Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi potrzebna przyczepa tylko na żniwa do zboza. Miałem szukać mniejszej, ale znajomy, który najprawdopodobniej będzie mi robił usługę, ma kombajn ze zbiornikiem ~5.5t - więc szukam czegoś, w co na raz wysypie zbiornik, podjadę do domu, wysypie w budynku, albo podjadę pod dmuchawę/żmijkę (której jeszcze nie mam) i wysypie - a tu jednoosiowa praktyczniejsza niż dwu. No i to w zasadzie tyle. Nic więcej nie będzie robić ta przyczepa raczej, bo mam jeszcze dwie dwuosiowki polskie i mała wywrotkę. Na ten sezon się już nie wyrobie, ale na przyszły jeszcze będę miał dwie jednoosiowki bez wywrotu - dlatego pytałem też o dmuchawę ssąco tłocząca - raz, że do załadunku przy sprzedaży, a dwa że do rozładunku z przyczepy nie wywrotki - całe życie od dziecka ta szufla człowiek jebał wszystko rozładowywał i tak byłoby miło w końcu z tym skonczyc

Opublikowano
daron64 napisał:

A co się.Wam bardziej widzi - ta że zdjęć powyżej, czy ta 

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-tim-ladna-hamulce-CID757-ID10NQB8.html

Narazie to w sumie moje faworytki. Podobne pieniądze, podobna odległość, także ogólnie podobna kwota by wyszła. No może za te z drewnianymi burtami ciut mniej

To widzialem i moge powiedziec że stan idealny. Kolega sam nia woził teraz jęczmień.

Opublikowano
22 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

To widzialem i moge powiedziec że stan idealny. Kolega sam nia woził teraz jęczmień.

No czekam do weekendu i chce się przejechać obejrzeć przyczepy i agregat i jeszcze może dmuchawę jedna. Ale do weekendu uziemiony 😐

20 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Będziesz woził po dwa.

Widziałem ją, ale kurcze trochę jednak za duża. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, daron64 napisał:

Mi potrzebna przyczepa tylko na żniwa do zboza. Miałem szukać mniejszej, ale znajomy, który najprawdopodobniej będzie mi robił usługę, ma kombajn ze zbiornikiem ~5.5t - więc szukam czegoś, w co na raz wysypie zbiornik, podjadę do domu, wysypie w budynku, albo podjadę pod dmuchawę/żmijkę (której jeszcze nie mam) i wysypie - a tu jednoosiowa praktyczniejsza niż dwu. No i to w zasadzie tyle. Nic więcej nie będzie robić ta przyczepa raczej, bo mam jeszcze dwie dwuosiowki polskie i mała wywrotkę. Na ten sezon się już nie wyrobie, ale na przyszły jeszcze będę miał dwie jednoosiowki bez wywrotu - dlatego pytałem też o dmuchawę ssąco tłocząca - raz, że do załadunku przy sprzedaży, a dwa że do rozładunku z przyczepy nie wywrotki - całe życie od dziecka ta szufla człowiek jebał wszystko rozładowywał i tak byłoby miło w końcu z tym skonczyc

https://m.olx.pl/d/oferta/zbiornik-do-przewozu-przyczepa-wywrotka-wysoka-burta-navtek-4500kg-CID757-IDXUNbB.html?reason=hp|recent

https://m.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-jednoosiowa-CID757-IDZ72Fl.html?reason=hp|recent

A te widziałeś nie daleko jedna od drugiej 

Edytowane przez gregory81
Opublikowano

Generalnie ogłoszenia z warmińsko mazurskie, pomorskie, podlaskie i północ mazowsza i kujawsko pomorskiego oglądam cały czas. Ale zawsze coś - to za nisko wysyp, to za wysoka, to za szeroka, to trochę za mała, to trochę za duża 🤷 jeszcze jak patrzę na ceny tych jednoosiowek, to się zastanawiam czy nie lepiej dokupić najtańsza dwuosiowke, a zaoszczędzone pieniądze dołożyć do dmuchawy

Opublikowano

Wiem coś o tym. Ja kupiłem w tamtym roku pronarke jedno osiową t671 używkę. Ale zanim się trafiła to jeździłem i oglądałem 2 lata. I wszystko co wydawało się na zdjęciu w miarę na żywo okazywało się ulepem. Też chciałem żeby miało papiery. Nawet już rozmyślałem kupno nowej ale szkoda mi było kasy na coś co będzie używane przez tydzień w roku.

Opublikowano
daron64 napisał:

Generalnie ogłoszenia z warmińsko mazurskie, pomorskie, podlaskie i północ mazowsza i kujawsko pomorskiego oglądam cały czas. Ale zawsze coś - to za nisko wysyp, to za wysoka, to za szeroka, to trochę za mała, to trochę za duża 🤷 jeszcze jak patrzę na ceny tych jednoosiowek, to się zastanawiam czy nie lepiej dokupić najtańsza dwuosiowke, a zaoszczędzone pieniądze dołożyć do dmuchawy

bo teraz moda na jednoosiowki dlatego drogie.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki @wojtal24

Pany - takie zęby dostanę, bo chyba na już do wymiany.  Agregat eberhardt. W ogóle do tej marki cokolwiek jest dostępne?

