Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Co by miało ruszyć? Gdzie to umiejscowić? Miejsca trzeba, trawy dla uszatych, zboża dla pierzastych i ziemniaków na handel...

Dokupisz areału lub wydzierżawisz a jak  by z tego grosz był 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Oj Slawciu,to tak jak byś miał romans z żoną  sąsiada 

Niby nie twoje ale....🤭

Nie podchodzi mi żadna sąsiadka 😁🤦

A że zapytam kupowaliście coś kiedyś ,,w lizingu,, 🤔😁

To tylko dłuższa kawalerka i ślub pó źniej 🙋‍♂️😁

Opublikowano
W dniu 29.12.2024 o 21:01, jahooo napisał(a):

Dla mnie automat od lat to marzenie, ale ciężko coś kupić nie modzonego, dobrych aut ze sprawnym automatem nikt nie sprzedaje. 

Nie przesadzaj że nikt nie sprzedaje 

Sam byłem negatywnie nastawiony do automatu teraz już bym nie wrócił do manuala 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Baks00 napisał(a):

Oj Slawciu,to tak jak byś miał romans z żoną  sąsiada 

Niby nie twoje ale....🤭

Ja bym to określił innaczej... i terzymam się zdsleka od żon sąsiada ...

9 godzin temu, pawel885 napisał(a):

Nie no jak Ci się znudzi to wraca do sąsiada 

Ale nikt nie odda Ci kasy za kolację i wino 

Nie do końca...

• AgroTeam
Opublikowano
11 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

spija śmietankę po ojcu ale ważne że pracuje i dział. a pieniądz nie inwestowany traci i dlatego inwestują żeby mieć więcej i wiecej

I na końcu kupić sobie złotą trumnę......

11 godzin temu, KlimekPL napisał(a):

Czy każdy kto po prostu korzysta z owoców swojej ciężkiej pracy i kupuje sobie przyjemności to przedłuża swoje ego? Może po prostu cieszy sie życiem, nie trzeba być na siłę skromnym, skoro zarobiło się fortunę to powinno się z niej korzystać bo na tym polega życie a nie na chodzeniu wiecznie w worku pokutnym

Jesteśmy jeszcze za głupi jako naród aby zrozumieć że kasa jest po to aby z niej korzystać. Ciężko pracuję to i wydaję. Kocham wodę kupuję jacht, kocham sie chwalić buduję skrzydło w szkole podstawowej w swojej gminie. Jestem mega bogaty skrzydło na jakimś uniwerku. Tworzę fundację itd. Ale do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć

Opublikowano

Samotność  . Obracasz się wśród ludzi a jesteś sam .   Zresz wykwintnie ,a wspominasz te ziemniaki bez soli przy ognisku z dziewczyną ,siedzisz w fotelu ,a wspominasz wieczory na motorach ,z kurzem w gardle .  Czasem tylko wspomnienia zostają ,a są tacy co nie mają kasy ,wspomnień  i z kim się pokłócić . Jakoś nikt tu o zdrowiu nie napomyka  ,jak to ta kasa zrujnowała . Och bogaty ,a to tylko dla publiki .  a tu wrak  .   Posłuchajcie piosenki  ,,takiemu to dobrze''

• Like 1
Opublikowano
griga napisał:

11 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

spija śmietankę po ojcu ale ważne że pracuje i dział. a pieniądz nie inwestowany traci i dlatego inwestują żeby mieć więcej i wiecej

11 godzin temu, KlimekPL napisał(a):

Czy każdy kto po prostu korzysta z owoców swojej ciężkiej pracy i kupuje sobie przyjemności to przedłuża swoje ego? Może po prostu cieszy sie życiem, nie trzeba być na siłę skromnym, skoro zarobiło się fortunę to powinno się z niej korzystać bo na tym polega życie a nie na chodzeniu wiecznie w worku pokutnym

Jesteśmy jeszcze za głupi jako naród aby zrozumieć że kasa jest po to aby z niej korzystać. Ciężko pracuję to i wydaję. Kocham wodę kupuję jacht, kocham sie chwalić buduję skrzydło w szkole podstawowej w swojej gminie. Jestem mega bogaty skrzydło na jakimś uniwerku. Tworzę fundację itd. Ale do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć

a wiesz dlaczego tak jest? moim zdaniem to dlatego że jako społeczeństwo byliśmy pod butem wschodnim (komunistycznym) dopiero pokolenie naszych dzieci będzie do tego tak podchodzić jak piszesz aczkolwiek teraz przytlamsil cześć społeczeństwa Covid i wojna za naszą wschodnia granicą

Opublikowano
3 godziny temu, griga napisał(a):

Jestem mega bogaty skrzydło na jakimś uniwerku. Tworzę fundację itd. Ale do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć

Proszę Cię ...

Znam ludzi co zafundowali jakieś rzeczy w budynkach " użyteczności publicznej " 

Uwierz mi że mieli w tym interes 

Tak samo fundacje 

Co tam się dzieje to głowa mała 

Opublikowano
4 godziny temu, griga napisał(a):

Nie myślałeś o wydaniu jakiejś książki - poradnika dla bogatych?

• Haha 1
  • AgroTeam
Opublikowano
40 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Nie myślałeś o wydaniu jakiejś książki - poradnika dla bogatych?

Nie jestem od tego. Ale kolegą w pracy którzy gonią za kolejnym mieszkaniem czy kolejnym zerem na koncie mówię jak skończyło kilka osób od nas tak robiących. 

Opublikowano
4 minuty temu, griga napisał(a):

Nie jestem od tego. Ale kolegą w pracy którzy gonią za kolejnym mieszkaniem czy kolejnym zerem na koncie mówię jak skończyło kilka osób od nas tak robiących. 

Każdy jest inny ,jednym sprawia przyjemność leżenie innym zarabianie ,jeszcze innym pływanie jachtem .Każdy powinien robić to co lubi -jak złapiesz króliczka znika przyjemność ,więc lepiej gonić

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v