Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, miwigos napisał:

Proforme mogą na meila wysłać

Ja kupiłem na proforme to do dziś ani kasy ani towaru niema a sprawa na policji nie mówię o tej firmie. Jest daleko ale masz pewność kupujesz towar lądują do ciebie i wiozą .4 tys to jest warto i 500 km jechać 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, hassi37 napisał:

Ja kupiłem na proforme to do dziś ani kasy ani towaru niema a sprawa na policji nie mówię o tej firmie. Jest daleko ale masz pewność kupujesz towar lądują do ciebie i wiozą .4 tys to jest warto i 500 km jechać 

Wszystko zależy po ile transport załatwi, bo oszczędność może być tylko pozorna

Aaaa nie doczytałem 4 tys z transportem

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
19 godzin temu, ravoj napisał:

O jakim Wy do cholery systemie piszecie? Zakupy legalnej broni trudno namierzyć i dopiero jak ktoś zarejestruje w WPA można znaleźć nabywcę a  Wy tu o nawozach? 

Może ja czegoś nie wiem, co to za system co pozwoli mi znaleźć nabywcę nawozu  wyprodukowanego przez Police a sprzedanego przez firmę z Pcimia. 

Przesadzacie

narazies usa i rosje na wielomilionowe straty- ich system podsluchowy przeczytal twoj post, zaplul sie ze smiechiu i  spalily mu sie  obwody..

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacor73 napisał:

Wszystko zależy po ile transport załatwi, bo oszczędność może być tylko pozorna

Aaaa nie doczytałem 4 tys z transportem

To jest z transportem, 4 tys mniej. Ogólnie to też o czas chodzi bo 300 km taka trasa, to jest z 3.5 godziny w jedną stronę. Chyba poczekam i pojadę tam, żeby człowiek miał spokojna glowe

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano
cris10 napisał:

Ktoś brał rsm 32 importowany? Można wziąć w cenie 1430 netto

I czy ktoś sprawdzał zawartość czy faktycznie ma ten skład

Wszyscy importerzy chcą pieniądze z góry. Jak zapytasz się o płatność przy odbiorze odrazu mówią że muszą zapytać szefa. I w ten oto sposób kontakt się urywa. Tak miałem w przypadku trzech firm do których dzwoniłem. Oszuści i tyle

• Thanks 1
Opublikowano
tommy66692 napisał:

Pewny towar jeszcze napisz z jakiej firmy masz ofertę?

Ofertę mam od lokalnego sprzedawcy, jednak też chcę przedpłatę. I z tego co mówił to on właśnie fakturę wystawi jako firma.

krychu napisał:

cris10 napisał:

Ktoś brał rsm 32 importowany? Można wziąć w cenie 1430 netto

I czy ktoś sprawdzał zawartość czy faktycznie ma ten skład

Wszyscy importerzy chcą pieniądze z góry. Jak zapytasz się o płatność przy odbiorze odrazu mówią że muszą zapytać szefa. I w ten oto sposób kontakt się urywa. Tak miałem w przypadku trzech firm do których dzwoniłem. Oszuści i tyle

No właśnie w moim przypadku lokalny sprzedawca chce mi to sprzedać i fakturę wystawi on. Także jeśli chodzi o dostawę to raczej by była, gorzej ze składem, niby gwarantuje, ale wiadomo jak jest, kasa musi sie zgadzać.

Opublikowano
45 minut temu, Jurniczek napisał:

Dla mnie przedpłata to jakiś absurd i jak ktoś mi mówi o niej to dziękuje takiemu delikwentowi.

Mam podobne odczucia. Zamawiam towar, dostaję fakturę z terminem płatności i płacę jak mam towar na podwórku. W innych okolicznościach nie handluję. Już wystarczy, że przy sprzedaży ryzykuję bo oddaję towar w obce ręce i czekam na pieniądze. Wszyscy by chcieli przerzucać ryzyko na rolnika.

• Thanks 1
Opublikowano

Na przedpłate to można z firmą którą się zna , jedynie w Amolu tak chcą , z firmami z netu nie handluje

Opublikowano

na przedplaty to mozna sprzedawac towar na specjalne zamowienie-ktorego nikt inny szybko albo wcale nie kupi.

przy towarze standardowym to juz smierdzi  z daleka. firma krzak nie ma kasy na zakup od producenta czy posrednika, taka to omijac z daleka, byc moze wszystko pojdzie dobrze ale moze wyjsc tak jak ze slawetnym uff-em.. 

v11 kosi kukurydze p 1100 ..albo znowu pech go dopadl i rece sobie polamal .

