Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
katopo napisał:

52 minuty temu, PartyzantTK napisał:

Byk sprzedany na WBC. 14 PLN licząc na żywo.

Waga żywa i mięsa z ubojni sprawdzone w irzu

Jaki wiek miała ta sztuka bo chyba młoda była?

Jak to sprawdzić

Opublikowano
4 minuty temu, Raptus902 napisał:

Jak to sprawdzić

W danych podstawowych, jak wpiszesz nr kolczyka to po ukazaniu się danych o zwierzęciu z prawej strony jest ptaszek do rozwinięcia listy danych o danym zwierzęciu i tam te dane są. A żeby to sprawdzić to wchodzisz w zakładkę zwierzęta i po prawej stronie masz takie trzy kropki, klikasz na nie, i rozwija się lista, następnie wchodzisz w odnośnik "dane podstawowe" i temat masz ogarnięty.

• Like 1
Opublikowano
WitekRolnik napisał:

Jak to sprawdzić

W danych podstawowych, jak wpiszesz nr kolczyka to po ukazaniu się danych o zwierzęciu z prawej strony jest ptaszek do rozwinięcia listy danych o danym zwierzęciu i tam te dane są. A żeby to sprawdzić to wchodzisz w zakładkę zwierzęta i po prawej stronie masz takie trzy kropki, klikasz na nie, i rozwija się lista, następnie wchodzisz w odnośnik "dane podstawowe" i temat masz ogarnięty.

Dzięki już mam

• Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, donweter1989 napisał:

Kupiłem jałówkę, która po zgłoszeniu przemieszczania okazała się bykiem w irz. Jak to poprawić?

Korektę płci przez irz  w "zdarzeniach" może zrobić tylko pierwszy właściciel. Chyba, że istnieje jeszcze inna możliwość (nie wiem)🤷‍♂️

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

Kupiłem jałówkę, która po zgłoszeniu przemieszczania okazała się bykiem w irz. Jak to poprawić?

Pierwszy wlasciciel musi zmienić 

• Thanks 1
Opublikowano
WitekRolnik napisał:

Jak to sprawdzić

no dobra ale to można sprawdzić jak sie przemieszczenia nie zrobilo? bo po zgłoszeniu tego zwierzaka nie ma na liście, dobrze kminie?

Opublikowano (edytowane)

@robi57362 Abyś tylko miał nr kolczyka, i bez posiadania danego zwierzaka da się te podstawowe dane sprawdzić, coś jak ala papierowy paszport tylko, że bardziej rozbudowany o informacje.

ps. Jak coś to tego nie sprawdzasz na liście zwierząt, tylko jak przejdziesz do tego odnośnika "dane podstawowe" i dopiero tam ten nr kolczyka się wklepuje.

Edytowane przez WitekRolnik
Opublikowano
10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

nie wiesz co zgłaszałes i ile i do czego to nie zadawaj głupich pytań jak nie masz zielonego pojęcia co masz we wniosku ...żadna decyzja nic ci nie da jak nie ogarniasz podstaw .

Ty mi chlopku nie bedziesz mowil co mam robic. Nie umiesz czytac ze zrozumieniem, to nie komentuj. Wiem dokladnie co mam we wniosku. Nawet nie potrafisz zrozumiec o czym byla rozmowa, wiec zielony to ty jestes...

• Like 1
Opublikowano
Dnia 10.06.2024 o 21:37, PartyzantTK napisał:

Byk sprzedany na WBC. 14 PLN licząc na żywo.

Waga żywa i mięsa z ubojni sprawdzone w irzu

IMG_3513.jpeg

własnie sprawdzałem swoja sprzedaż i byki co u mnie miały ponad 800kg tam maja wpisane +-650kg wiec wiarygodne dla mnie to to nie jest wcale piszą tam pewnie byle cos było

Opublikowano
47 minut temu, Sokol2 napisał:

własnie sprawdzałem swoja sprzedaż i byki co u mnie miały ponad 800kg tam maja wpisane +-650kg wiec wiarygodne dla mnie to to nie jest wcale piszą tam pewnie byle cos było

Ważenie żywca na ubojni to farsa. 

Więcej stać w kolejkach po parę złotych, to jeszcze głębiej będą mieć i jeszcze głośniej będą się śmiać. 

Są wszelkie narzędzia by coś stworzyć, ale łatwiej motać w haosie. 

Z dwa lata i handlarzyny by miały wagę wiecznie pewną. 

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

jak w agencji bedo każdemu gamoniowi indywidualnie tłumaczyć co i jak to nikt dopłat nie dostanie do końca roku ...😲

Won kurwa na priv się kłócić. Ty i tak to niczego innego się nie nadajesz niż do kłótni

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Sokol2 napisał:

Nie zgodzę się z tym. Sprzedaje na wbc od jakiś 3 lat. W zasadzie odkąd postawiłem wagę na podworcu. Zawsze przed załadunkiem ważę sztuki. Oddaje na w sumie 2-3 duże zakłady- bydło zabiera ode mnie pośrednik. 
waga na różnych zakładach na przestrzeni 3 lat zawsze zgodna z rzeczywistą i z rozliczeniem. Wcześniej trzeba było się pofatygować do ARiMR aby to sprawdzić. Od czasu IRZ nie trzeba ruszać się z domu. 

Domyślam się że dla niektórych sprawdzenie wagi w irz to może być przeżycie traumatyczne😎

możliwość dowolnego sprawdzenia wagi żywej i wbc wg mnie daje szanse na normalność w tym całym kopaniu się z handlarzem. Dlatego warto sprawdzić sprzedane sztuki i wyciągnąć wnioski 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v