Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

podsłuch sam się nie założy...

no i proszę Państwa kolejna porcja wody z nieba przyszła. Bardzo się to dla mnie podoba, saletra się rozpuszcza.

Podeślij do Lubelakow 🙏

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Przecież z takiego wyczerpanego Ciebie, to ani panna, ani mężatka, ani wdowa by pożytku nie miała...może tylko babka, bo nie będziesz jej na spacery wyciągał 🤔😁

Dzień dobry🤝. 15°, pochmurane, nie pada...

Tak bym się doczekał tej panny jak Nieułomny darmowego cielaka🤣

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, Bananek napisał:

uwierz mi, że identyko mama.

Wierzę 

11 minut temu, Łolek napisał:

Wacho się 

Marek pod Bełchatowem to chyba taka tradycja.

Jeden o ciągnik męczy mnie półtora roku. Co i rusz dopytuje a swoje mądrości ma

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

2 godziny temu, PAN88 napisał:

Który raz już tą 18stkę

Oj kłamczuszku nie ładnie to tak oszukiwać. Cały tamten rok narzekałeś że susza a takie wyniki. To jak deszczu spadło by więcej to pewnie by się zakręciło jak qq 15t😂😂😂😂😂

k**wa paranoja 

Na suszowe pewnie złożył to narzekał 😛

nie składałem suszowego. Nie lubię jałmużny, stania w agencji z tymi ciemniakami w kolejce co przyjdzie z pustym wnioskiem i mu pracownik musi po kolei tłumaczyć wszystko pół dnia a na koniec i tak okazuje się że składa za kogoś i nie może złożyć, albo jakiś inny cyrk.

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Wierzę 

Marek pod Bełchatowem to chyba taka tradycja.

Jeden o ciągnik męczy mnie półtora roku. Co i rusz dopytuje a swoje mądrości ma

Za to strykowsko łowickie chłopy bardziej ogarnięte 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Nie wszyscy. Komisję POwołaj i stan na jej czele jak Antoni M.

@pedro2 dużo popadało? 

Gdyby babka miała wąsy to byłby dziadek. Nie gdybaj bo to guzik da. Rozwijasz to dobrze. Banki takich lubią 😂😀

Panie, nie każdy rozwija się na krechę,  a Uzia znam i wiem że w jego przypadku rozwój idzie w dobrym kierunku. 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Bananek napisał:

na tym moim fotku córa to bardzo podobna do rodziców

Tylko matka wie kto jest ojcem 

6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Panie, nie każdy rozwija się na krechę,  a Uzia znam i wiem że w jego przypadku rozwój idzie w dobrym kierunku. 

Ja znowu kręcę się po tym kraju i widzę że większość to na krechę.  A dwa nie wszyscy mają dobre ziemię. 

Ja na swojej od razu zrozumiałem że trzeba mieć drugie źródło dochodu bo mimo 40ha nie wyżyje na swoich piachach . No i tak wyszło że mam 3 źródła 

Edytowane przez PAN88
  • Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A daj spokój, niektórych to poebało, jak widzą opryskiwacz to już szaleją. 

Wieje coraz mocniej, słonecznie.

Ktoś z paszczą startował? Powiem Ci i ja mam ochotę odpuścić jedną działkę jakieś 20m od pasieki. ch*j. że zadzwonisz, powiesz że będzie kropione jeszcze bez insektycydów. I tak się nasłuchasz.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał:

Sąsiadka dziś kota szukała bo jej zginął kilka dni temu a ja skojarzyłem że w czwartek coś w stodole miałczało. 🤭

IMG_20240414_112419.jpg

wszystkie na długich. 🤣

images (9).jpeg

Edytowane przez Bananek
  • Haha 7
Opublikowano
12 minut temu, Łolek napisał:

Twój też tam jest 

Yo yo

7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

To ładnie tam zasrane i zlane , będą dobre parametry w młynie 😛

Nie będziesz musiał dodawać wanilii do placka, jak ci się trafi mąka z mojego zboża 😆

@superfarmer02 sprzedałeś daszek? Bo mój nie wypełnia powierzonego mu zadania.

IMG_20240414_113931.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v