Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, wojak1986 napisał:

Kto tu jeszcze nie pojął że teraz dadzą parę groszy do sztuki a później to za dzisiaj płacą będzie obowiązkiem. Masa papierów do opasa co zostaje z niego czapka drobnych ale robotę w urzędach ma masa ludzi i po to ta hodowla jest potrzebna w mieście...

Ja pojąłem że powinno się traktować wszystkich po równo  a nie jednemu do sztuki 1000zł a drugiemu wyjdzie 100 zł do sztuki a wymagania podobne.

Opublikowano
3 godziny temu, Sokol2 napisał:

pojechały hfy ładne 11.2 netto. co do  dopłat dobrostanu tez u mnie cisza aby  przyszło pismo o nie załatwieniu sprawy

Zapewne nowy termin do 18 czerwca.  Dostał ktoś pismo odnośnie dobrostanu, żeby zmienić kierunek użytkowania z wsteczną datą ? 

Opublikowano
5 godzin temu, kewin123 napisał:

Koluniu nie słuchaj takich doradców bo bzdury gadają, po drugie liczy się od złożenia wniosku do 15 marca a nie od 15 marca czy to takie trudne do pojęcia?

A jak chcesz żeby ci ktoś to wytłumaczył łopatologicznie to zapytaj lepiej w agencji gdyż to oni naliczają a nie doradcy w odr

A jak chcesz żeby ci ktoś to wytłumaczył łopatologicznie to zapytaj lepiej w agencji gdyż to oni naliczają a nie doradcy w odr

Tak jak pisalem we wczesniejszym poscie, pierwsze co to kontaktowalem sie z agencja ogolnopolska oraz powiatowa, jednak oni pojecia o tym nie maja jak to jest naliczane i splawili mnie, ''musi sie pan pytac doradcy, my nie jestesmy od tego''. No bardzo dziwne, ze pytasz sie o wymogi programu podmiotu ktory ten program kontroluje... Nawet z naczelnikiem rozmawialem, wiec wiesz...

@Cybulek17 

Ja dostalem jakis czas temu o zmiane kierunku uzytkowania, ale oni to wysylali z automatu wszystkim na ktorych nie mieli jeszcze czasu "dokonczyc" z tego co mi tlumaczyli. Nie wiem czy o takie pismy pytasz.

Koluniu nie słuchaj takich doradców bo bzdury gadają, po drugie liczy się od złożenia wniosku do 15 marca a nie od 15 marca czy to takie trudne do pojęcia?

Tak jak pisalem we wczesniejszym poscie, pierwsze co to kontaktowalem sie z agencja ogolnopolska oraz powiatowa, jednak oni pojecia o tym nie maja jak to jest naliczane i splawili mnie, ''musi sie pan pytac doradcy, my nie jestesmy od tego''. No bardzo dziwne, ze pytasz sie o wymogi programu podmiotu ktory ten program kontroluje... Nawet z naczelnikiem rozmawialem, wiec wiesz...

@Cybulek17 

Ja dostalem jakis czas temu o zmiane kierunku uzytkowania, ale oni to wysylali z automatu wszystkim na ktorych nie mieli jeszcze czasu "dokonczyc" z tego co mi tlumaczyli. Nie wiem czy o takie pismy pytasz.

@Cybulek17 

@Cybulek17 

Opublikowano
5 godzin temu, lolek1 napisał:

W agencji ci co naliczają też nie wiedza bo oni wklepuja podstawowe dane i system sam liczy nikt nie siedzi  i na piechotę tego nie liczy . Co nie zmienia faktu że wychodzą grosze po naliczeniu  i to powinno być zmienione na przyszlosc .

Tak właśnie było. I jeszcze mówili że za dobrostan będą później płatności itp. nikt nie powiedział że to zablokuje reszte płatności z wniosku.

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Zapewne nowy termin do 18 czerwca.  Dostał ktoś pismo odnośnie dobrostanu, żeby zmienić kierunek użytkowania z wsteczną datą ? 

30 czerwca

Opublikowano
2 godziny temu, lolek1 napisał:

Ja pojąłem że powinno się traktować wszystkich po równo  a nie jednemu do sztuki 1000zł a drugiemu wyjdzie 100 zł do sztuki a wymagania podobne.

Stymulują te sektory na których im zależy najwidoczniej opas jest tak traktowany jakie pieniądze za niego dają. Trzeba się jakoś odnaleźć w tym cyrku albo ilość albo "kwietne łąki"

Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Od pewnego czasu handlarz płacący najwięcej w kraju.

Już nie chodzi czy najwięcej bo 30 gr urwał mi na byku niz wcześniej dawał ale bardziej o to że robi przelew na miejscu i dopiero po zaksięgowaniu odjeżdża 

Opublikowano
3 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Ja zmieniałem bo zadzwonili i podawałem datę przed składaniem wniosku ,a koleżance jak sprzedane sztuki były to data przed sprzedażą 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A u mnie, ani odrodzenia ani decyzji.

Pan w ARiMR płaczliwym głosem sie tłumaczył. Nie wyrabiany się... Pracujemy po godzinach...

Pracujemy w wolne soboty...

A do tej pory co robili?

Mieli czas do końca maja na wysłanie chociaż odrodzenia. Jest 6 dni po terminie. Ciekawe jakie sankcje na siebie nałożą. Bo pierwsi do karania jak rolnik się spóźni.

Edytowane przez MarcinO10
Opublikowano

Jak mieli się wyrobić jak trwały wybory. Nowi, starzy dyrektorzy i rozdanie korytek. Teraz mnóstwo osób z kolejnego nadania partyjnego, gdzie ich kompetencje to lizanie du.... odpowiedniej parti. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v