Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Netto to se kiedyś będziesz miał jak rozliczysz.

no i dlatego nie każdemu to się opłaca. cza mić spory obrót.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

to jest mit z tym vatem, jak masz duże obroty to dostajesz netto+vat, wydajesz netto+ vat, zostaje marża +vat, z vatowskiego mozesz placic zusy..., vat nie przepada

Opublikowano
38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No to tak jak i ryczałtowy przy kasie

TO PO CO PIER🔨OLIĆ NETTO KUPIŁ

Wiadomo, jak kupisz gumofce na fakturę i tylko z tego odliczysz VAT to rzeczywiście sie nie opłaca być vatowcem 

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, miwigos napisał:

Ty na serio nie wiesz o co chodzi z vatem

to do mnie było? ile płacisz vatu w roku?

5 minut temu, tommy66692 napisał:

Wiadomo, jak kupisz gumofce na fakturę i tylko z tego odliczysz VAT to rzeczywiście sie nie opłaca być vatowcem 

i tak ryczałtowiec zapłaci  brutto, a  vatowiec netto + vat, a środki mają bo sprzedał jeden brutto a drugi netto+ vat

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Karol6130 napisał:

Polidap pod kukurydzę najtaniej 4300

I nie wiem czy brać czy czekać 

Niby 1,5t ale to też mogą być tysiące straty 

Po 3950 brutto kupiłem polidap pod kukurydzę import. 18 46

Po 3500 był 10 46 

Edytowane przez Neveragain
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Chodzi mi jak kupuje

Płaci tak jak i ty brutto a potem składa papiery i do 60dni zwrot czyli od zakupu może być az 4 miesiące.

Papiery z lutego składasz do 25 marca i 60dni potem.Czyli jak kupił byś 1 lutego to prawie 4 miesiące.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To nie podawać cen netto tylko tak jak się płaci. 

Tu jest więcej sprzedających jak kupujących i jak jest cena netto to sprzedający a jak brutto to kupujący.

Opublikowano
49 minut temu, Strongman napisał:

Płaci tak jak i ty brutto a potem składa papiery i do 60dni zwrot czyli od zakupu może być az 4 miesiące.

Papiery z lutego składasz do 25 marca i 60dni potem.Czyli jak kupił byś 1 lutego to prawie 4 miesiące.

jest 22 dni jak pamięć mnie nie myli, ale wtedy trzepią papiery - jak duża suma to warto o zwrot wcześniejszy tyle ze wszystko musi być popłacone w terminach i miec potwierdzenia. 

Opublikowano

Nie wiem nie wgłębiałem się w to dokładnie bo tam dzień w tą czy wew tą ale chyba dokładnie 58 dni od złożenia czy tam od 25 każdego miesiąca no i zwracają zawsze w ostatnim terminie.

Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał:

Saletrzak słowacki mógł by być za 2200 ale ten po 2800 by się nie sprzedał 

I na południu w mniej więcej w takiej cenie szło słowacki i węgierski kupić. ofc. brutto. Zobaczymy co teraz zrobią z cenami azotów.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Saletrzak słowacki mógł by być za 2200 ale ten po 2800 by się nie sprzedał 

Saletrzak upainski 2200 w Golicach. Saletra import 2800 nasza 3100 sól potasowa nie zmiennie 3500.

Nie mam tematu żadnego koło Żelechowa bo wziąłbym ta sól u królika ale za 100 nie opłaca się jechać

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v