Opublikowano
3 godziny temu, tommy66692 napisał:

Gadanie, sam handuje tym rsm'em i klienci robią przedpłaty i jakoś problemu nie było

Ja jak do tej pory jeszcze niczego nie kupowałem na przedpłatę czy to z Agroloku , czy od sprzedawców z okolicy , czy parę lat temu brałem z firmy Bimar z pod Puław z którą nigdy nie miałem styczności , to u wszystkich najpierw się zamawiało i dogadywało cenę a potem ten towar dojezdżał po jakimś czasie  ( różnie bywało , po tygodniu , po miesiącu) a dopiero jak towar był przywieziony to był telefon czy towar już dotarł i czy wszystko się zgadza , i wówczas dopiero przysyłali FV z płatnością np 7 dni czy chociażby jak raz brałem z Agroloku  płatność 60 dni , i takie handlowanie rozumiem , a nie że ja muszę najpierw zapłacić za wirtualny towar . Ja kupując na olx nawet jakąś pierdułkę to zawsze zamawiam z płatnością za pobraniem , żebym potem nie musiał wyglądać czy towar mi dotrze czy nie 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomek90 napisał:

Jak handlujesz w firma pare razy to tak, a jak pierwszy raz to czego oczekujesz?? Nie wiecie ile rolników bierze i nie płaci. 

Racja. Ja zawsze proponuje płatność po rozładunku i kierowca otrzymuje potwierdzenie przelewu, jeden dwa razy tak i najczęściej później mam fakturę z terminem zapłaty. Oszustwa są w dwie strony

Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

. Ja kupując na olx nawet jakąś pierdułkę to zawsze zamawiam z płatnością za pobraniem , żebym potem nie musiał wyglądać czy towar mi dotrze czy nie 

I kurier pozwoli ci rozpakować paczkę przed zapłatą?

Opublikowano

21 wiek, a dalej gotówka jest najlepszym środkiem płatniczym. nie ważne co, zazwyczaj jest gotówka przy towarze i w tedy można negocjacje prowadzić. 

Opublikowano

Ja tak w jednym ze sklepów w internecie zamawiałem. Zawsze przychodził towar i faktura na 14. Za którymś razem zamawiałem paletę folii do bel za 15 koła. I nagle zażyczyli sobie przedpłatę. Miałem już kasę wysłać ale znalazłem ten sam towar 400 zł taniej i płatne po dostawie 7 dni. Jak się za miesiąc okazało ten sklep w którym na szczęście nie kupiłem tej foli ogłosił upadłość. Do tej pory jeszcze ludzie nie dostali ani kasy ani towaru. 

Dla mnie najuczciwsza jest zapłata przy dostawie. Klient widzi towar i czy się wszystko zgadza a sprzedający nie boi się że będzie musiał czekać na kasę albo czy wogole ja dostanie 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 15.11.2023 o 17:26, miwigos napisał:

A co za różnica czy a paragon czy na fakture , ważne ile ton sprzedane , po drugie kto bierze lewe faktury  na nawóz , ile ton na hektar ma go wysiać , tam jest tylko 8 % vatu , niema czym sie dzielić , ci co nie są na vacie to snują takie domosły , że ksiązki by można pisać, ogranijcie się jak jest tak dobrze to przechodzić na vat wszyscy powinni, po trzecie większość m=nie kupiła nawozów , bo nie było takich ilości na rynku

Ale pier.olisz 🤦

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

I kurier pozwoli ci rozpakować paczkę przed zapłatą?

Płatność za pobraniem znaczy że płacisz dopiero jak kurier ci przywiezie towar , a nie przelewem nim towar gdzieś tam zapakują , co do otwierania paczek przed wręczeniem gotówki to nie za bardzo kurier chce , ale możesz wręczyć gotówkę kurierowi i otworzyć czy przesyłka jest w porządku , a jak nie to spisujesz jakieś zażalenie i rekompensatę będziesz miał , a jak płacisz przelewem to może być taka sytuacja że tego towaru nie zobaczysz nigdy ( ile jest takich przypadków co ludzie się żalą że kupili coś tam a towar nie dojechał , pieniądze zniknęły i kontakt ze sprzedającym się urwał .

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

21 wiek, a dalej gotówka jest najlepszym środkiem płatniczym. nie ważne co, zazwyczaj jest gotówka przy towarze i w tedy można negocjacje prowadzić. 

ta, chyba na 3 tony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v