Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

P0 co jedziesz? 

Baks00 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

komu w drogę... 🙋‍♂️

Na zakupy?

Na przejażdżkę 😁 samojoty latają nad głową 🙆‍♂️🤦

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie mam z tym jakiegoś problemu ani w białej ani w czerwonej. Białą to ja tam zawsze starą kamienną głowę mam a czerwoną mars. Czasem jakiś bielinek się trafi ale nie ma większych problemów. 

Mączliki byly, trochę liszek było to tako wywar gotowałem na to 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Szefowa finansowała. 

To mówisz, że kieszonkowe dostajesz

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Sugerujesz, że im dziś prąd wyłączą, że przy świecach 🤔

To jest całkiem niezły powód🤔...chyba, że Magda zna się na elektryce😉...

Nara Panie i Panowie 🙋...smacznego obiadku...

Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To bym za karę jej nie ugotował tylko sobie coś podpichcił a jej nic nie dał... 

No jak? Ja zapcham kaudun a ona głodna? Sumienie by mi nie pozwoliło. Toć ona cały tydzień mnie karmi.

amator 😉

Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Żeby w sypialni nie zastrajkowała, bo poduszkę przytulisz 😊

Dlatego robię dobry obiad żeby ją udobruchać do wieczora 😁

Tomek, zapomniałeś o spacji po "udob" 🤣

Opublikowano

Witam, kupiłem ostatnio siewnik isaria i jest wałek z kółkami do ścieżek, jest zapadka i elektromagnes wydaje mi się , ale nie ma żadnego licznika przejazdu ani dźwigni by wiadomo było kiedy ścieżka i zamknąć otworzyć sobie, jest na środku belki taka dźwigienka jakby ale ona nie ma żadnego połączenia, przesyłam zdjęcia by zobrazować i moje pytanie czy czegoś brakuje do ścieżek, i jak to wgl działa jak nie ma połączenia żadnego od belki zaczepowej 

IMG_20240128_121551549.jpg

IMG_20240128_121500065.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

3 jajka aby zjadłem bo tej jej zupy nie dało się zjeść, niby wędzone udka z indyka dodała ale tłuste to gorsze od słoniny jej wyszło 

Toć w zupce muszą oczka pływać... Ja teraz z brojlerów bogatsze porcje rosołowe robię... Jest i rosół dobry i co do ziemniaków ogryźć.

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

3 jajka aby zjadłem bo tej jej zupy nie dało się zjeść, niby wędzone udka z indyka dodała ale tłuste to gorsze od słoniny jej wyszło 

Jak zareagowała jak powiedziałeś, że zupa nie do zjedzenia?

Opublikowano
31 minut temu, gregor1284 napisał:

Jakiś umiar jednak trzeba zachować. Po słoninie mnie nie mdli a tu już po pierwszej łyżce czułem że zrzut może być 

Żołądek słaby, wydelikatniony. 😜 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v