Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, maroko napisał:

Jaki będzie mniej więcej koszt wymiany uszczelki pod głowicą w Dominatorze 88?  Wiem, że dopiero po rozbiorze można dokładniej oszacować ale zakładając optymistyczną wersję że nic za bardzo nie będzie tam do wymiany?

Dziś zauważyłem, że jednak leci płyn chłodniczy. Dziwne, bo oglądałem silnik po tym jak dojechałem do domu w listopadzie  i nic nie było. A dziś są zacieki, ślady rudej i płynu troszkę. Mogły mieć na to wpływ mrozy? Woda w płynie chłodniczym? Ale to by oczka pływały. Znowu od płynu by nie było śladów rudej przy uszczelce...

Pytałem właściciela przy zakupie o to co było robione bo widziałem silikon to mówił że uszczelka pod głowicą tylko.  Trochę ciężko odpala. Olej silnikowy nadal nie wymieniłem no bo nie ma sensu jak nie wiem  co tam siedzi...

Co radzicie? 

Mechanik w aucie  5300zł wział - zgodnie ze sztuką

Opublikowano
17 godzin temu, szymon09875 napisał:

Claas Rollant 46 a 250 wie ktoś jakie różnice w konstrukcjach są poza wielkością komory ? 

46 jest w dobrej cenie, w fajnym wyposażeniu, tylko nie wiem jak to się w słomie zachowuje. 250 ma sąsiad i jakoś to idzie, w bardzo kruchej nie daje rady ujechać w dzień ale to nawet łańcuch wtedy nie mógł ukręcić...

66 ma w sąsiedniej wsi i slome nawet w południe prasuje. Aż sam sie dziwiłem. Znajomy miał 44 i też chwalił, że po całych dniach łupił. Metal fach już tak nie chciał🤭

Opublikowano
4 godziny temu, mzk napisał:

Mechanik w aucie  5300zł wział - zgodnie ze sztuką

To kosmos cena 

Jak będę miał czas to jeszcze zobaczę bo kontrolka ciśnienia oleju w ogóle się nie zapala. Może ją odłączyli po prostu. 

Opublikowano
48 minut temu, maroko napisał:

To kosmos cena 

Jak będę miał czas to jeszcze zobaczę bo kontrolka ciśnienia oleju w ogóle się nie zapala. Może ją odłączyli po prostu. 

To kontrolka nie działa? Jeszcze powiedz że nie sprawdzałeś ciśnienia zegarem... 

Opublikowano (edytowane)

Nie sprawdzałem ciśnienia zegarem ;)

Pomyłka moja.

Kontrolka jest i swieci tylko jest w innym miejscu niż w 96 i inny symbol ma. 

Zapala się dopiero po ok 40 sekundach. Trochę długo 😉 Wcześniej tak długo nie czekałem bo uznsłem że już sie nie zaspali...

Edytowane przez maroko
Dopisanie inf
Opublikowano
19 godzin temu, wlamaj1 napisał:

Ta z linku to D-45 - 4950 kg DMC. Ponad 5,5 T pszenicy na niej wożę, ponad ośmiu ton bym nie zaryzykował. W oryginale mają słabe obrotnice i one się najszybciej "poddają" przy przeładowaniu...

Nie, ta z linku to D35 typowa "kaczka", D45 były na starych osiach i piastach, koła 20

Opublikowano
14 minut temu, mf362 napisał:

Znasz tego handlarza z Ostrowca? Obserwuje kilka traktorów od niego . Dużo Trafia się z turem .

@Agrest

Nie.  Ostrowiec to pewno poglądowo, a gdzieś w okolicach pewno.

Ten ford niegłupio wygląda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v