Ciśnienie w układzie pneumatycznm
Przez
MrMichal900, w Układ hamulcowy
-
Podobna zawartość
-
Przez Perkins1992
Mam problem z hamulcami w ursusie 360. Przed remontem działało tylko prawe koło, w lewym kole był wymieniany cylinderek, wymieniłem jeszcze obydwie pompki. Jak go poskładałem to wszystko działało jak przed remontem. :angry: Co tu zrobic????????
-
Przez Maciek90
Jak napełnić zbiornik powietrza w C-360. Próbuję i próbuję, ale jakoś mi to nie wychodzi.
-
Przez _kapej_17
Witam mam problem, czy jeżeli mam hamulec tylko na prawe koło w swoim ursusie to dlatego nie świeci mi stop czy jest to coś poważniejszego. Wymieniłem też czujnik stopu ale to też nie przyniosło rezultatu
-
Przez rolkam72
Witam. Otoz jest taka sprawa w moim Ursusie c 360 potrzebuje pneumatyki do ciagania 2 przyczep zboża i tu jest problem. Hamulce hydrauliczne w ciągniki są brzytwy jednakże skok jałowy pedału hamulca jest tak mały że otwarcie zaworu od powietrza jest znikome. Jeśli rozepne pojedynczo to działa wszytko ok bo oba hamulce maja skok jałowy dość spory jednakże spięte razem hamują tuż po wciśnięciu hamulca. Skok jałowy jest bardzo minimalny przez co ciągnik hamuje a przyczepy nie a jak wcisne na Maxa go to hamują dobrze ale w ciągniku stają koła i jest to nie bezpieczne. Da się jakoś ten luz jałowy zwiększyć. Dodam że nie grzeją się hamulce nawet po bardzo długich trasach a regulacja na długości ciegla przy zaworze nie pomaga bo znowu jak podciagne mocniej to hamują przyczepy ale nie odbija zawór i są za hamowane ciągle
-
Przez Kam78245
Dzień dobry, proszę o wyrozumiałość bo jestem nowy:)
Mam problem z miom c 360, po wymianie pompek, przewodów, cylinderka w lewym kole nie hamuje! Przelałem już 0.5 l płynu hamulcowego. Szczeki i bębny w stanie bdb, było na nich trochę oleju
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
-