Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Obyś nie zatęsknił kiedyś za tą gotówką. 

Nie wyłapałeś podtekstu 😉

Im mniej o mnie wiedzą, tym lepiej dla mnie 🤭

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A ja jak coś kupuje to się pytam sprzedawcy czy woli gotówkę czy przelew czy kartą płatniczą, mi to jest wszystko jedno jak zapłacę ...

Tak samo jak ktoś mi płaci też mam wszystko jedno, może być przelew natychmiastowy, może być gotowka, i tak potem zanoszę gotówkę do banku i wpłacam ...

Są nieraz sytuacje różne ale rozpisywał się tu nie będę.

Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ano. Nadwyraz sobie to cenie i chwalę każdego przedsiębiorcę który też woli obrot gotówką. Dlaczego? Wiemy obaj. Lemingow nie będziemy obrażać po raz kolejny 

Tylko, że coraz mniej w ogóle chce tą gotówkę. Nawet za maszyny rolnicy chcą przelew. Ci co kupują i co sprzedają. 

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Są nieraz sytuacje różne ale rozpisywał się tu nie będę.

Ja po prostu jak chce coś kupić to się pytam sprzedawcy jaka forma płatności mu pasuje i tyle, jak ktoś chce gotówkę to jadę do banku i wypłacam...

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Tylko, że coraz mniej w ogóle chce tą gotówkę. Nawet za maszyny rolnicy chcą przelew. Ci co kupują i co sprzedają. 

Rolnicy może tak ale jak ktoś więcej tego przewala to niekoniecznie 

A że społeczeństwo mamy głupie to tłumaczyć nie muszę Ci chyba?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

ten 660 możesz mi oddać bo ci nie pasuje do kolekcji 😛

Taki wielki mliczarz i od dziada chcesz 200złotych? Wstydź się radosław.

@gregor1284 nie mondra o tym pisać/mówic. Chociaż może należy ten lud trochę uświadomić?

Opublikowano

Produkować mogą dać. Tylko kto to kupi po realnych cenach produkcji jakie teraz są.

Z drugiej strony na tych blokadach jeden nie chce dopłat i produkcji w spokoju. Drugi chce ceny minimalnej czy tam gwarantowanej. Jak im dogodzić. 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A co mają wspólnego rolnicy, z eko, wege, LGBT Julkami ??

Jeszcze nic...ale jak se razem poprotestują to już będą mieli...

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Jak tu nie brać jak na 0% Dają 

A za rok będzie droższy bo inflacja

Ostatnio handlowiec mówi, no była drobna korekta cenowa, 5000zł netto

Widać dla nich to drobne, ale do czasu

Mam 47 lat i wiem jedno...nawet w pysk się za darmo nie dostaje 🤷...

• Like 2
Opublikowano

Nie wiem czy u nas, bo jeździłem po Polsce za kilkoma maszynami i do mnie przyjrzeli z różnych części kraju. Kiedyś każdy tylko gotówka, a teraz już nie. 

12 minut temu, jahooo napisał:

Aktywnyrolnik to jakiegoś bana dostał czy sam konto skasował ?

Ponoć wiecznego. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v