Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Janeczko napisał(a):

Myślę czy dla żony na krótkie dojazdy z czasem nie kupić nowej daci ja wiem że słabe wykończenie itd ale co nowy to nowy a na trasach rzędu 20-30km w ciągu dnia to co więcej chcieć. Oczywiście komfort, wygoda, wykończenie to nie to samo co BMW ale stary zawsze się popsuje a nowy może.

I uprzedze może i nie wytrzyma 500tys przebiegu jak stare BMW ale nie zamierzam tyle nim zrobić w życiu 

Kupiłem nowy ciągnik by mieć spokój i trwał niecałe 200h pracy.

To pierwszy ciągnik który kupiłem z 87r jeździł bezawaryjnie u mnie 14 lat, a był mocno styrany

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał(a):

Kupiłem nowy ciągnik by mieć spokój i trwał niecałe 200h pracy.

To pierwszy ciągnik który kupiłem z 87r jeździł bezawaryjnie u mnie 14 lat, a był mocno styrany

Oczywiście nie neguję a kup teraz ciągnik z 87 roku dajesz pewność że się nie popsuję? 

Opublikowano
1 minutę temu, Janeczko napisał(a):

Oczywiście nie neguję a kup teraz ciągnik z 87 roku dajesz pewność że się nie popsuję? 

Nie dam gwarancji ale zaryzykuję, że dłużej stary bez awarii pochodzi niż nowy bez wywalenia choinki na desce

Opublikowano
1 minutę temu, krilan06 napisał(a):

170-180km

Poważnie nawet 300-400km nie zrobi?

To nawet do stolicy bym nie obrócił

Opublikowano

I to jest ekologiczne auto. Tylko pewno utylizacja baterii odbywa się maczetą rękoma hindusa nad brzegiem Gangesu. Europa jest green.  🤣

Opublikowano

tak naprawde ta ekologia aut elektrycznych to sciema..

w poczatkach motoryzacji sporo bylo aut elektrycznych-oczywiscie w usa a nie u nas. i wyszly z mody.

to zabawka da bogatych. jak kazda zabawka wyjdzie z mody ..

43 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie jak obiad gotujesz na indukcji i włączysz czajnik to zabezpieczenia czasami wywala, kable na słupach to ledwo wiszą. 90% sieci w PL nie jest przystosowana do ładowania elektryków przez zwykłe gniazdko a co tu mówić o szybkich ładowarkach o mocy powiedzmy 60kv?

zmien bezpieczniki, wyczysc styki kabli, sprobuj rozlozyc obciazenia na 3 fazy.

ja kominy elektrowni z domu widze wiec infrastruktura jest ciagle remontowana. prad musi dalej jakos plynac.

26 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Z tym agregatem to by @jacus biznes by zrobił, mobilne ładowanie 🤣 reszta polski to nie ma dróg takich żeby się rozładowały 🤣

a ma ??? sprawdz mape drog u nas i u ciebie i pogadamy..

19 minut temu, Agrest napisał(a):

Poważnie nawet 300-400km nie zrobi?

To nawet do stolicy bym nie obrócił

sa specjalne aplikacje -placisz abonament i ci pokazuje gdzie sa wolne ladowarki, na godz moze sobie zarezerwowac,masz tansze ladowanie, mozesz sobie zaplanowac trase po calej europie.

w szybkich ladowarkach zanim kawe wypijesz to mozesz juz dalej jechac..oczywiscie to kosztuje.

Opublikowano

Tankuję się w gospodarstwie. Wsiadam w auto jadę do Jantaru i jeszcze mam na 150km powrotu. 

Elektrykiem bym się zamęczył.

7 minut temu, slawek74 napisał(a):

Lawetę byś kupił i byś obrócił 🤭😁

Jakbym lawetę kupił to bym nią jeździł i elektryka nie potrzebował🤣

Opublikowano

Raz słyszałem jak dziadkoei serwisant tlumaczył by gazem w elektryku delikatnie operował by szybko bateria nie padła jsk ten zastępcze brał 😁

Teraz, Agrest napisał(a):

Albo panel słoneczny na dach. 

Kreatywny jesteś 👍🤣

Opublikowano

Właśnie w elektryku trzeba całkowicie głowę przeprogramować, wyzbyć się starych nawyków

Opublikowano
38 minut temu, michal1993 napisał(a):

Na YouTube jest trochę filmów o tych nagrzewnicach i trochę je oglądałem i jeśli dobrze pamiętam to są dwa rodzaje "pieców" 2 kW i 5 kW. 8 kW to jest "podkręcone" 5 kW. Raczej nie patrz na te które kosztują więcej niż około 500 zł bo nic więcej za wyższą cenę nie dostaniesz...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v