Resized_1000004540.jpeg

To coś takiego?

https://erli.pl/produkt/zab-brony-aktywnej-prawy-l330-mm-pasujacy-do-eberhardt-ke0354,161272104?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw7ZO0BhDYARIsAFttkChz0Ohq5gVWfbWLEOkr5m-ohTgdxexeEDRiQEiS_9t08TXXVNFflEQaAnAPEALw_wcB

Jeszcze na tej stronie prawy ma podana inna długość niż lewy, o całe 0.5cm

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Dzięki ale już zamówiłem komplet nówek 

OK, to nie będę jutro do ojca jechał

3 godziny temu, daron64 napisał:

Dzięki @wojtal24

Pany - takie zęby dostanę, bo chyba na już do wymiany.  Agregat eberhardt. W ogóle do tej marki cokolwiek jest dostępne?

Resized_1000004540.jpeg

To coś takiego?

https://erli.pl/produkt/zab-brony-aktywnej-prawy-l330-mm-pasujacy-do-eberhardt-ke0354,161272104?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw7ZO0BhDYARIsAFttkChz0Ohq5gVWfbWLEOkr5m-ohTgdxexeEDRiQEiS_9t08TXXVNFflEQaAnAPEALw_wcB

Jeszcze na tej stronie prawy ma podana inna długość niż lewy, o całe 0.5cm

To chyba te https://sklep.mizar.com.pl/zab-brony-aktywnej-prawy-eberhard-180rh-65-r-300334-p-35988.html

https://sklep.mizar.com.pl/zab-brony-aktywnej-lewy-eberhard-180rh-65-l-300334-p-35989.html

tanie nie są

długość 33cm

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Tzn chodzi Ci o te drewniana? Do tego od tej czerwonej metalowej już napisałem, że nie będę zainteresowany

Nie. Pisałeś o dwuosiowej. Kupuj na jednej, ewentualnie tandem.

• Like 1
Opublikowano

Panowie. Jak to jest teraz z tym przerejestrowaniem przyczepy 30dni jest na to a jak nie to co powieszą mnie? 🤔 Bo kupiłem przyczepę z niepotrzebnymi mi kwitami i jak teraz myślę to i z niepotrzebnymi hamulcami. Kwity mi nie potrzebne bo taka okolica że tu wszyscy wszystkim mogą jeździć byle koła się kręciły jako tako i trzeźwy kierowca był. A z racji że płasko tu mam to i hamulce zbyt potrzebne nie są. Ale trudno ma te kwity to już wypada ją przerejestrować. Tylko że franca ma hamulce najazdowe i z tego co teraz czytam. Przyczepa może mieć najazdówki do 5ton DMC. A ona ma 8tonDMC Żaden w okolicy diagnosta nie chce podbić przeglądu bez przyczepy bo kamery itd. Jutro jadę na przegląd i jak mi nie podbije przez te hamulce to niby jak ją mam przerejestrować w 30 dni?

• Haha 1
Opublikowano
kewink napisał:

Panowie. Jak to jest teraz z tym przerejestrowaniem przyczepy 30dni jest na to a jak nie to co powieszą mnie? 🤔 Bo kupiłem przyczepę z niepotrzebnymi mi kwitami i jak teraz myślę to i z niepotrzebnymi hamulcami. Kwity mi nie potrzebne bo taka okolica że tu wszyscy wszystkim mogą jeździć byle koła się kręciły jako tako i trzeźwy kierowca był. A z racji że płasko tu mam to i hamulce zbyt potrzebne nie są. Ale trudno ma te kwity to już wypada ją przerejestrować. Tylko że franca ma hamulce najazdowe i z tego co teraz czytam. Przyczepa może mieć najazdówki do 5ton DMC. A ona ma 8tonDMC Żaden w okolicy diagnosta nie chce podbić przeglądu bez przyczepy bo kamery itd. Jutro jadę na przegląd i jak mi nie podbije przez te hamulce to niby jak ją mam przerejestrować w 30 dni?

można te 30 dni przedłużyć o 14 lub max 30 dni

Opublikowano

Tylko jak zrobić przegląd z tymi hamulcami jak zaczną problemy robić diagniści mam ją na pneumatyczne przerabiać. Ten obowiązek przerejestrowania to chyba od nie tak dawna wszedł. Bo znajomy parę lat do tyłu kupił dwie z kwitami i nie przerejestrowywał ich wogóle. A może ja ją chce kupić i postawić na podwórku w oryginale aby oko cieszyła. To co kary będę płacić. Jakąś komuno mi tu zajeżdża ingerują we własność prywatną.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v