Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widać że opór wody macie na tej 5 klasie.

Mój wyżej wstawiony na piątej to biały.

No i na hektarze jarej skrzypionka dokarmiona. 

Susza pszenicy dopiekła została połowa obsady i już się kłosi

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

W pasie między płońskiem a Warszawą ładnie dolało. Przez chwilę woda płynęła ulicami 

U mnie nic. Jęczmień jary zaczyna się kłócić to źdźbła nie ma, wygląda jak by kłos z korzenia wychodził.

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

W pasie między płońskiem a Warszawą ładnie dolało. Przez chwilę woda płynęła ulicami 

W Płońsku padało. Rodzinę mam w gminie Załuski to wiem, że padało. U nas mała mżawka. 

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Widać że opór wody macie na tej 5 klasie.

Mój wyżej wstawiony na piątej to biały.

No i na hektarze jarej skrzypionka dokarmiona. 

Susza pszenicy dopiekła została połowa obsady i już się kłosi

W maju może z 7l spadło 

To na żwirze 

20240523_200705.jpg

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

W maju może z 7l spadło 

To na żwirze 

20240523_200705.jpg

To wysoki poziom wód gruntowych i dobre zapasy

Opublikowano

Tu podsiąka koło rowu i lepiej jak w kolano  

Ale i ziemia lepsza 

Ogólnie bida z nędza 

Mieliście rację z psim żytem że kosztów narobię 

20240523_201054.jpg

11 minut temu, radekz200 napisał:

a u mnie miesiąc już nie pada, dzisiaj była pustynna burza, piachem po oczach goniło 

Kierowca mleczarki otworzył chłodnie, sypnęło piachem w mleko 

4a

20240523_203310.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

przecież do posta wstawiłem 

a to wybacz te oskarżenie 🤣

1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

A ile mo synowa? Bo przecież jej rodzice twemu synowi ziemi nie zapisali. Nie ma to jak cudzym się chwalić😂

ty napisz ile ma twoja synowa 🤣🤣🤣🤣🤣🤣....a może pasierba żeś się dorobił pisowski pouczycielu 😲

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Już, ja widzę te koszenie owsa w tym roku. 

Już spieklo, deszczyku moment i nie wiadomo który owies kosić, jak odmłodnieje. 

Ech stara zasada. Lepiej byle jakie ozime, jak dobre jare .

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Bogdan_ja napisał:

a to wybacz te oskarżenie 🤣

ty napisz ile ma twoja synowa 🤣🤣🤣🤣🤣🤣....a może pasierba żeś się dorobił pisowski pouczycielu 😲

Nie mam ani synowej, ani pasierba. Nie przypisuję sobie również tego co cudze😂

to ile synowa ma? 35? To tylko 10ha zapisałeś synowi? I Ty na obszarnika się kreujesz?🤣

Dorobiłeś się na sprzedaży krów mlecznych, bo twoja bieda intelektualna, na mleku dorobić się nie pozwoliła🤣

ot obszarnik😂

i się nie sił, cienki bolku. 

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

To masz ozime 

Z ciągnika przez szybę nie widać tej biedy

20240523_195727.jpg

Azotu zapomniałeś posiać

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Nie zapomniał 

Mokro było, a 30 i 60 bez napędów 

Ile ha w kawałku?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, bezbarwny napisał:

Nie mam ani synowej, ani pasierba. Nie przypisuję sobie również tego co cudze😂

to ile synowa ma? 35? To tylko 10ha zapisałeś synowi? I Ty na obszarnika się kreujesz?🤣

Dorobiłeś się na sprzedaży krów mlecznych, bo twoja bieda intelektualna, na mleku dorobić się nie pozwoliła🤣

ot obszarnik😂

i się nie sił, cienki bolku. 

ponad  20 ha na razie oddałem synowi ....reszta gospodarstwa tyz idzie dla syna ...potrafisz to pojąć pisowski niedorajdo i rozwodniku 🤣...syn obrabia 55 ha a ja tylko 35 ha bo po co mi więcej 😗 gdzie ja piszę że to moje ....to nasze wspólne ,wiem że takie gamonie nie rozumieją co to rodzina i wspólny majątek ojca ,syna i synowej ....rozumiesz że w rodzinie nic nie ginie gołębiu bez rodziny 🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

ponad  20 ha na razie oddałem synowi ....reszta gospodarstwa tyz idzie dla syna ...potrafisz to pojąć pisowski niedorajdo i rozwodniku 🤣...syn obrabia 55 ha a ja tylko 35 ha bo po co mi więcej 😗

Pisałem, żebyś się nie wysilał.

następnym razem gdy będziesz pisał o swoim bogactwie, to pisz o swoim, nie synowej, obszarniku-lejwodo. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v