Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

kierownicę chromowaną do siuntki ktoś chce?

Mieliśmy w swojej aluminiową - Boże, czy ktoś mógł wymyślić coś gorszego ? Po całym dniu orki ręce wyglądały jak u robota, odmyć tego nie szło. Ojciec owijał paskami skóry. W zimie ręce przymarzały. Temu, co to wymyślił, obciął bym za to ręce.

Opublikowano
Dnia 22.08.2024 o 09:11, daron64 napisał:

Jeszcze ciągniki dostały prezenty. Chciałem coś solidnego i na internetach wyglądały solidnie. Na żywo są, kuźwa, przepotezne..

IMG_20240822_090031527_copy_1632x918.jpg

IMG_20240822_090103090_copy_1632x918.jpg

IMG_20240822_090702987_copy_1632x918.jpg

na jaką średnice rury wydechowej one są , mi i oryginał się rozwalił i zamienniki już się z 2 daszki zgubiły

Opublikowano
Dnia 22.08.2024 o 09:11, daron64 napisał:

Przy śniadaniu powazylem 😉

Jeszcze ciągniki dostały prezenty. Chciałem coś solidnego i na internetach wyglądały solidnie. Na żywo są, kuźwa, przepotezne..

IMG_20240822_090031527_copy_1632x918.jpg

IMG_20240822_090103090_copy_1632x918.jpg

IMG_20240822_090702987_copy_1632x918.jpg

To na internetach kupiłeś ? Podaj link albo nazwę producenta

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

Mieliśmy w swojej aluminiową - Boże, czy ktoś mógł wymyślić coś gorszego ? Po całym dniu orki ręce wyglądały jak u robota, odmyć tego nie szło. Ojciec owijał paskami skóry. W zimie ręce przymarzały. Temu, co to wymyślił, obciął bym za to ręce.

Ona w oryginale była owinięta, opleciona, osznurowana może nawet skórą (albo pewnie czymś podobnym) tylko z czasem to się zużyło i została goła. Przynajmniej u mnie tak było w t25 z kolumną kierowniczą od "sześćdziesiątki"...

Opublikowano
4 minuty temu, wlamaj1 napisał:

Ona w oryginale była owinięta, opleciona, osznurowana może nawet skórą (albo pewnie czymś podobnym) tylko z czasem to się zużyło i została goła. Przynajmniej u mnie tak było w t25 z kolumną kierowniczą od "sześćdziesiątki"...

Ojciec tym ciągnikiem robił od nowości w SKR i tylko była jakąś farbą pomalowana. Po 2-3 latach farba odlazła i zaczął się sajgon. Po kilku latach, jak ciągnik stanął w krzakach, udało się go ojcu odkupić z SKR , niestety, kierownica była porażką.

Opublikowano
4 minuty temu, Grzechooo napisał:

po co Ci ciapek? masz u ojca ładną siuntke 3p.

i kilku spadkobierców do niej, więc na razie stoi u ojca, robię nią w zasadzie u ojca koło domu

a ciapek do ogrodu, ziemniaki obrobić, do lasu pojechac po gałezie - mało pali, nieskomplikowany

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

i kilku spadkobierców do niej, więc na razie stoi u ojca, robię nią w zasadzie u ojca koło domu

a ciapek do ogrodu, ziemniaki obrobić, do lasu pojechac po gałezie - mało pali, nieskomplikowany

Ciapek do lekkich prac porównując do siątki to luxus. 

Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

na jaką średnice rury wydechowej one są , mi i oryginał się rozwalił i zamienniki już się z 2 daszki zgubiły

2 godziny temu, jahooo napisał:

To na internetach kupiłeś ? Podaj link albo nazwę producenta

Pisałem wcześniej - Vapormatic 

https://allegro.pl/oferta/klapka-tlumika-wydechowego-50-8-mm-vld2072-14742130861

https://allegro.pl/oferta/klapka-tlumika-wydechowego-63-5-mm-vld2074-14742131326

Większą do Zetora, mniejsza do casea. Tak jak przyszły, to do casea delikatnie musiałem popuścić żeby nałożyć, a do Zetora skrecic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v