Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie do końca Kolego tak jest. Program czyste powietrze itp. Przez ostatnie 2 lata bardzo dużo instalacji CO montowaliśmy pod pompy ciepła,  gaz, piece inne niż na węgiel czy ekogroszek. Nowe domy wszystko teraz na eko.

tutaj masz rację w skali kraju to jest ogrom wegla który przestał być potrzebny nawet u mnie lokalna szkoła z przedszkolem przeszły na gaz gdzie wcześniej spalały 20 może 30 ton węgla (palacze stracili pracę) mnie ciekawi kiedy nam całkowicie zakażą palić weglem drewnem

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak jak mówicie, spadła konsumpcja węgla.  Ceny poleciały. 

Mam wciąż ekipę karczującą i zrębkującą na polu. Puszczają wahadło kolejowe raz w miesiącu do elektrociepłowni. Wymogi co raz większe dla takich firm.

Spadki cen węgla  pociągnęły cenę zrębki i biznes przestaje być opłacalny. Kolejny problem to ponoć niewyobrażalna skala zaimportowanego goowna w ostatnim roku nazywanego węglem który zalega gdzieś na placach. Jest przykaz by puszczać to przez komin elektrociepłowni, stąd niskie ceny na inne kcal z krajowego rynku.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Damianek20 napisał:

Ja kupiłem po 1350 zł teraz jest po 1100 a z kodem po 900 od biznes życia tona w plecy 😭

ja po 1200, jutro przyjedzie

Edytowane przez Korbol
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

Ja kupiłem po 1350 zł teraz jest po 1100 a z kodem po 900 od biznes życia tona w plecy 😭

nie płacz - przypomnij sobie, że są tacy co kupowali po 3tys i nadal są zatowarowani!:)

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, panczo1922 napisał:

nie płacz - przypomnij sobie, że są tacy co kupowali po 3tys i nadal są zatowarowani!:)

Ja w tamtym roku we wrześniu 3t po 1300zł z kopalni, paliwo do traktora ze 600zł, bo ok 100km w jedną stronę, no i 3000 zł. Zwrotu od Jarka, więc ostatecznie wyszła 500zł tona, to było na tamtą zimę i jeszcze na tą starczy...

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Damianek20 napisał:

W lipcu kupiłem 5t po 1100 i drugie 5t po 700 na jeden komin a na drugi komin to domownicy zakrzyczeli mnie po h*j mi tyle węgla i składować ie ma gdzie więc odpuściłem a teraz takie ceny jak z lipca. Mowa o orzechu.

Edytowane przez Andpol
Opublikowano

Ale nie mówisz teraz o ekogroszku?

Opublikowano
3 godziny temu, Peron napisał:

Ja od lat palę drewnem, ale węgiel teraz staniał do takiego poziomu, że sobie zafundowałem węgiel:) całe 2 tony. 

Ja w tamtym roku z węglem to miałem tylko tyle do czynienia że złożyłem wniosek o dofinansowanie , a tak to też opaliłem tamtą zimę drzewem , a węgla mam jeszcze ze 2 tony z 2 lat , ale póki co leżakuje sobie bo i ten rok też się opali samym drzewem , chyba żeby jakieś większe mrozy były to się raz jakiś czas łopatę węgla dorzuci 

Opublikowano

Dostawa jest darmowa do najbliższego lokalnego dilera który ma podpisaną umowę na dostawę węgla w Twojej okolicy. Czyli podsumowując z kopalni do Twojej okolicy masz  dostawę w cenie ale od dystrybutora do Cb płacisz 9 zł za kilometr liczone w jedną stronę.

Opublikowano

11 minut temu, matek89121 napisał:

Dostawa jest darmowa do najbliższego lokalnego dilera który ma podpisaną umowę na dostawę węgla w Twojej okolicy. Czyli podsumowując z kopalni do Twojej okolicy masz  dostawę w cenie ale od dystrybutora do Cb płacisz 9 zł za kilometr liczone w jedną stronę.

wycofali darmową dostawę do punktów a dali rabat -200 zł. Na jedno wychodzi. 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, kibix napisał:

wycofali darmową dostawę do punktów a dali rabat -200 zł. Na jedno wychodzi. 

wczoraj kupiłem ekogroszek po 1100 z dostawą do punktu

jest darmowa dostawa do KDW, więc nie wprowadzaj w błąd !

Edytowane przez toorano
  • Thanks 2
Opublikowano

Niby wielkie hałdy węgla leżą pod kopalniami, niby sprzedaż słaba a jeszcze we wrześniu jak dobrze pamiętam brakowało węgla, przynajmniej na stronie pgg. Ktoś tu chyba znowu nas robi/robił w konia.

Dwa rekordowe lata jeśli chodzi o ceny a oni już płaczą bo im na barbórki brakuje pieniędzy. ROZKRADLI do reszty kopalnie, rozdali wszystko co zarobili pomiędzy swoimi, po 3 premie każdy pracownik miał wypłacone w roku, każda premia po kilka tysięcy, do tego 13 pensja i oczywiście rekordowe podwyżki pensji. Tak się zarządza majątkiem państwowym a na chwilę obecną brakuje im 5,5 mld złotych.

• Like 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v