Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, jaco512 napisał:

Tylko dlaczego nie ma nigdzie w artykułach całęj listy europosłów z tego głosowania, jak zagłosowali z po,psl, lewicy, oni "na pewno" dbają o rolników?

To już wiemy że nie dbają (zapewne też te partie głosowały z PiSem), ale jak się szczeka na opozycję że są za robakami, to przyzwoitość nakazuje głosować przeciw robakom, czy Ty uważasz inaczej?

Opublikowano
53 minuty temu, Badwolf napisał:

Przeciwników politycznych się gnoi, szczuje ludzi i obraża w tvp. Nawet się wykorzystuje dzieci polityków opozycji żeby ich zgnoic i obrzydzic ludziom. Nie wierzę w TVP i tvn. Oglądam internet. W tv nie oglądam programów politycznych i wiadomości. Nie głosowałem ani na PiS, ani na koalicje nowa. Jedni i drudzy są siebie warci. Tyle że PiS już za grubo odwalał... Policję na kobiety? Stary dziad ma dyktować ludziom jak mają żyć? Obudźcie sie

Wypisz wymaluj TVN , Newsweek i wyborcza plus opozycja robi identycznie jak to opisałeś. 

11 minut temu, Badwolf napisał:

Ja nie zapłacze,ja jestem przeciwny rozdawnictwiu. Niech nie drenują naszych kieszeni jak PiS, to mi nie trzeba socjala ich. Ja jestem za brakiem socjalu i rozdziałem władzy państwowej i kościoła( chociaż jestem katolikiem i też chodzę do kościoła ). Nie podoba mi się też dużo rzeczy co mówi Tusk, a najbardziej mi się nie podoba co głoszą lewaki. Tyle że trzeba przewietrzyć trochę rząd, bo inaczej nic do kaczki nie dotrze. Zresztą on do następnych wyborów raczej nie wytrwa na czele pis

A to myślisz że jak utną socjal to ci obniża podatki? Chłopie obudź się. Socjal mogą uciąć a podatki ci podniosa. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Agrolok info od znajomego dzwonili proponowali, o inne nie pytał, cena brutto zł/T przy 4T lub mix

Kornkali 40% ,1760

NPS 10-35-7 - 2780

Edytowane przez Norman
Opublikowano

Ale wy jesteście? Myślicie że PiS przegrał wybory bez swojej woli? Obiecali by trochę i wynik by byl. Trzaskowski sam przyznał to.Nich po likwidują trochę instytucji Typu CBA itp. Trochę przycisną nas po nowym roku ,,koalicyja,, to ropadnie się szybciej jak powstała i cyk nowe wybory być może razem z samorządowymi i jak myślicie,kto wygra? Wtedy wygrany weźmie wszystko.PiS ma nowy program już w kieszeni tylko czeka na przejęcie władzy przez opozycję na święta znowu będzie wesoło jak kiedyś co wigilię w sejmie spędzili co niektórzy.😉

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, krzychu121 napisał:

Wypisz wymaluj TVN , Newsweek i wyborcza plus opozycja robi identycznie jak to opisałeś. 

A to myślisz że jak utną socjal to ci obniża podatki? Chłopie obudź się. Socjal mogą uciąć a podatki ci podniosa. 

Różnica jest taka, że PiS robi to za nasze pieniadze. 2 mld na szczujnie i propagandę🥳 brawo. Nie wierzę w propagandę TVN i tvp

Wystarczy że nie będą sterować rynkiem i cenami. Na przykładzie nawozów to ładnie zobaczyliśmy. Mi nie trza obniżać podatków. Ja chcę żeby kasę przekierować na inne cele z socjalu. Socjal uczy nieróbstwa i kombinatorstwa

Edytowane przez Badwolf
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Prawda jest taka że Pis dużo zabiera i w pokrętny sposób kieruje polską gospodarką ( paliwa, węgiel, gaz, energetyka) wyciągnął od nas kasę i trochę oddał na znak że są dobrzy bo problem jest europejski bo tam też drogo. Lewica teraz zrealizuje to co wyborcy chcieli,  zlikwiduje dopłaty do wszystkiego i teoretycznie uwolni wolny rynek ale czy obniżą się koszty roboczogodziny to wątpię. Teraz nie będą się wtrącać w rynek bo wyborcy tak chcieli, w razie draki  mają czyste ręce a ty przedsiębiorco jak Ci się nie opłaca to sprzedaj swój majątek firmie z zagranicy. 

