Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, hubertuss napisał:

Na razie nie tak ostro i nie wiadomo jaki trend będzie wszak zaraz ludzie na kosza i na skupy ruszą i to nie tylko w PL.

Większość Europy to akurat już jest po żniwach rzepaczanych (całe południe Europy), co do ceny to jeśli tylko by jakoś na tej Ukrainie załagodzili te przepychanki , to tak samo jak szybko ruszyło do góry , tak szybko może spadać 

1 godzinę temu, krychu napisał:

Oststnio pytałem o polidap w Agroloku to powiedzieli że to nie jest ULTRA DAP tylko jakiś z Maroka. Zamówiłeś tego DAPA?

Mi wczoraj w Agroloku  zaproponowała KORN KALI po 1730 brutto , i DAP 18-46 po 2850 brutto ceny z dostawą do domu cały skład (14 ton korn kali i 10 dap)

Opublikowano

Ja to się zastanawiam na pszenice w tym roku czy nie podac Korn kali. Będę wapnowal kawałki pod pszenice i z wapnem nie powinno się dawać fosforowych nawozow, więc może trochę potasu chociaż dam żeby on był na dobrym poziomie

Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.07.2023 o 08:13, Tigon napisał:

skoro to śladowe ilości to posiej qq i daj 300kg poli i obok bez pk, wtedy zobaczysz ile to te śladowe ilości.

Pod qq daje 175kg/ha 7-20-28 w tym roku i 300kg/ha mocznika bez inhibitora, 13 ton powinna dać. Po prostu moje gleby to 1-3kl.

Edytowane przez Murphys
Opublikowano
9 minut temu, Damianek20 napisał:

Pali się pod d*pą sku.wysynom. Liczą na to, że wzrost cen pobudzi popyt 😆

Opublikowano
27 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Do wiosny daleko wszystko się może zdarzyc

Ale tera kupić to trzeba mieć zwarcie w kopule

Będzie drogi to dopłacą

A jak potanieje to nie zwrócą

Ja nic azotu nie myślę kupowac póki co ale teraz to naprawdę ciężko przewidzieć co będzie. Tym bardziej po wyborach

Opublikowano
40 minut temu, boogie7 napisał:

Mam nadzieję że zadziała to w odwrotna stronę.

Absurdem jest polifoska 3300 brutto, sól 2450 a polidap 3600. Saletra 1750 a mocznik 1950. 

Ale skades ta kase trzeba brac na obietnice 

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, boogie7 napisał:

Tylko mało podnieśli ,tak z 1000zł od razu trzeba było .Prawie 6t jęczmienia na 1t Poli 6.

Opublikowano (edytowane)

No to się zaczeło xD, wkrótce pewnie braknie, już mi hurtownik dzwonił, że ilości ograniczone i szybko się decydowac  xD

Edytowane przez Dastan
  • Haha 4
Opublikowano

I ja zamówiłem 3/4 wszystkich nawozów z kasy za rzepak, kto na poważnie żyje z rolnictwa i chce mieć dobre plony to musi kupić, wolałem dać kasę na zabezpieczenie środków do produkcji niż kupować następny złom, raz npk można nie dać ale jechać tak 3 sezony pod rząd jak niektórzy tutaj ? 

• Sad 1
Opublikowano
7 godzin temu, Uszek1988 napisał:

zamówione auto rsm32 z agrolok po 1295netto

A mi proponowała wczoraj  z Agroloku za rsm 32 ponad 100 zł więcej niż tobie woj, świętokrzyskie

• Confused 1
Opublikowano
mysza103 napisał:

7 godzin temu, Uszek1988 napisał:

zamówione auto rsm32 z agrolok po 1295netto

A mi proponowała wczoraj  z Agroloku za rsm 32 ponad 100 zł więcej niż tobie woj, świętokrzyskie

Rano nie było towaru A o 12 zamówiłem....

Opublikowano
6 godzin temu, Dastan napisał:

No to się zaczeło xD, wkrótce pewnie braknie, już mi hurtownik dzwonił, że ilości ograniczone i szybko się decydowac  xD

Mocznik i saletrzak wykupiony. Polidap końcówka, soli brak. Saletra z 1660 na 1700. Cennik nowy od wtorku ma być a tu już w górę. Wpu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v