Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Finek napisał:

Witam panowie . Mocznik z Kazachstanu mam ofertę po 1800 zł i saletrosan po 1680 zł . Czy to dobra oferta ?. Jak myślicie nawozy będą drożeć czy może jeszcze potanieją ? Ceny brutto

Takiego taniego mocznika mi trzeba, ale pewnie jesteś spod wschodniej granicy? Na saletrosan moim zdaniem też cena całkiem ok.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano

Ja kupiłem węgierski npk 4-24-24  i on nie jest granulowany tylko taki gryz i bardzo dużo w nim pyłu ze po rozsianiu 200 kg cały rozsiewacz i ciągnik był biały niema porównania do polifoską 8 ze jest granula i się prawie nie kurzy  tylko ze węgierski był 300 zł tańszy na tonie  

Opublikowano
32 minuty temu, miwigos napisał:

Ten mocznik do kwietnia raczej sie zbryli , ryzykowne zagranie

Kuzyn w tamtym roku w listopadzie brał mocznik , sam od niego wziąłem 8 big bagów , ale już nie kojarzę jaki , Kazachstan czy Egipt , i do tej pory jeszcze mu zostały 3 bagi , to na tą chwilę normalnie się go sieje , jedynie od spodu czuć że warstwa z 10 cm jest twarda , ale jak się wózkiem podniesie baga i energicznie opuści na podłoże , to wsypując do siewnika nie ma żadnych grud , ale jak się znowu słyszy jak mocznik jest bez dodatku antyzbrylacza , to po 3 miesiącach może się zrobić skała że rozsiew rozsiewaczem nawozów jest nie możliwy , i nawet ciężko młotem to rozbić 

Opublikowano
6 godzin temu, Marcinrolnik2022 napisał:

A i Morawieckiemu pensje opierdzielili porzadnie że na ryż mało dla niego bo przyzwyczajony był do dobrego. Niestety nie poszedł dorabiać za lokaja jak co niektórzy. Tylko biedę klepie. Dobrze że żonę bogatą ma.

A poczytaj jaki bank chciał sfinansowac zakup Azorów Tarnów przez Rosjan..

Opublikowano
2 godziny temu, PAN88 napisał:

Ile za sól potasowa 60% płaciłeś? Mam propozycję  po 2350t i zastanawiam się 

2200. Temu wziąłem bo we wrześniu pod pszenżyto dużo drożej płaciłem 

Opublikowano

Saletrosan 26  1750 brutto

Saletra  anvil  1880 brutto

Saletrzak anvil  1590 brutto

Mocznik 2200

Korn kali 1700

Siarczan amonu Macro  1430 polski.

Można gdzieś taniej kupić w kuj pom. 

Okolice Rypina. Chodzi mi zwłaszcza o saletrosan i siarczan amonu.

Opublikowano
2 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Takiego taniego mocznika mi trzeba, ale pewnie jesteś spod wschodniej granicy? Na saletrosan moim zdaniem też cena całkiem ok.

Tak wschodnią granicą ( Terespol). Nie jest zbrylony wygląda całkiem nieźle . 

IMG_20231025_124013.jpg

Opublikowano

jeszcze rok temu, część by tu zagryzła,jak się mówiło źle o Michałku 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v