Dopowiem Wam że jeszcze gorzej jak by się dogadali, rozjebali by kraj w miesiąc. Każdy by wziął co chce, po cichu  i  zaginął .

Opublikowano (edytowane)

Z PO i  tą resztą, to jest tak jak ze szczepionkami było, miały być niby antidotum na wirusa, a co wychodzi z tego teraz? to samo będzie z ich wyborcami.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Badwolf napisał:

Różnica jest taka, że PiS robi to za nasze pieniadze. 2 mld na szczujnie i propagandę🥳 brawo. Nie wierzę w propagandę TVN i tvp

Wystarczy że nie będą sterować rynkiem i cenami. Na przykładzie nawozów to ładnie zobaczyliśmy. Mi nie trza obniżać podatków. Ja chcę żeby kasę przekierować na inne cele z socjalu. Socjal uczy nieróbstwa i kombinatorstwa

Wystarczy że nie będą sterować rynkiem i cenami. Na przykładzie nawozów

Jak w inne łapy trafi produkcja nawozów na przykład , do Rusa , lub Niemca to nie będzie już sterowana cena ?.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, galan99 napisał:

Jak w inne łapy trafi produkcja nawozów na przykład , do Rusa , lub Niemca to nie będzie już sterowana cena ?.

Wtedy to będzie tak uwielbiany przez liberałów wolny rynek. Tak jak było w USA, kiedy koncerny paliwowe wy***ały ceny w kosmos i Biden apelował o obniżenie cen, a te miały na to wyjebane. W końcu jak zagroził że cofną im koncesje to odpuściły. U nas by nie przeszło bo poskarżyły by się do UE że państwo łamie ich prawa. 

Tak wygląda wolny rynek w praktyce. Prezydent/premier itp apeluje do prywatnych firm sektora strategicznego żeby zrezygnowały z kilkuset procent marży i olbrzymich zysków 🤣.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ZYLA napisał:

A kobiety w wała to zrobił Tusk jak mało kto. Urobil ich tak, że dla nich najistotniejsze miało być to że będzie mogła sobie usunąć ciążę... Tylko ile razy ta kobieta będzie tego potrzebowała? A czy dla kobiety nie jest ważniejsze bezpieczeństwo jej i jej dzieci? Sami wiecie co się dzieje we francji. Boją się ludzie na zewnatrz wychodzić. Pomyśl co tam czują rodzice bojacy się wypuścić dzieci na zewnatrz. 

A jeszcze  jak te durne barany posłuchali rudego i nie wzięli nawet kart referendalnych "po to by zrobić na złość kaczce", a zrobili sobie krzywdę dając furtkę na to by Tusek mógł nagonic tego motlochu. 

Czuć się bezpiecznie we własnym domu, kraju to chyba jest najważniejsze. 

Pomyślcie ludzie co jest naprawdę istotne, bo politycy lubią wyolbrzymiać sprawy na których mogą coś ugrać, nie koniecznie ważne dla narodu. 

Tylko że większość społeczeństwa już dawno przestała samodzielnie myśleć, więc z kont ma wiedzieć co jest naprawdę istotne i dobre nich samych.

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Wtedy to będzie tak uwielbiany przez liberałów wolny rynek. Tak jak było w USA, kiedy koncerny paliwowe wy***ały ceny w kosmos i Biden apelował o obniżenie cen, a te miały na to wyjebane. W końcu jak zagroził że cofną im koncesje to odpuściły. U nas by nie przeszło bo poskarżyły by się do UE że państwo łamie ich prawa. 

Tak wygląda wolny rynek w praktyce. Prezydent/premier itp apaluje do prywatnych firm sektora strategicznego żeby zrezygnowały z kilkuset procent marży i olbrzymich zysków 🤣.

Polska musi dojść do tego co mają w Ameryce . Że rolnik nie będzie mógł posiać własnym nasieniem bo będzie przestępstwo .

Korporacje będą dyktować ceny na wszystko jak tylko się spodoba . Kogo w tedy będą oskarżać Polacy ?.

