Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak, parę razy kupowałem na aliexpres a żadna rzecz tam kupiona nie spełniła moich oczekiwań zawsze był jakiś mankament, opisy są tłumaczone translatorami i nie są dokładne. Atrakcyjna jest tylko cena.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

A większość traktorów ma możliwosc obrotów wom lewych ? ale i tak zalecnia producenta sie liczą 

Na przednim wom masz "lewe" obroty

3 godziny temu, KlimekPL napisał(a):

Dla mnie to wszystko brzmi jak fanaberia. Jaka bedzie różnica skoro bijaki są ustawione w jedną stronę? Może czegoś nie rozumiem

Bo jak założysz na tylny tuz i wom pod zaczep mulczera który zakładasz na przedni tuz to wom się kręci w przeciwnym kierunku, dlatego trzeba przekładnie przestawić 

2 godziny temu, Agrest napisał(a):

W ogóle nie będą biły, tak twierdzą przedstawiciele,  nawet konkurencyjni. Kosiarka nie będzie pracować.

Tu od 6²⁰

Kiedyś w tylnym "motylu" założyłem przekładnie o 180° obrócona, ze 3 godziny roboty,no i przyszło do włączenia a tylko sprzęgła zagrały mulczer nie ruszył 🤦 to co miało iść na lewą stronę poszło na prawą, w efekcie kręciła się odwrotnie 🤷

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Bo jak założysz na tylny tuz i wom pod zaczep mulczera który zakładasz na przedni tuz to wom się kręci w przeciwnym kierunku, dlatego trzeba przekładnie przestawić 

🤷

Dzięki, teraz zrozumiałem :D

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Na przednim wom masz "lewe" obroty

Kiedyś w tylnym "motylu" założyłem przekładnie o 180° obrócona, ze 3 godziny roboty,no i przyszło do włączenia a tylko sprzęgła zagrały mulczer nie ruszył 🤦 to co miało iść na lewą stronę poszło na prawą, w efekcie kręciła się odwrotnie 🤷

Może wiesz czy któraś firma montowała tą przekładnię zwrotną w standardzie?

Jak pisałem patrzyłem by kupić używkę z wieżą na przód/tył myśląc że to będzie grać. Srogo bym się zawiódł

• AgroTeam
Opublikowano

Mylisz pojęcia, kupna od handlarza a kupna z ogloszenia.

Sam mam dostęp do ofert z lawety które nie ujrzały i pewnie nie zobaczą ogłoszenia. Ale to zupełnie inne tematy

• Like 1
Opublikowano

Czasami i super maszyny stoją dłużej. Tak udało mi się kupić ciągnik - facet zrobił brzydkie zdjęcia starym telefonem a do tego źle wstawił date produkcji. Ale to rzadko się zdarza. Kombajn to miałem zamówiony i do tego 3 w kolejce. Zajechałem oglądać, akurat przyjechali ludzie oglądać inne maszyny to przyczepili się do handlarza że go zabierają bo jeszcze nie przyklepany.

• AgroTeam
Opublikowano

To tak czasem jak ktoś źle wystawi lub źle opisze to jest cień szansy. Ale ogólnie tematy znikają w moment. Kupiłem w życiu kilka takich okazji z ogłoszenia ale to telefon zaraz po ogłoszeniu. A jak dogadałem i miałem tylko oddzwonić o której będę to już nie szło bo ciągle zajęte.

Teraz, 6465 napisał(a):

Ci ludzie to pewnie przyjechali na telefon żeby cię zmotywować 😁

A to też tak czasem bywa

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Ci ludzie to pewnie przyjechali na telefon żeby cię zmotywować 😁

Wątpie. Claasa kupowałem, nie jakieś wynalazki. Chociaż miał też fajną Lawerde na placu w dobrym stanie. Gdyby u mnie był jakiś sklep to brałbym bo połowa ceny mojego i w lepszym stanie. Stało też kilka Johndeerów.

Teraz jest zastój ale rok temu wszystko co lepsze szło na pniu.

Opublikowano
34 minuty temu, griga napisał(a):

Okazja to max 5-10min

Dobra cena 1-3 dni

dziadostwo --- stoi i stoi

W tym ostatnim to bym polemizował. 

Jest coś w sensownym stanie i cenie ale takie dziady tu mam na myśli kupujących będą wybrzydzać bo by chcieli lalkę w cenie złomu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v