Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, miwigos napisał:

To TY nie masz własnego rozumu mieli uchwalić że sypie śnieg i można siać , znam takiego co posiał saletrosan na rzepak 28 stycznia , bedą warunki to sie posieje raz są 10 lutego innym razem 15 marca, do następnego roku wprowadzą , ale dobowa temperatura będzie musiała być powyej 3 stopnie

mam swój rozum, ale po cholere wprowadzać coś jak zima nie pozwala

Opublikowano

To ma być wprwadzone na stałe a ne na ten rok, jesteś pewien że co roku będą mrozy w lutym

Opublikowano

a czemu w lutym mrozy nie mogą być w końcu zima a nawet w marcu czasem w dzień było na minusie ,także 2 razy żniw jednak w ciągu roku nie będzie🤪

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, jacu napisał:

a czemu w lutym mrozy nie mogą być w końcu zima a nawet w marcu czasem w dzień było na minusie ,także 2 razy żniw jednak w ciągu roku nie będzie🤪

Jak nie żyjesz z rolnictwa to nie rozumiesz dzieciaku

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tigon napisał:

teraz wyjdzie że ludzie jeszcze wyczyszczą składy byle kupić drogi nawóz i dostać dopłatę xD, paranoja 

Tak będzie.zrobia że faktury do konca lutego i cyk

11 minut temu, galan99 napisał:

Już za późno  do 1 lutego kto kupił ten może się starać .

Co za późno,kawalerom mieli nie dawać,bez faktur za zboże mieli nie dawać 

Edytowane przez VonVegans
  • Like 3
Opublikowano
19 minut temu, GrzesiekAgro napisał:

https://ewysmaz.pl/artykul/najlepszy-czas-na-zakup/930106.amp

Aż musiałem pokopać bo nawet mi go nie szkoda

Przecież za "artykuł" z powyższego linku to jeszcze ten cały właściciel zapłacił, nikt za darmo takiego dziadostwa nie napisze. 

Najprawdopodobniej już wtedy miał przeczucie, że może umoczyć i robił co mógł by towaru się pozbyć, a że nie pykło to aktualnie próbuje w inny sposób. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, krzychu121 napisał:

Każdy się przyzwyczaił z tych ,,przedsiębiorców '' że albo zarabia się miliony albo zamyka się biznes bo się nie opłaca. Tylko rolnicy mogą dokładać do interesu. Przedsiębiorca ma zarabiać miliony i wtedy jest cacy. Jak piszecie z 1 czy 1,5 tys podnieść cenę z  dnia na dzień na 3-3,5 tys to było wszystko fajnie. Ale w drugą stronę to już olaboga oszukali mnie. Albo z tarczy wziąć kilkaset tys extra kasy na mieszkanie w Warszawie 

to samo pisałem jakiś czas temu. 

Opublikowano

Tego barona mocznikowego powinni zabalsamować i na uczelniach pokazywać Janusza ludziom na studiach jak nie robić biznesu. Szkoda, że wcześniej jak kupował po 1000, a sprzedawał po 3500 nie nagrał takiego filmu. Wstydu k**wy nie mają za grosz

• Like 15
  • Thanks 2
Opublikowano
7 godzin temu, krzychu121 napisał:

Każdy się przyzwyczaił z tych ,,przedsiębiorców '' że albo zarabia się miliony albo zamyka się biznes bo się nie opłaca. Tylko rolnicy mogą dokładać do interesu. Przedsiębiorca ma zarabiać miliony i wtedy jest cacy. Jak piszecie z 1 czy 1,5 tys podnieść cenę z  dnia na dzień na 3-3,5 tys to było wszystko fajnie. Ale w drugą stronę to już olaboga oszukali mnie. Albo z tarczy wziąć kilkaset tys extra kasy na mieszkanie w Warszawie 

k**wy wstydu nie mają. Jak nawozy drożały to pełen plac i tekst, że już sprzedane i tylko czekają na odbiór. Jak już były po 5 tys to już nie były sprzedane i możba było brać. U mnie jeden z tarczy biznesmen wziął tyle kasy, że dom w Hiszpani kupił a drugi mniejszy kombajn. Jeszcze do ch*ja zajdziesz to nigdy nie może faktury wypisać bo system padł bo coś nie działa itp. Jeszcze pobeczy, że mu ciężko i on nic na tym nie zarabia. Ja na szczęście kupuje w tych Januszexach tylko jak zabraknie jakieś małe ilości czy mocznik nalistnie. Sami na siebie kręcą bata.

• Like 7
Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

A kto im na to pozwolił , Polski Rolnik , kupowali bo trzeba sypać , płacili po 6 tyś , bo mnie stać .

Sami Rolnicy pokazali że mogą brać ile chcą .

To co k**wa miałem krowa powiedzieć że nie dam kiszonki i nie kupować azotu rok temu? Janusze sprzedawali rok temu mocznik po 4000 kupiony za 1500, rolnicy nie mieli jak się przed tym bronić bo terminów aplikacji się nie przesunie. Ciężko zrozumieć? Galan wstrętny

• Like 7
Opublikowano

Masz racje rolnicy sami nauczyli biznesmenów na sobie żerować, dotyczy to zwłaszcza starszych chłopów i młodych napalonych. Człowiek nie chce zniżać się do ich poziomu bo wziął by zadzwonił do skarbówki i powiedział, że taki a taki ma problemy z wystawianiem dowodu zakupu. Olać ich, po prostu starać się nie kupować w takich miejscach.

• Like 2
Opublikowano
27 minut temu, Krzysztof81 napisał:

k**wy wstydu nie mają. Jak nawozy drożały to pełen plac i tekst, że już sprzedane i tylko czekają na odbiór. Jak już były po 5 tys to już nie były sprzedane i możba było brać. U mnie jeden z tarczy biznesmen wziął tyle kasy, że dom w Hiszpani kupił a drugi mniejszy kombajn. Jeszcze do ch*ja zajdziesz to nigdy nie może faktury wypisać bo system padł bo coś nie działa itp. Jeszcze pobeczy, że mu ciężko i on nic na tym nie zarabia. Ja na szczęście kupuje w tych Januszexach tylko jak zabraknie jakieś małe ilości czy mocznik nalistnie. Sami na siebie kręcą bata.

Teraz tak patrzę to faktycznie, wstydu trzeba nie mieć :D Luknąłem po NIP na tego transrol to za sam covid zgarnął prawie 2,5mln brutto dotacji 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v