• Like 1
Opublikowano

Pamiętam jak za PO mówiono, że im mniej się państwo wtrąca to tym lepiej dla obywatela, mówiono też państwowe firmy nigdy nie będą efektywne i muszą być sprywatyzowane. Ale też mówiono, że nie ma i nie będzie pieniędzy na 500 ani 800+. Wyobrażacie sobie sprywatyzowanie szpitali, taki szpital zamiast działać z zerowym zyskiem musiałby uzyskiwać 20-30% zysk w ciągu roku dla prywatnego inwestora. Szpitale, lasy, LOT, Azoty, całą energetyka, wodociągi to miało być sprywatyzowane! Czy to normalne, żeby Telekomunikacją była Francuska, a nie Polska. 

Opublikowano (edytowane)

Tak powinno być jak jest w Ameryce wszystko prywatne od szpitali , Energi , paliwa , wszelka produkcja żywnościowa .

Tak jak jest na Ukrainie są wielkie Holdingi w zagranicznych łapach prywatnych . Już jest płacz bo zapychają Polski rynek , to teraz wyobrazić sobie że to samo zacznie działać w Polsce . Jak tylko wszystko trafi w łapy prywatne a szczególnie strategiczne .

produkcja nawozów w prywatnych łapach w Polsce jak myśleć będzie taniej ?.

Tak samo produkcja paliw i Energi w prywatnych łapach będzie taniej ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, galan99 napisał:

Wystarczy że już część lotosu   trafiło do arabów i nasze drzewo pojechało do Chińczyków 😆 co ty myślisz że oni do władzy doszli żeby sprzedać GA? Wiem że tak straszyło się w TVP ciemny lud przed diabłem z Brukseli 🤣

Do was i tak nic nie dociera. W edukacji jest duży syf, który będzie ciężko posprzątac, to też wam nie przeszkadza? Uczniowie w szkole średniej mają kosztem przedmiotów ścisłych więcej religii. Tego nam trzeba?Przykro mi że będzie wam brakować jedynej prawdy która PiS z klerem wciska wam w TVP ✌️no chyba że wierzyta w przekaz szczujni że to PiS zbuduje rząd.

Edytowane przez Badwolf
  • Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
9 minut temu, Badwolf napisał:

Wystarczy że już część lotosu   trafiło do arabów i nasze drzewo pojechało do Chińczyków 😆 co ty myślisz że oni do władzy doszli żeby sprzedać GA? Wiem że tak straszyło się w TVP ciemny lud przed diabłem z Brukseli 🤣

Ciesz się, że tylko część, bo Tusk chciał ruskim sprzedać cały Lotos.

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy że zgodzi się na decydowanie większością głosów, a jak go nikt nie powstrzyma to się zgodzi za KPO i już sprzeda, i jak ty wtedy przeżyjesz że cię w uja zrobił?   xD Bad-wolf źle ta końcówka mi się coś kojarzy   xD  na tle niby obsesji że Niemiec nas nie chce wyrolować.       :P

9 minut temu, Badwolf napisał:

Tusk chciał sprzedać ruskim i Niemcom cały kraj 😆 jak Wy bez tego syfu co wam TVP wklepalo do głowy przeżyjecie?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Desperado napisał:

Wystarczy że zgodzi się na decydowanie większością głosów, a jak go nikt nie powstrzyma to się zgodzi za KPO i już sprzeda, i jak ty wtedy przeżyjesz że cię w uja zrobił?   xD Bad-wolf źle ta końcówka mi się coś kojarzy   xD  na tle niby obsesji że Niemiec nas nie chce wyrolować.       :P

Mnie w uja nie zrobił bo nie głosowałem na niego. Gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem, to byś kilka postów wstecz czarno na białym przeczytał. Nie głosowałem nigdy na po. Na PiS głosowałem ale nie jestem slepy. A jak Ci się kojarzy nazwisko Muller i Rau np.? To tak bez wchodzenia w google. To jest właśnie zachowanie którego się nauczyłeś z TVP. Jak ktoś mysli inaczej to go od razu Niemcem zróbmy🤣

Ja wam proponuje otworzyć oczy. Tak samo jak z komuchami i ubekami. Ubeki z po złe, za to swoje komuchy cacy ( czytaj przyjaciel prezesa Piotrowicz) kto mi to wyjaśni?

Edytowane przez Badwolf
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v