobotę nawet -20st.

Nie widzę takich prognoz dla mojej okolicy. -10 na noc niedziela ma niby być 

Opublikowano
28 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To dobrze bo Zara by zboże rosło

kto dzieciaty to przynajmniej POciechy na sankach POjeżdzą i jakiego POsła ze śniegu POlepią 

8 minut temu, HF86 napisał:

A może kochankę chce do rodziny przysposobić, abyś lżej w życiu miała 🤔

i surogatkę w jednej osobie 🤭

Opublikowano
20 minut temu, kizak napisał:

Może nie było tak świetnie ,może idealizujemy ,ja to pamiętam zbyt dokładnie lata osiemdziesiąte by być chura optymistą tamtych czasów  . Ale to była młodosc ,masz prawko ,a paliwo na kartki ,a niech to szlak ,wyjedziesz na zabawę to pilnuj motora ,bo zastaniesz gołą etz ,lub jej wcale . O kaskach zostawionych nawet na chwilę zapomnij ,sztuczny tłumek i połowy motoru nie ma .

Ja zacząłem tankować w 93 roku to już inne realia na stacjach, ale ludzie pamiętali komunę i chyba bardziej się szanowali 

Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

W tych idealnych czasach złodziejstwo było powszechne .   Za tym to nie tęsknie ,z choinek lampki kradli ,stał znak drogowy to go nie ma ,tam maszyna na noc nigdy nie została jak teraz ,ciągniki pozapierane ,psy przy drzwiach ,walek wom zapomniałeś zabrać ,już nawet nie idż patrzeć ,paliwo w baku ,o niema ,razem z akumulatorem lampami i prądnicą ,o kól nie ma ,niefarcik  . A teraz toto wszystko stoi przy drodze i każdy na to uj kładzie . 

Kiedyś te rurki od znaków to do czegoś się nadawały a teraz to papier 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

kto dzieciaty to przynajmniej POciechy na sankach POjeżdzą i jakiego POsła ze śniegu POlepią 

Jak mężczyna nie nasyci się w domu, to szuka na mieście.

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

No i właśnie plan taki jest żeby kulig zrobić 

Opublikowano
4 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Z tymi gospodyniami przyszłymi to wszędzie problem. 

Wszystkiego dobrego, niech się wiedzie 

Znajdą się i one. Nie widzę powodu, żebyście mieli mieć lepiej niż my🤷😉🤭

• Haha 4
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Kiedyś te rurki od znaków to do czegoś się nadawały a teraz to papier 

A i blacha na znaku była bez tłoczeń ,tylko płaska ,i chyba ze 3 mm ,fajna gruba ;) . Ale to złodziejstwo było bo niczego nie kupiłeś ,wszystko było załatwiane .   Ale za to jakie fajne dziołszki były w tych czasach9_9

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v