Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

U Was też wysyp siedlisk do handlu?

Skapnęli się młodzi że będzie tylko gorzej, niestety za późno.

Miasto też już przeanalizowało zielony ład i kupno starej rudery na wypizdowie🤣

Nie. Nic więcej albo mniej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Ale działa na wyobraźnię przeciętnego Brajanusza z Jesika. 

O dochapaniu się lekkim i siedzą I liczą zdolność kredytową. 

Takie gwiazdy tiktankow powstają na zlecenia banków i deweloperów. Kiedyś takie pierdoly dawano w serialach i tak rozbudowano Amerykę na sprzedaży marzeń. Bo każdy powinien mieć dom ogródek i auto z salonu. 

Mam takiego znajomego co robi schody drewniane głównie Warszawa to mówi że auta i wczasy w kredytach mają . Na pokaz na Facebooku a w domu tynk odpadający że ścian . Bo przecież tego z zewnątrz nie widać. Trzeba się pokazać przez znajomymi 

Opublikowano
9 minut temu, mf362 napisał:

Mam takiego znajomego co robi schody drewniane głównie Warszawa to mówi że auta i wczasy w kredytach mają . Na pokaz na Facebooku a w domu tynk odpadający że ścian . Bo przecież tego z zewnątrz nie widać. Trzeba się pokazać przez znajomymi 

A na wsi to inaczej ?? W polu JohnDeere 200KM, Audi/BMW w garażu a gnój taczkami wywozi, nic nie zmechanizowane xD 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

I drewno na schody kładą przy odpadającym tynku 🤔

bogole 🤔🤭 u mnie też klatka nie skończona i tynk zdrapany 🤦😁 nie opłaca się 🤣🤣🤣

słuchać ludzi 🤦🙆‍♂️🤭

Tomasz0611 napisał:

9 minut temu, mf362 napisał:

A na wsi to inaczej ?? W polu JohnDeere 200KM, Audi/BMW w garażu a gnój taczkami wywozi, nic nie zmechanizowane xD 

tak prawdę mówiąc to najepiej niech każdy zajmie się swoimi sprawami czyli własnym nosem a nie powiela plotki 🤭🤣🤣🤷‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

tak prawdę mówiąc to najepiej niech każdy zajmie się swoimi sprawami czyli własnym nosem a nie powiela plotki 🤭🤣🤣🤷‍♂️

Wszędzie są różne "przypadki", i na wsi i w mieście.

Opublikowano
15 minut temu, mf362 napisał:

Też mam grzyb na ścianach... Nie widzę sensu tego rozgrzebywać i w to inwestować... Nie sprzedam tego bo kto to kupi a sam dla siebie to po co mam w takiego klonkra inwestować, kiedy właśnie te poniesione koszty się nie zwrócą? Auto, maszyny zawsze można sprzedać.

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

I drewno na schody kładą przy odpadającym tynku 🤔

Fakturą za drewniane schody się pochwalić mogą może. Lub w salonie tylko kładą a tynk odpada w sypialni 😉🙃

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

https://www.facebook.com/share/r/Q3KKPD2eAzJXhK7z/ tak oto ta sławna babka dba o wnuka

To jest najzwyklejsza babka na świecie. Taka sama jak choćby twoja, czy Pafnucego, i tak naprawdę powinna już się tylko modlić w oknie i wyglądać przechodniów. Tylko z racji mojej sytuacji matrymonialnej musi  wykonywać prace uznawane za typowe męskie, które u innych wykonują ich żony 

Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał:

W wielu gospodarstwach jest jeszcze podział majątku. Młody ma ziemię, maszyny, kredyty a rodzice siedlisko. To nikt w nie swoje nie będzie kładł pieniędzy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Młody ma ziemię, maszyny, kredyty a rodzice siedlisko. To nikt w nie swoje nie będzie kładł pieniędzy. 

Na to jest prosta metoda, niech się młody na jakiś czas ewakuuje z gospodarstwa, a za jakiś czas sami będą prosić żeby wrócił bo nie ma parobka ...

Opublikowano
34 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Też mam grzyb na ścianach... Nie widzę sensu tego rozgrzebywać i w to inwestować... Nie sprzedam tego bo kto to kupi a sam dla siebie to po co mam w takiego klonkra inwestować, kiedy właśnie te poniesione koszty się nie zwrócą? Auto, maszyny zawsze można sprzedać.

I dobrze.

Choć nie musisz po lasach łazić 

Patelnia, nożykiem ze ściany trochę uskrobać i gotowe 🙆 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie jem praktycznie w ogóle grzybów. Tym bardziej leśnych.

A ja to uwielbiam pieczarki ze śmietanką i udko pieczone z kurczaka.  Choć rzadko to mi serwują że względu na kalorie.

• Like 1
Opublikowano

Ale dziś dolało. Od 9 prawie 3mm🤣

Na jutro ma być lepiej bo 18.

Robale wschodzące zboża dziesiątkuje. Z 10% poprzewracanych liści w jęczmieniu 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Znaczy jakie prace?

Różne. Np. w lesie przy zrywce zakłada łańcuchy. Potem na dole jak wędką nakładam  na wóz też robi z łańcuchami i ściąga drzewo w dół  jak źle wyważone. 

Jak rozrzucam obornik to ustawię jej czwórkę, gaz i mi podjeżdża. Nauczyłem ją wciskać sprzęgło i hamulec

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

To jest typowo polskie. W rolnictwie jest tak samo,  nawet na AF. Ma kilkadziesiąt ha a kupuje ciągnik za kilkaset tys czy inne pługi aby tylko sąsiedzi widzieli. Albo nawigacje na 30 hektarów pola. Ludziom się kompletnie pier**li. Wystatczy pojechać w inne kraje europy i zobaczyć np we Włoszech Francji pod domami stoją auta z początku lat 2000 a nawet 90. U nas trzeba sie zakredytować i brać nowe. W rolnictwie podobnie. Koleżanki teść jest francuzem, ma tam gospodarstwo 60 ha i jak był kilka lat temu to stwierdził że polscy rolnicy są bogatsi od francuskich bo mają takie dobre maszyny i to swoje a nie wspólne jak u nich.

Nakupują,  nakupują a później trzeba strajkować.

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Miałeś Chamie złoty róg 

Najlepszy minister rolnictwa od wielu lat. Rolnikom tzn rolnikowym krzykaczom i tak nie dogodzisz. ch*j wie kto był to i tak im źle. Teraz jest krótka piłka - pieniędzy na rolnictwo nie ma i nie będzie, wy***rdalać!

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Ale dziś dolało. Od 9 prawie 3mm🤣

Na jutro ma być lepiej bo 18.

Robale wschodzące zboża dziesiątkuje. Z 10% poprzewracanych liści w jęczmieniu 

Łokaś garbatek, ta menda tak robi, orka czy bezorkowo?

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie jem praktycznie w ogóle grzybów. Tym bardziej leśnych.

No jak w domu masz to się nie dziwię 🤪

14 minut temu, donweter1989 napisał:

Na podwórku 🤔

Na polu

W kapuście 😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v