jak odpowietrzyć hamulce .
Przez
ceston, w Układ hamulcowy
-
Podobna zawartość
-
Przez ceston
Jak w temacie macie jakiś sposób na to poza wymiana samego cylindra? początek gwintu jest uszkodzony reszta jest ok. jak to wkręcić. Swoją drogą brawo dla konstruktora za tak wlfantastyczne umieszczenie gwintu
-
Przez ursusikc330m
Wymieniłem ostatnio cylinderek hamulcowy i bęben okładziny zostały stare bo nie były jeszcze mocno zużyte i jest teraz taki problem że po kilku krotnym odpowietrzeniu słabo hamuje
-
Przez kingway
Witam , mam pytanie dotyczącej pompki hamulcowej . Leciała mi pompka hamulcowa stara i wymieniłem ją na nową (dostałem kiedyś taki leżak magazynowy) i widzę , że przepuszcza i tutaj moje pytanie ? Czy warto wymieniać same uszczelnienia czy może wymieniać od razu całą pompkę ? Pompka niby nowa , ale pewnie uszczelnienia szlag trafił I najlepiej jakiej firmy kupić ?
-
Przez Mateusz100
Witam jak w temacie problem z hamulcami ursus 360 a mianowicie wszystko nowe cylinderki szczęki przewody i pompki i pruybowałem odpowietrzac na prawe kołe idzie płyn i działą a na lewo pompuje i pompuje i nie chce płyn wypłynać dlaczego? czyżby pompka była do du.... dodam że pompki były kupioner i założone jeszcze przed remontem hamulców. nioe mam sił już na to... przecież jak sie odpowietrza to prawym pedałem trzeba pompować a jak lewym wciskam to płyn pojawia sie w tym lewym kole znaczy wypływa z odpowietrznika wie c to cvhyba popmpka do du...
-
Przez MrMichal900
Witam. Skończyły się pomysły co może być nie tak więc więc się podzielę tym problemem z wami 😂 Mianowicie chodzi o małe ciśnienie w układzie. W sprężarce nowa głowica, nowy cylinder i nowe pierścienie, cały układ jest szczelny a sprężarka jest w stanie maksymalnie nabić 4.8 bara. Co może być nie tak jak na nowym cylindrze z nowymi pierścieniami i nową głowicą nie jest w stanie więcej napompwać?
-