Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Qwazi napisał:

8 minut temu, wojtal24 napisał:

a czego szukasz jeśli można wiedzieć?

Interesuje mnie zakup samochodu Fiat Doblo I lub po lifcie 1,6 16V lub 1,9 JTD, Z tylnymi drzwiami otwieranymi na boki

a no tak czytałem wcześniej ale nie skojarzyłem myślałem że jak rolnik to od razu szuka jakiejś maszyny

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Proponował sam widziałem 🤭

Może handlarzowi widziało się że za drogo a teraz klient napiera czy nie ma 😀

W najcieplejszym momencie dnia było 10stopni ale przez wiatr temperatura odczuwalna dużo niższa 

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, konteno napisał:

piątek ,piąteczek ,piatunio można uznać za udany , blacha na dach kupiona na złomie , będzie zamiast betonowej dachówki 

IMG_20240308_161724.jpg

Ta blacha to pewnie lata 70/80 

Wujek miał takie coś na chałupie, teraz to jest na szopce i drewutni to do cienkich nie należała . 

Opublikowano
15 minut temu, wojtal24 napisał:

a no tak czytałem wcześniej ale nie skojarzyłem myślałem że jak rolnik to od razu szuka jakiejś maszyny

Narazie maszynowo jestem wyposażony...oczywiście zawsze można by było coś zmienić, wymienić, ale poradzę sobie tym, co mam. A TIR ducha wyzionął, a bez niego jak bez ręki 🤷‍♂️... 

Opublikowano
8 minut temu, mf362 napisał:

Ta blacha to pewnie lata 70/80 

Wujek miał takie coś na chałupie, teraz to jest na szopce i drewutni to do cienkich nie należała . 

dlatego wzięta choć blaszak mam z nieocynkowanej to dużo grubsza , chłop przede mną na złomie ze 30 arkuszy wziął na wiate jakąś boki obić , lekkie ale ocynk to nie waży dużo a troche wytrzyma 

arkusz 2x0,95 to jakieś max 8 kg a dachówka która mam o taka

https://sprzedajemy.pl/dachowka-betonowa-cementowa-stara-powojenna-38-x-22-cm-dabie-4-a1d299-nr64417662 

to 1,8kg sztuka  @PAN88 czujesz różnicę?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Czyli w skrócie zmiany chwilowe i kosmetyczne żeby uciszyć ludzi przed wyborami. Prawda jest taka, że nie jesteśmy już niepodległym państwem a rudy to wykonuje polecenia Brukseli a nie się przeciwstawia. Coś tam zagra pod publiczke i tyle będzie. Część uwierzy, część nie, może protesty ustaną.

14 minut temu, Desperado napisał:

Bo następne wybory to będzie Polexit.

Nie będzie. Po to urabia się ludzi żeby nie było. Na następnych protestach będzie to samo. Znajdą się prowokatorzy, zrobi się rozróba, aresztowania, gadka że z chuliganami się nie rozmawia, nastawi się ludzi z miasta naprzeciwko. Już w mediach piszą ile to rolnicy biorą miliardów dopłat i jacy to są niewdzięczni. Stara metoda: divide et impera.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

Na całości jestem 350zł na +🙂

Czyli kolejna rzecz ode mnie z plusem 🤭

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Trzeba by jechać po ten co kupiłem żeby nie było tak jak z WSK. 

Tam może stać bez obaw. Lepiej niż w banku

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Nie będzie. Po to urabia się ludzi żeby nie było. Na następnych protestach będzie to samo. Znajdą się prowokatorzy, zrobi się rozróba, aresztowania, gadka że z chuliganami się nie rozmawia, nastawi się ludzi z miasta naprzeciwko. Już w mediach piszą ile to rolnicy biorą miliardów dopłat i jacy to są niewdzięczni. Stara metoda: divide et impera.

Zaraz nie, jak się dobiorą zwykłym ludziom do d*py, a się dobiorą.

Opublikowano (edytowane)

@kontenomam bo lubię mieć. Często gęsto ludzie coś sprzedają za cenę złomu albo i mniej żeby uprzątnąć. Biorę ,leży i zawsze chętny się znajdzie. Ceny zazwyczaj mam dobre dla obu stron. Od dawna uważałem że małą łyżka więcej zjem

Kiedy zajedź a zobaczysz ile dobra jest pochowane po szopach🤭

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

@soltys48 coś w tym jest , sam bym troche swego złomu troche w taki sposób sie pozbył ale amatorów na rupiecie pewnie nie bedzie , ogłaszać się gdzieś z tym szkoda kasy a niejednokrotnie też nayebane pod sufit

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, soltys48 napisał:

Czyli kolejna rzecz ode mnie z plusem 🤭

Tam może stać bez obaw. Lepiej niż w banku

Pochwaliłem się Magdzie ile zarobiłem to tylko zapytała czy nie ma sołtys tam jakich gratów na sprzedanie 😄 kupiłem przez internet WSK na Lubelszczyźnie jeszcze jak bramy woziłem, zapłaciłem przelewem a jak pojechałem po nią po pół roku to gość kazał mi sp***dalać🤣🤣

Edytowane przez 6465
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v