Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Bartek933 napisał(a):

Co sądzicie o pojedynczej rurze karkowej dla byków? jak wysoko nad murkiem powinna wisieć? 

Zapomnij... Muszą być dwie, a karkowa regulowana. 

Pytał się ktoś o szczepionki na niebieski język? Są dostępne w Polsce? 

• Thanks 1
Opublikowano

Tylko temu nie da się zapobiec ani z tym walczyć. Dzielnie będziemy walczyć z problemami które sami wywołalismy takie czasy. Opinia publiczna w większości to ubezwłasnowolnione barany prowadzone przez media...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

Co tu tak wszyscy zamilkli?

Dla mnie to jest nie pojęte.

Kilka osób z branży mięsnej w rozmowie powiedziało , że najlepsze co możemy zrobić dla utrzymania cen to nie poruszać tego tematu w internecie , jakby się nic nie stało . 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Cybulek17 napisał(a):

Kilka osób z branży mięsnej w rozmowie powiedziało , że najlepsze co możemy zrobić dla utrzymania cen to nie poruszać tego tematu w internecie , jakby się nic nie stało . 

Sam mówiłeś że niebieski jest przyczyną podwyżek więc pewnie teraz mogą odbiorcy się lekko wstrzymać.

Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

Co tu tak wszyscy zamilkli?

Dla mnie to jest nie pojęte.

Choroba przenoszona jest przez owady. Skąd zimą komary?

Bydło nie miało objawów. Zbadano podczas rutynowej kontroli. Czyli co pobrali krew do badania pod kątem białaczki i przy okazji pomyśleli zbadamy też na niebieski?

Dokładnie dzisiaj vet brał krew i pytałem co i jak. Akurat nie słyszał jeszcze

Ale mówił, że o tej porze roku to wręcz niemożliwe. Musiałby komar przyjechać gdzieś z zachodu i tutaj udziabać.

Co innego jeśli już zarażone bydło przyjechało zza granicy.

Do nas z niemcowni kwalifikat sadzeniaka potrafią przywieźć porażony, a potem chłopa ganiają to pewnie i bydło tak samo sprawdzają...

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

Tylko temu nie da się zapobiec ani z tym walczyć. Dzielnie będziemy walczyć z problemami które sami wywołalismy takie czasy. Opinia publiczna w większości to ubezwłasnowolnione barany prowadzone przez media...

Mogli by dać jakąś super bonifikatę za zaprzestanie produkcji w tak trudnych warunkach pandemi. Lipa tak odejść, bez bonusa 🙄

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, EppS napisał(a):

Sam mówiłeś że niebieski jest przyczyną podwyżek więc pewnie teraz mogą odbiorcy się lekko wstrzymać.

No oczywiście , ale czytając takie artykuły jak TPR , że ze względu na wykryte ognisko "ceny będą gwałtownie spadać" i to co się dzieje w komentarzach pod artykułem , jak rolnicy się nakręcają na spadki to odbiorcy z pewnością wykorzystają okazję . Na ten moment nie ma bydła i ubojnie nie myślą o obniżkach . 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

No oczywiście , ale czytając takie artykuły jak TPR , że ze względu na wykryte ognisko "ceny będą gwałtownie spadać" i to co się dzieje w komentarzach pod artykułem , jak rolnicy się nakręcają na spadki to odbiorcy z pewnością wykorzystają okazję . Na ten moment nie ma bydła i ubojnie nie myślą o obniżkach . 

I nie będzie 🤭

Opublikowano
25 minut temu, HF86 napisał(a):

Mogli by dać jakąś super bonifikatę za zaprzestanie produkcji w tak trudnych warunkach pandemi. Lipa tak odejść, bez bonusa 🙄

👍 Popieram 😁

Opublikowano

Czy jest bydło, czy nie to ma to mizerny wpływ na cenę. 

Podnoszą, to z automatu bydła mniej na ubojni, bo każdy liczy na wincyj. 

Tu raczej myśl w końcu żeby trochę pogłowia zostało i chłopaki znów lapneli wiatr nadzieji i zapełnili obory. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v